به گزارش پایگاه خبری تمدن لر به نقل از مهر، یادمان شهدای گمنام شهرستان پلدختر حدود 10 سال است در سایه وعدههای مسئولان، عدم اختصاص اعتبار و…، مظلوم واقع شده و تکمیل این یادمان چندین سال است به مطالبه جدی عموم مردم تبدیل شده است.
مظلومیت یادمان شهدای پلدختر
اعظم کاییدی شهروند پلدختری در گفت و گو با خبرنگار مهر اظهار داشت: شهدا به خاطر دین، آب و خاک و ناموس این مملکت از پر بها ترین عنصر زندگی خود گذشتند و دلاورانه جنگیدند، مظلومانه نیز به شهادت رسیدند و قبور مطهر این دو شهید گمنام در شهر ما خود بهترین گواه بر این امر و یادآور رشادتها، جانفشانی، ایثار و از خودگذشتگی شهدای هشت سال دفاع مقدس است.
وی افزود: یادمان شهدای گمنام پلدختر شاید در هر شهر دیگری بود این گونه مظلوم واقع نمیشد، شهدا شمع محفل بشریت هستند و این دو شهید نه تنها امانت پدران و مادرانی مظلوم و داغدار در نزد ما هستند، بلکه این مکان مقدس محلی برای تفکر و زمینهای برای الگوگیری نسلها از اندیشه ایثار و شهادت در منطقه ما است.
مظلومیت شهدای گمنام در هویزه ثانی/ وعده تکمیل یادمان 10 ساله شد
این شهروند پلدختری یادآور شد: شهرستان شهید پرور پلدختر و مردم مؤمن و ولایتمدار این دیار در هشت سال دفاع مقدس، بیش از 320 شهید تقدیم انقلاب اسلامی کردند و در آن زمان جوانان با غیرت پلدختر برای دفاع از دین و ناموس راهی جبههها میشدند، حماسه آفریدند و دلاور مردیها از خود به یادگار گذاشتند.
کاییدی اضافه کرد: پلدختر به واسطه 80 بار بمباران، به هویزه ثانی نام گرفته، اما با این قدمت و پیشینه حیف است یادمان شهدای گمنام آن در بین چنین مردمانی همچنان مظلوم واقع شود.
تکمیل یادمان شهدا مطالبه مردم پلدختر
حسن میرزایی یکی دیگر از شهروندان پلدختری در گفت و گو با خبرنگار مهر اظهار داشت: شهدا، رزمندگان و ایثارگران نماد عزت، آبرو و اقتدار ما هستند که با نثار جان خود بهشت را خریداری و به بالاترین درجه از کمال و انسانیت نزد خداوند متعال رسیدند و این ما هستیم که به قبور مبارک، مطهر و مقدس آنها برای تسکین دلهای مان نیاز داریم.
وی افزود: بنابراین از همه مسئولان میخواهیم تکمیل یادمان شهدای گمنام پلدختر را به عنوان مطالبه جدی مردم با یک یا علی، همخوانی و هماهنگی در دستور کار قرار دهند و با زدودن غبار مظلومیت از قبور این شهدای عزیز، موجب رضایت مردم شوند.
مظلومیت شهدای گمنام در هویزه ثانی/ وعده تکمیل یادمان 10 ساله شد
جلسات بیثمر برای تکمیل یادمان شهدای پلدختر
غلامرضا مهرابی پیشکسوت حوزه رسانه و پژوهشگر شهرستان پلدختر گفت: این دو شهید گرانقدر و گمنام مهرماه سال 1390 در مرتفعترین نقطه شهر پلدختر به خاک سپرده شدند و قبور مطهر آنها به یک نماد مذهبی برای مردم مؤمن و ولایتمدار این شهرستان تبدیل شده است.
وی افزود: 10 سال است جلسههای مختلفی با حضور مسئولان و با هدف برنامه ریزی و هماهنگی برای احداث و تکمیل یادمان شهدای گمنام پلدختر در این شهرستان برگزار میشود، از جمله جلسهای با حضور مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس با مسئولان شهرستان اما مصوبات و وعدههای داده شده در این نشستها هیچ گاه محقق نشد.
