به گزارش تمدن لر، دکتر مصطفی زبردست در نشست خبری با خبرنگاران گفت: در راستای هویت گذاری لاشه دام های کشتاری در کشتارگاههای استان لرستان و در جهت افزایش سطح سلامت فرآورده های خام دامی گوشت قرمز، اداره کل دامپزشکی استان لرستان برای نخستین بار اقدام به اجرای طرح لیبل گذاری دوگانه در سطح کشتارگاه های دام نموده است.
وی افزود:اجرای این طرح جلوگیری از کشتارهای غیر مجاز در سطح استان و جلوگیری از سوء استفاده افراد سودجو است و در این طرح هم برچسب پلاستیکی در کشتارگاه ها مورد استفاده قرار می گیرد.
وی از صادرات 4 میلیون و 800 هزار کیلوگرم انواع فرآوردههای خام دامی از لرستان به خارج از کشور خبرداد و گفت:
از ابتدای سال جاری تا پایان بهمن ماه بیش از 4 میلیون و 800 هزار کیلوگرم انواع فرآوردههای خام از لرستان به کشورهای خارجی صادر شده است.
به گفته وی صادرات فرآوردههای خام دامی شامل پا و پنجه مرغ، پودر آب پنیر، خوراک آبزیان و شیر خشک از استان بوده است.
مدیرکل دامپزشکی لرستان بازار هدف فرآورده های خام دامی را کشورهای جنوب شرق آسیا، چین، ویتنام، هنگ کنگ، آذربایجان، عراق، سوریه و افغانستان عنوان کرد.
زبردست گفت: با توجه به اقدامات صورت گرفته در حوزه استانداردسازی کارخانجات فراوری فرآوردههای خام دامی و در جهت حضور محصولات تولیدی استان در بازارهای جهانی از ابتدای سال جاری تاکنون بیش از 2 میلیون کیلوگرم پا و پنچه مرغ و بیش از 176 هزار کیلوگرم پودر آب پنیر، 2 میلیون و 500 هزار کیلوگرم خوراک آبزیان و 25000 کیلوگرم شیر شک از استان به سایر کشورها صادر شده است.
وی بیان کرد: با توجه به اینکه در خیلی از صنایع وابسته به دام با مازاد تولید در داخل استان مواجه هستیم در جهت حمایت از تولید کنندگان شرایط صادرات در استان تسهیل و فرآوردههای خام دامی با فراهم کردن الزامات بهداشتی کشورهای مقصد تحت نظارت کارشناسان اداره کل دامپزشکی استان به سایر کشورها صادر میشوند.
به گفته مدیرکل دامپزشکی لرستان رعایت الزامات بهداشتی در واحدهای تولیدی همچنین پذیرش دستورالعملها و استانداردهای کشورهای هدف نقش بسیار مهمی در توسعه و استمرار صادرات دارند.
مدیرکل دامپزشکی استان لرستان از تشکیل 100 پرونده قضایی در حوزه دامپزشکی در ده ماهه سالجاری خبرداد و گفت: در همه مراکز عرضه مرغ و گوشت قرمز، قصابیها، سردخانهها، رستورانها و تالارها کار نظارت و بازرسی با جدیت دنبال خواهد شد.
وی از تشدید نظارتهای بهداشتی دامپزشکی لرستان از 19 اسفند ماه خبر داد و گفت: 15 اکیپ ثابت و 24 اکیپ سیار از 19 اسفند نظارتهای بهداشتی ویژه ایام ماه مبارک رمضان و عید سعید نوروز را در سطح استان انجام میدهند.
وی بیان کرد: تشدید نظارتها از 19 اسفند ماه در راستای حفظ سلامت عمومی جامعه و تأمین غذای سلام و حلال در کلیه میادین عرضه دام و کشتارگاههای دام و طیور، رستورانها، قصابیها، مرغ فروشیها و مراکز عرضه آبزیان مورد رصد و پایش میدانی قرار میگیرند.
مدیر کل دامپزشکی لرستان گفت: اکیپهای سیار و ثابت با 75 نیرو به صورت شبانهروزی فعالیت خواهند کرد.
به گفته زبردست در گشتهای نظارتی از توان همکاران در سازمان جهاد کشاورزی و اداره کل تعریزات حکومتی به صورت مشترک استفاده خواهد شد.
وی در پایان به شهروندان هم استانی توصیه کرد گوشت سفید و گوشت قرمز مورد نیاز خانواده خود را از مراکز مجاز تهیه کنند و هر گونه گزارش در این رابطه را با شماره 1512 و تلفنهای اداره کل دامپزشکی و ادارت شهرستانی در میان بگذارند.
http://tamadonlor.ir/fa/News/23297/تشکیل-100-پرونده-قضایی-در-حوزه-دامپزشکی-تشدید-نظارت-بر-اماکن-غذایی-و-مراکز-عرضه-فرآوردههای-گوشتی