به گزارش تمدن لر، مدیرکل حفاظت محیط زیست لرستان گفت: 13 راس گوزن زرد ایرانی با هدف احیا و نجات گونههای در خطر انقراض حیات وحش کشور در مرکز حفاظت مشارکتی خرم آباد نگهداری می شود.
علی سالاروند افزود:مراحل قرنطینه اولیه با موفقیت طی شده و مقدمات رهاسازی گونههای کل و بز، قوچ و میش و گوزن زرد در محدوده ی 5٠٠ هکتاری که دارای زیستگاههای کوهستانی، جنگلی و چشماندازهای زیبا است، فراهم شده است.
وی گفت:با توجه به اینکه این سایت نخستین و بزرگترین سایت خصوصی تکثیر و پرورش گوزن زرد در کشور در راستای حفاظت مشارکتی از گونههای ارزشمند حیات وحش و ذخایر ژنتیکی به شمار میرود، علاوه بر حصار کشی کامل، دوربینهای حفاظتی دارای قابلیت دید در شب در این محدوده نصب شده و همچنین چندین کمپ نگهبانی دور تا دور محل نگهداری ایجاد شده است.
سالاروند افزود؛ با تدابیر اندیشیده شده، برخی گونهها همچون قوچ و میش و کل و بز ظرف یکی دو هفته آینده رها سازی میشوند و گونههای حساستر از جمله گوزن زرد تا سه ماه آینده و پس از تست اولیه محدوده به لحاظ شکارچی طبیعی و رفع موانع احتمالی رهاسازی میشوند.
مدیرکل حفاظت محیط زیست لرستان گفت؛ اداره کل حفاظت محیط زیست استان لرستان در اجرای این طرح با مشارکت بخش خصوصی دارای صلاحیت، توانست گونه ی در خطر انقراض گوزن زرد ایرانی را با موفقیت در لرستان به عنوان یکی از نخستین خاستگاههای این گونه تعریف نموده و بخش خصوصی نیز برای اولین بار در احیای حیات وحش مشارکت کند که حاصل اجرای موفق این طرح توانسته به عنوان نمونهای خوب برای حفاظت مشارکتی و همکاری بخش خصوصی در کشور باشد.
http://tamadonlor.ir/fa/News/23962/پرورش-13-رأس-گوزن-زرد-ایرانی-در-مرکز-حفاظتی-لرستان