محرومیت لرستان از درآمد گردشگری/ گردشگری لرستان خوابیده است
يکشنبه 16 خرداد 1400 - 08:50:17

استان لرستان سرزمینی چهار فصل همراه با جاذبه ها و پتانسیل های مختلف است که قطعا می تواند مقصد بسیاری از گردشگران باشد، اما هنوز در جذب گردشگر آنطور که باید و شاید موفق نبوده است،

استان لرستان به سبب داشتن طبیعت بکر و زیبا، کوه های سر به فلک کشیده و دشت های سرسبز به عروس زاگرس معروف است.

لرستان سرزمینی است که از دیرباز به واسطه موقعیت جغرافیایی و شرایط اقلیمی خاص خود یکی از نخستین زیستگاه های بشری بوده و همین قدمت طولانی باعث شده تا آثار تاریخی متعددی در این دیار وجود داشته باشد،

لرستان با بیش از 2 هزار و 534 اثر فهرست آثار ملی و با وجود داشتن منابع طبیعی خدادادی و آثار و ابنیه تاریخی فراوان و منحصر بفرد زیارتگاه ها و اماکن مذهبی برای توسعه گردشگری برخوردار نیست.

اما سوال اینجاست که چرا با وجود پتانسیل های مختلفی که در لرستان به لحاظ گردشگری وجود دارد، هنوز این صنعت عقب است؟

گردشگری به عنوان بزرگ ترین صنعت درآمدزا در جهان، از سوی کارشناسان صنعت پاک نیز نام گرفته است، مقوله ای که هر چه بیشتر می گذرد ابعاد و فرصت های تازه تری در آن نمایان میشود که ارتباط مستقیمی با رونق اقتصادی و ایجاد اشتغال پایدار دارد.

استان لرستان با وجود برخورداری از جاذبه های متعدد برای گشت و گذار و سفر متاسفانه مغفول مانده است و برنامه ای از سوی متولیان در جهت استفاده از این همه ظرفیت دیده نمیشود.

نگاهی به مناطق مختلف استان خواهیم دید که چالش ها و کاستی های بسیار در صنعت گردشگری وجود دارد که قطعا رفع آن نیازمند تهیه نقشه راه علمی و هم افزایی نهادهای مربوط است تا از این همه زیبایی خدادادی به نحو مطلوب استفاده برده شود.

این استان برغم وجود قابلیت های متعدد به توسعه مطلوب در حوزه گردشگری دست نیافته و ضروری است با همکاری و همفکری تمام حوزه ها، گردشگری لرستان به جایگاه مناسب برسد.

گردشگری یک حوزه فرابخشی است و برهمین اساس نیازمند پیگیری همه جانبه برای توسعه و پیشرفت است.

زیرساخت مشکل دیگری در گردشگری این استان است اما فقط جاده به عنوان زیرساخت محسوب نمی شود بلکه نبود راه های دسترسی همچون راه آهن و کمبود پروازهای هوایی از دیگر مشکلات زیرساختی است.

قلعه فلک الافلاک یکی از بناهایی است که در این سال‌ها همواره جزو کاندیداهای تکمیل پرونده و ارائه به یونسکو برای ثبت جهانی بوده است، اما برای تحقق این امر یک مانع بزرگ در میان بود، حریم قلعه آزادسازی نشده بود.

این بنای کم ‌نظیر مربوط به دوره ساسانی است و به شماره 883 در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است که از دهه های گذشته دغدغه بسیاری برای ثبت جهانی این اثر ارزشمند عنوان شده که متاسفانه تاکنون برطرف نشده است و شاهکار معماری جهان همچنان در فهرست ثبت موقت جهانی قرار دارد.

بخشی از عرصه قلعه در اختیار نیروهای نظامی بود و باید برای ثبت جهانی قلعه آزاد می‌شد که روند آزادسازی آن در حال انجام است.

اقدامات خوبی در آزادسازی حریم این بنای تاریخی انجام شده است و باید تلاش شود آخرین گام آزادسازی عرصه این بنای باستانی به زودی برداشته شود.

امیدواریم با دلسوزی مجمع نمایندگان و مدیریت ارشد استان و مدیر کل میراث فرهنگی استان اقدامات سریعتری برای آزادسازی این بنای مهم تاریخی اتخاد شود و همچنین با ایجاد برنامه های برای کسب درآمد گردشگری و ایجاد اشتغال در این استان شاهد جذب گردشگر و کسب درآمد و به دنبال آن توسعه همه جانبه استان باشیم.

برای اینکه بتوانیم روزی همپای استان هایی مانند اصفهان، یزد و فارس و حتی برخی کشورهای گردشگری دنیا گردشگر داشته باشیم، باید برویم و از نزدیک با تجربیات آنها آشنا شویم و در استان اجرایی کنیم.

یاداشت: فاطمه کردعلیوند / پایگاه خبری تمدن لر


http://tamadonlor.ir/fa/News/11328/محرومیت-لرستان-از-درآمد-گردشگری-گردشگری-لرستان-خوابیده-است
بستن   چاپ