رئیس سازمان جهاد کشاورزی لرستان از رشد 47 درصدی کشت گندم در استان خبر داد.
به گزارش تمدن لر، سید عماد شاهرخی در جلسه ستاد الگوی کشت و شورای حفاظت منابع آب با اشاره به اینکه در کشت پاییزه گندم آبی نسبت به سال گذشته 47 درصد رشد داشتهایم، عنوان کرد: سهمیه استان در کشت گندم آبی 45 هزار هکتار و سهمیه گندم دیم هم 192 هزار هکتار بود که این برش ها محقق شد.
وی افزود: سهمیه استان در جو آبی 7 هزار و 400 هکتار بود که ما 8 هزار و 300 هکتار کشت کردیم، اما در جو دیم به دلیل اختصاص بخشی از اراضی استان به کشت دانه های روغنی از 139 هزار هکتار، 120 هکتار آن کشت شد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی لرستان به کشت محصول چغندر هم اشاره کرد و گفت: 10 هزار کشت چغندر پاییزه و 2 هزار و 100 هکتار علوفه دیم داشتیم که برای افزایش سطوح زیر کشت نیاز به ترویج داریم.
شاهرخی با اشاره به کشت قرار دادی گندم نیز توضیح داد: از 45 هزار هکتار کشت قراردادی گندم 97 درصد آن تحقق پیدا کرد و رتبه 5 کشور را در این حوزه کسب کردیم.
وی به کشت دانههای روغنی در استان نیز اشاره کرد و گفت: سال گذشته 2 هزار و 861 هکتار دانههای روغنی شامل کلزا، کاملینا و گلرنگ در استان کشت شد، در حالی که امسال این رقم به 8 هزار و 431 هکتار افزایش پیدا کرد که با ادامه کشت گلرنگ این رقم به بیش از 10 هزار هکتار هم خواهد رسید.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی لرستان در خصوص مبارزه با علف های هرز بیان کرد: مبارزه با علفهای هرز در سطح 109 هزار هکتار از کشت گندم و 68 هکتار جو همچنین مبارزه با سن گندم در سطح 8 هزار و 700 هکتار و زنگ زرد گندم در 207 هکتار در مراکز خدمات کشاورزی استان انجام شده است.
شاهرخی با اشاره به اینکه سطح زیر کشت کاملینا به 5 هزار و 300 هکتار افزایش داشته است، عنوان کرد: یکی از دغدغههای ما برداشت در حوزه گیاه کاملینا می باشد، در این زمینه 21 قرارداد کمباین در استان منعقد کردهایم همچنین با استان همدان هم قراردادی منعقد کردهایم تا در فصل برداشت با مشکلی مواجه نشویم.
وی در ادامه صحبتهای خود با اشاره به کشت سیب زمینی، تأکید کرد: کشت سیب زمینی زمستانه باید جزو اولویت های کشور و استان باشد، و کشت بهاره به تصمیم گیری جدی نیاز دارد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی لرستان گفت: تعهد و سهمیهای که برای استان در نظر گرفتهاند 6 هزار و 500 هکتار است که حدود 1000 هکتار آن در قالب کشت پاییزه کشت شده است.
شاهرخی بیان کرد: در کشت بهاره الزاماتی چون عدم انتقال آب به اراضی دیم، استفاده از آبهای سطحی و استفاده از آبیاری نوین همچنین ممنوعیت استفاده از چاههای صنعتی برای کشت سیب زمینی وجود دارد.
وی در پایان با بیان اینکه کشت بهاره سیب زمینی برای شهرستان های خرمآباد، بروجرد، دورود، ازنا، الیگودرز، دلفان و سلسله در نظر گرفته شده است، خاطرنشان کرد: سهمیه کشت بهاره برای شهرستانهای کوهدشت، پلدختر، چگنی و رومشکان قرار ندادهایم، مگر اینکه از آبهای سطحی، ایستگاه پمپاژ و اراضی پایاب سدها برای کشت سیب زمینی اقدام کنند.