رییس حوزه هنری لرستان گفت: گنجینه خاطرات و تاریخ شفاهی دفاع مقدس ظرفیت و فرصت ارزنده ای در زمینه تولید و خلق اثار هنری فاخر و ماندگار است که هنرمندان می توانند با بهره گیری از آن و تولید آثار هنری ، این برهه تاریخی را ماندگار کنند.
به گزارش پایگاه خبری تمدن لر، سامان سپهوند؛ روزیکشنبه 24 بهمن ماه در آیین رونمایی از کتاب بی نشان و فیلم مستند ایمان در خرم آباد گفت:این دو اثر که امروز رونمایی خواهد شد نمونهای از یک گنجینه عظیم و منبع بیپایان از سالهای مجاهدت خاموش و دشوار و ایثار آزادگان عزیز استان است.
وی یکی از مهمترین رسالت ها و اولویت های حوزه هنری را ثبت، ضبط و انتشار خاطرات رزمندگان، و توجه و فراهم آوردن شرایط مناسب برای پرداختن به خاطرات آزادگان استان دانست.
سپهوند در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به اهمیت تبین فرهنگ ایثار و شهامت و سلحشوری رزمندگان و آزادگان دوران دفاع مقدس یادآور شد: هنرمندان با ذهن خلاق و هنری میتوانند شخصیتهای با ایمان، فداکار و صبوری را همراه با واقعیتهایی که در آن دوران اتفاق افتاده به بهترین شکل ممکن به تصویر بکشند و ثبت و ضبط کند.
رییس حوزه هنری لرستان تصریح کرد: بی شک یکی از بهترین راههای معرفی و بیان ایثار و ازخودگذشتگی رزمندگان و دوران دفاع مقدس زبان ادبیات و هنراست.
وی خاطر نشان کرد؛ ما به عنوان دست اندرکاران فرهنگی باید زمینه را برای حضور بیشتر هنرمندان و تولید آثار هنری ارزشی در این زمینه فراهم سازیم.
سپهوند خاطرنشان کرد: باید این گنج عظیم را به محتوای مورد استفاده جامعه تبدیل کنیم و هنرمندان از این فرصت و شرایطی که با مجاهدت، تلاش و ایثار نسلی از جوانان این مملکت به وجود آمده در عرصه های مختلف فرهنگی هنری و ادبی استفاده کنند.
وی اضافه کرد: اما مساله اساسی اینجاست که آیا هنرمندان از این فرصت و بستری که ایجاد می شود می توانند به بهترین شکل ممکن بهره برداری کنند.
وی خاطرنشان کرد: خودم و همه مسولان، هنرمندان و کسانی که می توانند دراین زمینه کاری انجام دهند توصیه می کنم که از این شرایط و ظرفیت و توان برای معرفی هر چه بیشتر دستاوردهای دفاع مقدس رساندن پیام انقلاب تلاش کنند.
مدیر کل بنیاد شهید وامور ایثارگران استان لرستان ، نیز در این آیین با اشاره به رشادتهای رزمندگان در دوران دفاع مقدس و ضرورت پرداختن و توجه ویژه به آن گفت: هنرمندان واقعی کسانی هستند که می خواهند مسیر و راه این مردان آسمانی را به تصویر بکشند و با زبان هنر در راه ثبت و ضبط و حفظ این خاطرات گرانبها و انتقال آن به نسل های جوان تلاش می کنند.
محمود زرین جویی؛ زبان هنر را ماندگارترین و اثرگذارترین راه انتقال این ارزشها دانست و افزود: این زبان میتواند هنر مردان خدا را به نمایش بگذارد و بی شک قدم نهادن در این عرصه و کار برای رزمندگان کاری دلی است.
وی افزود: هزاران داستان واقعی در گنجینه معنوی دفاع مقدس هست که باید به تصویر کشیده شوند و به زبان هنربازگو شوند تا همه مردم به ویژه نسل های نوجوان و جوان ببیند و معجزات دفاع مقدس را حس کنند.
در ادامه فرحزاد جهانگیزی نویسنده کتاب بی نشان گفت: از سال 96 نگارش این اثر با تحقیق و پژوهش نسرین دالوند با موضوع زندگی امامعلی کونانی آزاده سرافراز لرستانی آغاز شد.
وی در ادامه خاطرنشان کرد: از ایثارگران و رزمندگان دوران دفاع مقدس تقاضا دارم که در بیان خاطرات دفاع مقدس؛ هنرمندان و اهالی قلم را در ارایه آثار هنری و نگهداری این وقایع عظیم یاری دهند.
وی همچنین از مسئولان و دست اندرکاران خواست تا حامی و حمایت گر هنرمندان باشند تا بتوانند آثار هنری ارزشمندی را در این عرصه تولید و به جامعه ارایه دهند.
وی اضافه کرد: این کتاب به شهید گمنام که افتخار کتاب بی نشان است تقدیم می گردد به امید روزی که نشانی از این عزیز والامقام به دست آید.
در ادامه این مراسم از کتاب «بینشان» و فیلم مستند ایمان رونمایی شد.
پژوهش این اثر توسط نسرین دالوند از واحد فرهنگ و مطالعات پایداری حوزه هنری استان لرستان انجام و نویسنده آن فرحزاد جهانگیری است؛ و احمد احمدپور، مستندساز لرستانی نیز از شخصیت کتاب (امامعلی کونانی)، مستند ایمان را تولید که همزمان از دو اثر رونمایی شد.
در پایان از راوی، مستندساز، نویسنده و پژوهشگر به ترتیب فرحزاد جهانگیری؛ احمد احمدپور و نسرین دالوند تجلیل به عمل آمد.
http://tamadonlor.ir/fa/News/16233/گنجینه-خاطرات-دفاع-مقدس،-ظرفیت-ارزنده-ای-در-خلق-آثار-هنری-فاخر-است