معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی لرستان از آغاز پویش ملی تغذیه سالم در سراسر کشور خبر داد.
به گزارش تمدن لر، دکتر مریم کوشکی با اعلام این خبر اظهار داشت: پویش ملی سلامت اطلاع رسانی تغذیه سالم، با هدف اطلاع رسانی در خصوص کاهش مصرف نمک، توصیه به مصرف مناسب نمک تصفیه شده یددار و افزایش مصرف شیر و لبنیات از تاریخ یکم لغایت پانزدهم بهمن آغاز شد.
وی با تاکید بر اهمیت میزان مصرف نمک در سلامتی افزود: نمک نقش بسیار موثری در فشارخون و سایر بیماری های وابسته دارد لذا ضروری است که حتما میزان نمک مصرفی را کاهش داده و این امر از دوران کودکی و شکل گیری ذائقه کودکان مد نظر قرار گیرد.
معاون بهداشت دانشگاه گفت: انواع مختلف نمکهای موجود در بازار شامل؛ سنگ نمک، نمک آبی، نمک صورتی و... دارای ناخالصی بوده و بدون تایید مراجع بهداشتی بسته بندی و وارد بازار می شوند، که بعلت وجود سرب و یا سایر ناخالصی ها می توانند خطرات جدی برای سلامتی ایجاد نمایند.
دکتر کوشکی خاطرنشان کرد: حتما باید توجه شود نمک مصرفی از نوع تصفیه شده ید دار بوده و دارای مجوز های بهداشتی باشد.
وی در بخش دیگر سخنان خود عنوان کرد: در کشور ما متاسفانه سرانه مصرف شیر طی سالهای گذشته به علل مختلف کاهش یافته و از استانداردهای جهانی بیش از پیش فاصله گرفته است و همین امر می تواند زمینه ساز شیوع بیماری هایی همچون فشار خون بالا، سرطان، پوکی استخوان و حتی شکستگی های متعدد استخوانی شود.
دکتر کوشکی با اشاره به اینکه کاهش مصرف شیر در جامعه می تواند منجر به کوتاهی قد نسل جدید شود، اظهار داشت: در حال حاضر برنامه شیر مدارس بهمنظور تامین نیازهای تغذیه ای دانش آموزان در حال اجرا می باشد.
وی اضافه کرد: امیدواریم با هدایت مردم به سمت الگوی تغذیه سالم و توجه هر چه بیشتر مردم شریف و مسئولان و مدیران دست اندرکار به تغذیه سالم، بتوانیم نقش موثری در راستای تامین و ارتقای سلامتی مردم ایفا کنیم.
http://tamadonlor.ir/fa/News/22089/آغاز-پویش-ملی-تغذیه-سالم-ضرورت-کاهش-میزان-نمک-مصرفی