وی افزود: پس از بررسی، معاینات اولیه و مشاهده حلقهگذاری در پای این پرنده مشخص شد از طرف یکی از کشورهای همسایه به سمت ایران در حرکت بوده که در ادامه مسیر به دلیل ضعف جسمانی قادر به ادامه پرواز نبوده است.
وی گفت: این هوبره توسط دوستداران محیط زیست تحویل و جهت درمان به خانه محیط زیست تیمار و بازپروری حیاتوحش این شهرستان انتقال داده شد.
فرمانپور اظهار داشت: این پرنده در لیست سرخ اتحادیه جهانی حفاظت از طبیعت (IUCN) در رده حساس، آسیبپذیر و ضمیمه یک کنوانسیون منع تجارت بینالمللی گونههای در معرض انقراض قرار دارد که تجارت آن به هر نحوی، غیرقانونی است.
وی با اشاره به اینکه اینگونه به دلیل شکار بیرویه، زندهگیری، تخریب زیستگاه، قاچاق و شکار تفریحی از جمعیت خوبی برخوردار نیست اظهار داشت: این پرنده در لرستان برای نخستینبار در شهرستان دورود و سپس شهرستان دلفان مشاهده شده است.
وی افزود: این پرنده گونهای مهاجر، نیمه مهاجر و بومی است که تاکنون در استانهای سیستان و بلوچستان، هرمزگان، تهران، کرمان، یزد، شیراز، خراسان شمالی، خراسان رضوی و سمنان مشاهده شده که با رصد در لرستان، دامنه پراکنش آن فراتر از تصورات قبلی است.
فرمانپور ضمن قدردانی از دوستداران محیط زیست در تحویل این گونه کمیاب از هموطنان خواست در صورت مشاهده موارد مشابه به نزدیکترین اداره حفاظت محیط زیست اطلاع داده یا با سامانه شبانه روزی 1540 تماس حاصل نمایند.