افزایش استفاده از اینترنت در ایام در خانه ماندن و شاخص سرعت اینترنت
پنجشنبه 11 ارديبهشت 1399 - 12:30:14

در کشور اسپانیا که از جمله کشورهای کانون شیوع کروناست میزان استفاده مردم در حالت در خانه ماندن از اینترنت خانگی نسبت به دوران قبل از کرونا، 59 درصد رشد داشته است.

کشور اسپانیا رتبه دوم را بعد از آمریکا از نظر شاخص تعداد مبتلایان به کرونا داراست و تاکنون بیش از 230 هزار نفر از شهروندان کشور اسپانیا به بیماری کووید 19 مبتلا شده اند.

اما موضوع مهم این است که سرعت و پهنای اینترنت در کشورها چقدر است؟

کشور اسپانیا از نظر سرعت دانلود اینترنت ثابت رتبه 14 را در جهان داراست (تا پایان زمستان 98)

وقتی شهروندان تشویق می‌شوند در خانه بمانند بایستی زیرساخت‌های اینترنتی کافی با سرعت بالا و پهنای باند کارآمد برایشان فراهم شود تا به راحتی بتوانند ساعات در خانه ماندن را اگر تمایل داشتند به سهولت از اینترنت ثابت یا اینترنت موبایل استفاده کنند.

مفهوم دور کاری، فقط زمانی از کیفیت بالایی بهره‌مند خواهد بود که شما دارای زیرساخت کارآمد اینترنت از نظر سرعت و پهنای باند مناسب باشید.

در این زمینه رتبه بندی کشورها با همدیگر متفاوت است.

مثلا یکی از آمارها می‌گوید رتبه یک تا پنج اینترنت موبایل در جهان از نظر مگابیت بر ثانیه به ترتیب از آن کشورهای امارات (85 مگابیت بر ثانیه)، کره جنوبی (83 مگابیت بر ثانیه)، قطر (82 مگابیت بر ثانیه)،  کانادا (71 مگابیت بر ثانیه) و هلند (68 مگابیت بر ثانیه) است.

در اینترنت پهن باند ثابت هم رتبه کشورها با همدیگر فرق دارد؛

کشور سنگاپور با داشتن 202 مگابیت بر ثانیه صدرنشین کشورهای جهان است.

هنگ کنگ (169 مگابیت بر ثانیه)، موناکو (161 مگابیت بر ثانیه)، رومانی (148 مگابیت بر ثانیه) و سوئیس (146 مگابیت بر ثانیه) به ترتیب در سطح جهان در رتبه‌های برتر بعدی اینترنت ثابت هستند.

برخی آمارهای جهانی می‌گوید رتبه اینترنت موبایل ایران با متوسط سرعت دانلود نزدیک به 28 مگابیت بر ثانیه در رتبه 70 در سطح کشورهای جهان قرار دارد (تاریخ تا پایان سال 2019 میلادی)؛

در این شاخص برخی رتبه‌بندی های دیگر جهانی رتبه ایران را 63 در بین کشورهای جهان اعلام کرده‌اند (تا پایان سال 2019 میلادی).

در بخش اینترنت ثابت نیز رتبه ایران با متوسط سرعت دانلود 18 مگابیت بر ثانیه در برخی رتبه‌‌بندی‌های جهانی تا تاریخ پایان سال 2019 میلادی در جایگاه 122  و در برخی دیگر از رتبه‌بندی‌ها در جایگاه 134 جهانی قرار گرفته است.

عددهای ذکر شده همگی نشان میدهد رتبه ایران در این شاخص (اینترنت موبایل و اینترنت ثابت)، یک رتبه مناسب در سطح جهان نیست.

موضوع این است که استفاده از اینترنت ثابت یا اینترنت موبایل همچون سالها پیش، یک کاربری لوکس نیست و وضعیت استفاده گسترده مردم کشور به ویژه از اینترنت موبایل ایجاب می‌کند همگام با افزایش تقاضا برای استفاده از اینترنت، زیرساخت‌های اینترنتی کشور هم به سرعت ارتقا یابند تا عرضه از نوع هرچه کیفی‌تر و  متناسب با میزان تقاضا باشد.

 

مهم، فقط عرضه کردن اینترنت نیست بلکه مهم، ارتقای کیفیت اینترنت ارائه شده با شاخص سرعت و پهنای باند اینترنت است.

اگر می‌خواهیم مفهوم دولت الکترونیک را تقویت کنیم و اگر می‌خواهیم ارباب رجوع، کمتر به ادارات یا بانکها مراجعات حضوری داشته باشند بایستی شاخص‌های سرعت و پهنای باند اینترنت کشور را ارتقا داد. 

 

یادداشت: شهرام شرفی/ پایگاه خبری تمدن لر



http://tamadonlor.ir/fa/News/5646/افزایش-استفاده-از-اینترنت-در-ایام-در-خانه-ماندن-و-شاخص-سرعت-اینترنت
بستن   چاپ