به گزارش پایگاه خبری تمدن لر، وجود رودخانههای خروشان،آبشارهای سحرانگیز، دریاچهها، تالابهای بکر،سدها، و کوه های سر به فلک کشیده در کنار جنگل های بلوط و باوجود تمدن چند هزارساله و آثار تاریخی بیشمار و از همه مهمتر هوای پاک گوشه ای از ظرفیت هایی است که به خوبی از این ظرفیتها استفاده نشده است.
از مهمترین چالشهای پیش روی صنعت گردشگری استان لرستان، کمتوجهی به ظرفیتهایی است که به دلیل نبود زیرساختهای گردشگر پذیری مغفول ماندهاند و این استان را بهجای مقصد به معبر گردشگری تبدیل کرده است.
شکوفایی ظرفیت های بی بدیل گردشگری استان لرستان نیازمند تهیه نقشه راه علمی است که کارشناسان امر بتوانند با اهتمام مدیران جهادی زمینه رونق همه جانبه این صنعت نوپا در این استان غربی کشور فراهم شود.
اگر می خواهیم سهم گردشگری در اقتصاد استان لرستان بیشتر شود باید به تکمیل زیرساخت های مورد نیاز گردشگری دراستان توجه شود و سرمایه گذاری ها در این بخش توسط بخش خصوصی افزایش یابد.
با توجه به ظرفیت فراوان لرستان در جذب گردشگر و تاثیر مستقیم و غیر مستقیم این صنعت بر بخش های مختلف اقتصادی، رشد و توسعه صنعت گردشگری می تواند به عنوان یکی از راهکارهای مهم رشد و توسعه پایدار مورد استفاده قرار بگیرد.
متاسفانه به دلیل ضعیف بودن زیرساختهای گردشگری در این منطقه، جذب توریست با مشکل مواجه است. باید با فراهم کردن زیرساختهای مختلف از ورود سرمایهگذاران به این منطقه استقبال کرده و برای تسریع در این امور تسهیلاتی در اختیار سرمایهگذاران قرار گیرد.
باید گفت درمعرفی ظرفیت های گردشگری استان بسیار ضعیف هستیم، موضوع معرفی جاذبه های تاریخی و گردشگری صرفا بر عهده سازمان میراث فرهنگی نیست و لازم است دیگر دستگاه های اجرایی و حتی بخش خصوصی نیز در این زمینه مشارکت کنند.
بخش خصوصی فاقد قدرت اجرایی است اما میتواند در تصمیم سازیها نقش مثبتی را ایفا کرده و به عنوان یک بازوی فکری توانمند در کنار بخش دولتی عمل کند.
معرفی و تبلیغات جاذبههای گردشگری در استان متاسفانه تاکنون رویه خوبی نداشته است، و در راستای معرفی این پتانسیلها در سطح ملی، فراملی، مردم و جذب سرمایه گذار باید اقدامات اساسی صورت بگیرد.
با توجه به عملکرد ضعیف صنعت گردشگری استان نسبت به سایر استانها باید گفت که جاذبههای طبیعی و باستانی گوناگونی در استان لرستان وجود دارد که متاسفانه بخش زیادی از آنها به دلیل عدم توجه و محافظت درست در حال نابودی است.
استاندار محترم و مسئولان حوزه گردشگری لرستان ،تشکل ها و سازمان های مردم نهاد و کارآفرینان، اصحاب رسانه، مستندسازان و هنرمندان باید با بکارگیری تمام ظرفیت ها و توان خود زمینه فعالیت بیشتر سرمایه گذاران بخش خصوصی را در بخش گردشگری استان فراهم کنند و به این قضیه ورود پیدا کنند تا علاوه بر ایجاد فرصتهای سرمایهگذاری و جذب گردشگر شاهد رونق صنعت گردشگری در استان باشیم چرا که معتقدیم توجه به این بخش میتواند در زمینه ایجاد اشتغال پایدار و ارزآوری به استان مثمر ثمر واقع شود.
یاداشت: فاطمه کردعلیوند
http://tamadonlor.ir/fa/News/13242/لرستان-بی-بهره-از-درآمد-گردشگری-بخش-خصوصی؛-نسخه-درمان-گردشگری-استان