انتخابات لرستان در سایه قومیت‌ها و طایفه گرایی
يکشنبه 9 خرداد 1400 - 20:48:17

طایفه گرایی و قوم پرستی پدیده ای مذموم است که به عنوان یکی از عوامل توسعه نیافتگی استان شناخته می شود.

انتخابات مقوله‌ای سیاسی است که همواره حضور پرشکوه مردم و جنب و جوش کاندیدا‌ها، رونقی بسیار پرشور و حرارت به آن می‌بخشد چرا که سرنوشت سیاسی جامعه با مشارکت مردم و به دست خود آنان رقم می‌خورد و چه بسا انتخابی نسنجیده و از سر تعصب، جامعه شهری را از رسیدن به توسعه پایداری که همواره مدنظر و آرمان همگی بوده محروم می‌سازد از این رو مقوله انتخابات همواره از جایگاه بسیارمهمی نزد مردم برخوردار است.

در عصر امروزی که فرهنگ مقوله اول آن است معضلی به نام نگاه قومی و قبیله ای دامن گیر استان  شده است. متأسفانه نگاه طایفه‌ای و قومی یکی از مهم ترین و اساسی ترین معیار در انتخابات و بالاخص انتخاب اعضای شورای اسلامی بوده است. تفکرغلط و نابجایی که نه تنها هیچ کمکی به توسعه وعمران شهری نکرده است ، بلکه ضربات جبران ناپذیری وارد کرده است.

شهر خرم آباد در پنج دوره گذشته شوراهای شهر در برخی موارد به سمت و سویی کشیده شد که در شأن مردم این شهر نبوده و نیست و آن معضل بزرگی بود بنام قوم گرایی و طایفه گرایی.

متاسفانه طایفه گرایی برنده میدان مبارزه با شایسته سالاری بوده و در حال حاضر در استان لرستان وزنه وابستگی های طایفه ای سنگین تر و موثر تر از شایسته سالاری است.

قومیت، طایفه گرایی، تعصب و این قبیل موارد در عرصه های مهم و سرنوشت ساز مانند انتخابات می تواند افراد را از معیارهای اصلی یک انتخاب اصلح دور کند و افکار و ذهن را به سمت طایفه و قبیله سوق دهد که این جهت گیری‌ها منجر به دور شدن از اصول اولیه یک انتخاب درست کند.

تازمانی که شهروند منتظر معرفی کاندیدا از طرف طایفه، قوم و ایل و تبار خود است ما نمی توانیم شاهد رشد و شکوفایی شهر خودباشیم چرا که انتخاب فامیلی و طایفه ای در مقابل شایسته سالاری قرارمی گیرد و در نتیجه باعث حضور افرادی ضعیف و ناتوان در شورا و نهایتا درشهرداری می شود، بنابراین مردم باید در انتخاب شورا از نگاه طایفه ای و قومی خارج شده و به کسانی رأی دهند که توانایی اداره شهر در ابعاد مخلتف فرهنگی- اجتماعی، عمرانی و مدیریتی راداشته باشند. هرچند این امیدواری در انتخابات آینده شورا احساس می شود.

انتخابات شوراهای شهر و روستا چند ویژگی مهم دارد که ضروری است شهروندان در انتخاب اعضا، به آنها توجه لازم داشته باشند زیرا انتخاب آنان در آبادانی و وضعیت عمران منطقه محل زندگیشان بسیار تاثیرگذار است.

مهم ترین آسیب انتخاب بر اساس روابط قومی و طایفه‌ای هدر رفت استعدادهای برتر و فقدان راهیابی نخبگان سیاسی - اقتصادی به کانون قدرت دموکراسی است، زیرا در اینگونه رفتار رای دهندگان توانایی ، تخصص ، پاکدستی ، قدرت علمی ، خلاقیت و قدرت فساد ناپذیر قربانی روابط خانوادگی و خونی می شود.

رأی ما سرنوشت شهرمان را مشخص می‌کند و آنچنان که قبلاً هم مشخص کرده است. این بار به خاطر شهرمان و آنچه که رضای خداوند متعال را در پی خواهد داشت، پدیده شوم قوم گرایی و طایفه گرایی را کنار بگذاریم تا مورد غضب آیندگان قرار نگیریم.

علی ایحال بر شما مردم شریف لرستان  به ویژه  شهرستان خرم آباد معتمدین ، روشنفکران، دانشگاهیان ، فرهنگیان و نخبگان سیاسی فرض است که آستین بالا زده ، پرچم روشنگری بر افراشته و نسبت به برچیده شدن بساط طایفه گرایی در آستانه انتخابات شورای اسلامی شهر کمر همت ببندید و با تاسی به فرمایشات ائمه اطهار(ع) و تمسک به آیه شریف « واعتصموا بحبل الله جمیعا و لاتفرقوا » استان را از ورطه سقوط نجات دهید تا شرمنده نسل های آینده نگردید.

به امید آن روز

 اللهم الجعل عواقب امورنا خیرا

فاطمه کردعلیوند/پایگاه خبری تمدن لر



http://tamadonlor.ir/fa/News/11293/انتخابات-لرستان-در-سایه-قومیت‌ها-و-طایفه-گرایی
بستن   چاپ