نقش موثر واحدهای تجاری در عبور موفق از پیک بار تابستان
يکشنبه 4 تير 1402 - 23:10:29

به گزارش تمدن لر، بررسی‌ها نشان داده مصرف برق در واحدهای تجاری به طور عمده شامل سه بخش روشنایی، سرمایش و برودت متمرکز بوده و با به‌کارگیری اصول مدیریت مصرف می‌توان ضمن حفظ پایداری شبکه برق  به کاهش هزینه ها نیر  کمک کرد.

در این میان در استان‌های گرمسیری سیستم‌های سرمایشی بیشترین مصرف برق را به خود اختصاص می دهند   که این شرایط می طلبد بر روی مدیریت ساعت پیک بار این واحدها توجه و نگاهی راهبردی صورت گیرد.

اکنون در کشور نزدیک به 2 میلیون و 500 هزار واحد صنفی فعالیت دارند که نیمی از آن‌ها توزیعی، 17درصد در بخش خدمات فنی، 15 خدمات و 19 درصد تولیدی هستند.

بنا بر آمارها بیش از 7 درصد از برق کشور در بخش تجاری به مصرف می‌رسد و در این میان اصناف روشنایی مانند لوستر، اصناف ویترینی که به تعداد زیاد از انواع لامپ و روشنایی استفاده می‌کنند مانند فروشگاه‌های بزرگ، جواهرفروشی‌ها، مراکز عرضه میوه و تره‌بار، بوتیک‌ها و همچنین اصناف یخچالی مانند رستوران‌ها و فروشندگان مواد غذایی بیشترین مصرف برق را دارند.

در عین حال استفاده از سیستم‌های سرمایشی فصل مشترک همه واحدهای صنفی است که عمدتاً نیز سیستم‌های پرمصرفی چون اسپلیت و داکت اسپلیت را شامل می‌شود.

صنعت برق کشور در حالی به استقبال تابستان می‌رود که با ناترازی قابل توجهی میان عرضه و تقاضا رو به روست و وزارت نیرو با به اجرا درآوردن  برنامه‌هایی گسترده در تلاش است تنگناهای موجود را به حداقل رسانده و پایداری شبکه برق را برای تداوم فعالیت‌ها و آسایش مشترکان حفظ کند. 140 برنامه‌ای که رویکرد مدیریت صحیح مصرف از شاه بیت‌های آن است و بخش تجاری کشور نیز باید برای حفظ پایداری شبکه سهم خود را در این راستا ادا کند.

اما راهکارهای کاهش مصرف برق در بخش تجاری چیست و چگونه این بخش می‌تواند نقش خود را در جهت مدیریت مصرف ایفا کرده و از منافع آن برای خود نیز که کاهش هزینه‌های ثابت کسب‌وکار خواهد بود، منتفع شود.

راهکارهای کاهش مصرف برق در واحدهای تجاری

استفاده حداکثری ظرفیت مولدهای برق اضطراری موجود در ساعت 11 الی 17 و هماهنگی شرکت های توزیع برق در خصوص نصب کنتور بر روی مولدهای اضطراری جهت دریافت سوخت و پاداش همکاری بعد از اتمام طرح .

2 ـ خاموش نمودن تاسیسات سرمایشی متمرکز فضاهای مشاعی .

3 ـ کاهش مصرف روشنایی فضاهای داخلی ، محوطه و نمای مراکز تجاری و خودداری از نورپردازی های تزئینی .

4 ـ تنظیم دمای سیستم سرمایشی واحدهای تجاری حداقل بر روی 25 درجه سانتیگراد .

پرویز فرزین پور

 


http://tamadonlor.ir/fa/News/21049/نقش-موثر-واحدهای-تجاری-در-عبور-موفق-از-پیک-بار-تابستان
بستن   چاپ