این فعال رسانهای پلدختر گفت: مردم شهرستان برای زیارت و آرامش روح بر مزار این شهدا رجوع میکنند و دوست دارند این مکان به گونهای مناسب برای برگزاری مراسمهای مذهبی و فرهنگی تبدیل و مطالبه به حقی است.
مهرابی افزود: علی رغم اینکه شهدا به گردن همه ما حق زیادی دارند اما یادمان این دو شهید مظلوم در پلدختر هر سال که میگذرد مظلوم تر میشود و متأسفانه این مکان فاقد آب آشامیدنی، لوله کشی، سرویس بهداشتی، محوطه سازی، دیوار چینی و فضاهای مذهبی مانند حسینیه و نمازخانه است.
مظلومیت شهدای گمنام در هویزه ثانی/ وعده تکمیل یادمان 10 ساله شد
وعدههای مسئولان عملی نشد
علی محمد گنجی دبیر شورای هماهنگی دفاع مقدس پلدختر در این رابطه گفت: یادمان شهدای گمنام پلدختر از سال 1390 علی رغم وعدههای مسئولان تکمیل نشده و به واسطه این بیتوجهیها، این شهدا در پلدختر مظلوم واقع شدهاند.
وی افزود: ساخت یادمان شهدای گمنام پلدختر با متولیگری اداره میراث فرهنگی ردیف بودجه گرفت، که به علت قطره چکانی بودن اعتبارات، پیشرفت بسیار کندی داشت و نیمه کاره باقی ماند.
دبیر شورای هماهنگی دفاع مقدس پلدختر یادآور شد: ابتدای هر سال پس از کلی پیگیری، معاونان سابق استانداری لرستان، با بازدید از یادمان شهدای گمنام پلدختر، وعده تکمیل آن را در هفته دولت میدادند، اما با گذشت چندین هفته دولت، دفاع مقدس و دهه فجر، این پروژه همچنان نیمه تمام مانده است.
گنجی گفت: سال گذشته تکمیل یادمان شهدای گمنام پلدختر توسط سپاه سید شهدا (ع) استان تهران با اختصاص مبلغ 250 میلیون تومان بودجه مشروط بر عمل به تعهدات دستگاههای اجرایی شهرستان آغاز شد.
مظلومیت شهدای گمنام در هویزه ثانی/ وعده تکمیل یادمان 10 ساله شد
وی افزود: این اعتبار به دلیل بالا رفتن قیمت مصالح مورد نیاز، کفاف نداد و پس از جابجایی فرمانده سپاه سید الشهدا (ع) استان تهران، پیمانکار پروژه با توجیه اینکه دستگاههای اجرایی شهرستان به تعهدات خود عمل نکردند، تجهیزات و کارگاه را از محل جمع آوری کرد.
انتقاد امام جمعه از میراث فرهنگی
حجت الاسلام سید محسن موسوی امام جمعه پلدختر نیز در این رابطه، کمک به تکمیل یادمان شهدای گمنام این شهرستان را باقیات الصالحات دانست و گفت: مسئولان ادارات میتوانند با دلسوزی، بخشی از اعتبارات را به منظور کمک به تکمیل یادمان شهدای گمنام اختصاص دهند.
وی عنوان کرد: ورود شهرداری در تکمیل پروژه شهدای گمنام مطلوب بود و اقدامات ادارههایی مانند آب و برق نیز قابل تقدیر است، اما برای تحویل این پروژه به شهرداری باید آن را تکمیل کرد.
امام جمعه پلدختر از اداره کل میراث فرهنگی لرستان انتقاد کرد و گفت: مبلغ 32 میلیون تومان از اعتبارات یادمان شهدای گمنام نزد این اداره است که انتظار میرود وصول این مبلغ با پیگیری مسئول شهرستانی این اداره تحقق پیدا کند.
http://tamadonlor.ir/fa/News/11175/مظلومیت-شهدای-گمنام-در-هویزه-ثانی-وعده-تکمیل-یادمان-10-ساله-شد