به گزارش تمدن لر، مسئله زن و خانواده از جمله مسائل درجه یک کشور است. زنان نیمی از جمعیت کشور هستند، اما تأثیر زنان در سرنوشت کشور بیش از تأثیر نیمی از کل جمعیت در سرنوشت است.
مقام معظم رهبری در این خصوص میفرمایند: یکوقت است که ما مجموعهای از انسانها را در نظر میگیریم، نیمی از آنها نقشی به مقدار پنجاه درصد دارند، اما مسئله زن در جامعه اینگونه نیست، بالاتر از اینها است. نگاه مقام معظم رهبری به زن، نگاهی جامع است که هم ارزشهای الهی و هم منطق انسانی، در آن لحاظ شده است. در نظام مقدس انقلاب اسلامی، جایگاه زن به حدی است که یک روز را بهپاس قدردانی از جنس مؤنث به وی اختصاص دادهاند. نگاه رهبر معظم انقلاب به زن در روز زن به این صورت است، روز زن، یعنی نگاه درست و مبتنی بر منطق به زنان که نیمی از جمعیت بشر را تشکیل میدهند.
در لرستان نیز با شروع بکار دولت سیزدهم، برنامههایی برای استفاده از ظرفیت و پتانسیل های بانوان در حوزههای مختلف سیاسی، اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی، هنری، ورزشی و... در نظر گرفته شد و مدیرکل امور بانوان و زنان استانداری لرستان بعنوان پرچمدار و برنامهریز در این حوزه با اقدامات جهادی و انقلابی استارت موفقی در این حوزه زد.
برنامههای اجرا شده و در دست پیگیری در این حوزه آنقدر زیاد است که اگر بخواهیم هر کدام را شرح دهیم در هیچ مطلبی گنجانده نخواهد شد، لذا بصورت تیتروار این اقدامات را بررسی کرده و اگر بخواهیم اشاره کنیم، باید از برنامههایی نظیر، پیگیری وتخصیص اعتبار جهت اشتغال و آموزش 120 زن سرپرست خانوار با شرایط ویژه، پیگیری واختصاص اعتبارتجهیز و تکمیل سه پارک بانوان در شهرهای استان ، پیگیری جذب اعتبار جهت اسیب کاهش خودکشی در دو شهرستان کوهدشت و بروجرد ، پیگیری طرح توانمندسازی و اشتغال بانوان بهبود یافته از اعتیاد مناطق کم برخوردار خرم آباد ، پیگیری اجرای مصوبات سفر رئیس جمهور محترم، پیگیری مکرر جهت اختصاص زمین و منزل مسکونی به افراد واجد شرایط قانون جمعیت، پیگیری اختصاص مبلغ 50 میلیارد تومان جهت اشتغال دختران ، بانوان کار آفرین زنان سرپرست خانوار و... که تا کنون در حوزه بانوان بی سابقه بوده ، پیگیری توانمندسازی بانوان کار افرین استان با تزریق اعتبار 3میلیارد، پیگیری اجرای طرح توانمندسازی بانوان بد سرپرست مناطق کم برخوردار استان، پیکیری تشکیل 7 کارگروه تخصصی جهت بررسی و رفع مشکلات بانوان، پبگیری مشکلات بانوان در خصوص قانون با طرح برقراری حق عائله مندی بانوان شاغل و برقراری حقوق بانوان شاغل متوفی برای فرزندان بازمانده، برگزاری کلیه مناسبت های فرهنگی در حوزه بانوان، پیگیری اجرای بند بند قانون جمعیت، پیگیری اعطای مبلغ1740 وام اشتغالزایی برای بانوان بد سرپرست و بی سرپرست، جذب خیر جهت تامین جهیزیه نوعروسان بی بضاعت، جذب خیر جهت رفع موانع و مشکلات مدارس دخترانه روستایی، جذب خیر جهت رفع مشکلات روستاهای کم برخوردار یاد کرد.
البته برنامهها و پیگیریها تنها به این موضوعات خلاصه نمیشود و اجرای برنامههایی چون معرفی زنان کار آفرین استان جهت بسترسازی فروش محصولات، برگزاری نمایشگاه توانمندیهای بانوان سرپرست خانوار لرستان، شناسایی بانوان شاخص و تاثیر گذار در حوزه های مختلف علمی فرهنگی هنری سیاسی و اجتماعی به منظور معرفی به نهاد های کشوری جهت حمایت و استفاده از این افراد در برنامه های مختلف فرهنگی، اجتماعی، پیگیری و اجرای برنامه های کمیته بانوان کنگره بزرگداشت 6544 شهید استان لرستان نیز از دیگر اقدامات حوزه بانوان و خانواده استانداری لرستان است.
ادارهکل بانوان و خانواده استانداری لرستان در حوزه آموزش زنان نیز برنامههایی اجرا کرده است که شاخصترین آن، انعقاد تفاهمنامه با فنی و حرفهای جهت آموزش زنان بدسرپرست و بی سرپرست بوده است.
فرزندآوری و توجه به جوانی جمعیت نیز از دیگر برنامههای این ادارهکل بوده است که با پیگیری جهت اعطای تسهیلات جهت درمان زوجهای نابارور و پیگیری جهت راهاندازی مرکز درمان ناباروری دولتی در لرستان، نیز از دیگر دستاوردهای این حوزه است.
بی شک معرفی و فروش محصولات یکی از دغدغههای اصلی بانوان است و معاونت بانوان و خانواده استانداری لرستان با ایجاد زمینه معرفی محصولات بانوان کارآفرین در این حوزه نیز عقب نمانده و تلاش قابل قبولی داشته است.
پیگیری و راهاندازی خوابگاههای متاهلی دانشجویان نیز یکی دیگر از مطالبات زنان دانشجو بود که با تلاش این ادارهکل به ثمر نشست.
صدها دیدار با مسوولین و مردم در شهرستانهای مختلف لرستان و پیگیری به منظور رفع مشکلات زنان، از اقدامات موثری است که شعار مردمی بودن دولت سیزدهم را تبدیل به یک اقدام عملی کرده است.
البته موارد یاد شده، بصورت تیتروار و خلاصه، تنها گوشهای از اقدامات مدیرکل دفتر بانوان و خانواده استانداری لرستان و مجموعه همکارانشان در دولت سیزدهم بود، که هر کدام از این اقدامات خود میتواند در یک خبر یا گزارش مورد بررسی قرار گیرد و بی شک بازهم باید به نقص دولت سیزدهم در اطلاعرسانی اشاره کرد، چرا که به فرموده مقام معظم رهبری امروز جنگ روایتهاست و اگر میخواهید روایت نشوید باید روایت کنید.
http://tamadonlor.ir/fa/News/18885/توجه-ویژه-دولت-سیزدهم-به-بانوان-در-لرستان-تحول-در-برنامههای-زنان-در-امور-بانوان-و-خانواده-استاندار