حمایت از مدیران توانمند بومی مطالبه مردم از نمایندگان مجلس
پنجشنبه 21 فروردين 1399 - 20:28:49

نمایندگان مجلس دارای دو وظیفه قانون گذاری و نظارتی هستند البته نباید این مهم را از نظر دور داشت که نمایند گان دارای وظیفه هایی در دو سطح ملی و محلی هستند که اتفاقا سطح ملی آن از اهمیت و تاثیر بیشتری بر سرنوشت مردم برخوردارست که در فرصت دیگری باید به آن پرداخت.

نماینده در مقام وکیل مردم موظف به نظارت بر اجرای  امور کشور و استان است و غیر از تسهیلگری و مشورت، حق دخالت در اجرا را ندارد. وکیل مردم باید بی عدالتی های احتمالی را در سطح استان  پیگیری و از حق و حقوق مردم در حوزه انتخابیه خود با هدف اجرای هر چه بیشتر عدالت دفاع کرده و با تلاش و کوشش مضاعف از بی عدالتی و حق کشی نسبت به حقوق حقه مردم جلوگیری کند.

یکی از چالش های امروزی جامعه ما خصوصاً در استانها، وظایف و مسئولیتهای مدیریتی است که همواره چالشی برای استانها و دغدغه ای برای مردم بوده و هست. گماردن مدیران توسط دولت در استانها می بایست با شناخت کافی از چالشها،پتانسیل ها و ظرفیتهای اقتصادی و فرهنگی و اجتماعی منطقه باشد اما با نگاهی به نوع نگرش و عملکرد برخی مدیران خصوصاً برخی مدیران غیربومی چندان در توسعه و موفقیت استان مفید و موثر نبوده و مستمراً باعث بروز گله مندی های متعددی از سوی مردم گردیده است.

اینجاست که با نادیده گرفتن ظرفیت نیروی انسانی کارآمد ،نماینده مجلس بعنوان وکیل ملت چاره ای جز پیگیری این ناعدالتی ها را نداشته و می بایست با بهره گیری از ظرفیت و جایگاه والای خود نظارت کافی و موثر خود را در حمایت  از نیروی انسانی کارآمد بومی که معیار و شاخص های مدیریتی را دارا بوده را اعمال نماید.

در لرستان سالهاست تعداد زیادی از نخبگان ، تحصیلکرده ها ونیروی انسانی  توانمند بومی آن چنان که باید فرصت خدمتگزاری به مردم را داشته باشند پیدا نکردند و از حضور در بدنه مدیریتی همچنان محرومند البته در اینجا نباید از تلاش و زحمات برخی مدیران توانمند غیربومی گذشت که بحث آنها کاملاً جداست چرا که خدمات برخی انها قابل لمس و تقدیر است.

اما نگرانی و گله مندی که همیشه همراه مردم است انتصاب مدیران غیربومی بوده که توانمندی های آنها به مراتب از مدیران بومی کمتر بوده اما از فاکتور حمایت و روابط با مسئولین ارشد خصوصاً استاندار قرار گرفته و براحتی پستهای مدیریتی در استان را در اختیار می گیرند و پس از مدتی نیز با داشتن رزومه مدیریتی همزمان بفکر رایزنی و تلاش جهت خروج از استان و ارتقای مدیریتی خود می شوند که قطعاً حمایت از این دسته از مدیران نه تنها هیچ توفیق و آثار مثبتی برای استان نخواهد داشت بلکه حلقه عدم حضور مدیران توانمند و متعهد بومی را در استان تنگ تر کرده و همچنان که شاهدیم متاسفانه این پروسه در حال حاضر نیز در لرستان بدون توجه به انتقادات و گلایه ها با همین فرمان در حرکت است.

آشنایی کامل با مسایل و مشکلات اقتصادی و فرهنگی مردم ، شناخت کافی از ظرفیتها و نقاط ضعف و قوت ، یکی از مواردی است که می تواند در موفقیت مدیران بومی نقش مهمی داشته باشد، زیرا شناخت مسایل فرهنگی، اجتماعی و روانی هر استان با فرهنگ و رفتار ویژه، می تواند ریشه ی بسیاری از مشکلات را نمایان کند.

اما مدیران غیربومی به دلیل شناخت نداشتن از ظرفیت‌های موجود، توانایی برقراری ارتباط و استفاده ی بهینه از عوامل تاثیرگذار در پیشرفت و توسعه را ندارند؛ ‌در حالی که اگر مدیر بومی سکان اجرایی آن منطقه را به دست گیرد، می‌تواند از همه ی استعدادها به خوبی بهره ببرد.

بنابراین حمایت از مدیران توانمند و نخبگان بومی و جلوگیری از انتصاب مدیران غیربومی ضعیف و اصرار بر تغییر این دسته از مدیران مهمترین مطالبات مردم لرستان از نمایندگان منتخب خود در مجلس آینده است چرا که لازمه توسعه، بهره گیری از نیروی انسانی ایده پرداز ،خلاق و کارآمد است هر چند که وکلای پیشین همواره سعی داشتند با وعده های مختلف نشان دهند که قصد اجرایی کردن این خواسته را دارند اما در عمل شاهد عکس این خواسته بودیم و خیلی از مدیران توانمند و کارآمد بومی فرصت خدمت گزاری به استان را نداشتند. اما خطاب به وکلای مردم در مجلس باید گفت بدنبال شایسته گزینی بروید و پای مدیران توانمند بومی که تاکنون با کچ سلیقه گی وارد گردونه مدیریتی استان خود نشدن بایستید چرا که هزینه کردن برای مردم خود موفقیتی بزرگ است.

 امید است به این خواسته اصلی و مهم مردم پایبند و متعهد باشید.

سید احمد موسوی/ روزنامه نگار



http://tamadonlor.ir/fa/News/5601/حمایت-از-مدیران-توانمند-بومی-مطالبه-مردم-از-نمایندگان-مجلس
بستن   چاپ