به گزارش اختصاصی پایگاه خبری تمدن لر ، گفتگو صمیمانه با کاوه نورمحمدی سرپرست گروه مایم درباره ی تئاتر لرستان انجام شده است ، متن گفتگو را به شرح زیرمی خوانیم:
خودتان رو برای مخاطبین معرفی کنید ؟
کاوه نورمحمدی هستم ، 30 تیر 1368در شهر خرم آباد متولد شدم.
چه مدتی است که کار نمایش انجام میدهید؟
ازسال 83 با ورود به هنرستان هنرهای زیبا در رشته تئاتر درمقطع دیپلم و پیش دانشگاهی با حوزه کاری بازیگری و کارگردانی و طراحی صحنه فعالیت هنری خود را شروع نمودم.
جایگاه تئاتر رو در لرستان چگونه می بینید ؟
تئاتردر لرستان هیچ جایگاهی ندارد عموما تئاتر در کشور هیچ جایگاهی ندارد، تئاتر در تمام کشورهای اروپایی یک ضرورت است اما در ایران خصوصا لرستان نه تنها ضرورت نیست بلکه اصلا به حساب نمیاد، تئاتر مکتب انسان ساز است با تئاتر ما می توانیم به جامعه شناسی ، خودشناسی و آگاهی اجتماعی برسیم و نهایت به تمام چیزهایی که انسان رو به کمال می تواند برساند، اما در لرستان جایگاهی ندارد.
آیا جز تئاتر شغل دیگری هم دارید ؟
خیر، جز بازیگری و کارگردانی تئاتر شغل دیگری ندارم.
چه مشکلاتی در حوزه کاریتان و چه انتظاری از مسئولین دارید؟
اساس حوزه کار تئاتر مشکل است و ما جز این مشکل هستیم، متاسفانه مسئولین ما بیشتر پشت میزنشین هستند تا مسئول ، تئاتر مدیریت و برنامه ریزی خلاق میخواهد زمانی که یک تئاتر شکل میگیرد یعنی روند و پروسه تمرین دو ماه طول میکشد به جرات میتوان گفت که اعضای گروه به اندازه ی پنج سال اذیت میشوند مخصوصا کارگردان گروه چون در طول دوماه تمام فکر و دغدغه ذهنی اش شکل گیری آن چیزیه که وجود ندارد حتی یکسری کلمات که به اصطلاح دیالوگ نویسنده نوشته و کارگردان باید آن به یک تصویر خلاق تبدیل کند به یک تصویر که از لحاظ جامعه شناسی ،زیباشناسی و خیلی چیزهای دیگه که برای مخاطب تاثیر گذار باشد و مخاطب با اون تصویر ارتباط برقرار کند .
اما متاسفانه تئاتر در این شهر حامی ندارد هستند افرادی که میگن ما حامی تئاتر هستیم اما حرف است تا عمل ،تئاتر تو این شهر نفس های آخرش رو میکشد و یکسری آدم پایشانرا گذاشتن بیخ گلوی تئاتر و حتی اون نفس رو به زور میکشد چون عشق به این هنر رو داریم و با پررویی تمام این کار رو میکنیم شاید اگر اشخاص دیگری جای ما بودند هیچ وقت کار نمیکردند. چون جنگ اعصاب دارد ما چون عشق این هنر رو داریم و کاری جز تئاتر نداریم و درسش رو به صورت آکادمیک خونده ایم و دغدغه آن را داریم مجبور یک سختی های آن را به جان بخریم و انتظاری که از مسئولین دارم این است که به بچه های که دانش آموخته این رشته هستند (بازیگری)اهمیت بیشتری بدهند .
اوج هنر کارتون رو در چی می بینید ؟
زمانی اتفاق می افتد که هنرمند دغدغه داشته باشد در واقع دغدغه مند باشد ، زمانی که هنرمند و کارگردان دغدغه داشته باشند چیزی رو که روی صحنه میبرند و برای اجرا آماده میکند وقت میگذارد و مسلما مینواند بر مخاطب تاثیر مثبت بگذارد و زمانی که مخاطب آن تاثیر مثبت از اجرا و هنرمندان آن کار رو ببینند ،آن هنر متعالی و هنری که حرف برای گفتن دارد آ ـن موقع اوج هنر ماست .
در حال حاضر مشغول چه پروژه یا اجرایی هستید ؟
یک کار کمدی به نام رسم زن داری که از دی ماه سال گذشته تا اوایل اسفندماه تمرین بودیم و برای اجرای عموم آماده میشدیم که متاسفانه باتوجه به شرایط کرونا فعلا تعطیل شد است.
در پایان اگر صحبت خاصی مانده بفرماید ؟
امیدوارم کسانی که در راس کار و مدیریت تئاتر این شهر هستن صحبت های من را بخوانند خصوصا مسئولین مربوطه تئاتر مریض است نیاز به درمان و پرستار دارد، یا اینکه درمانی کنید یا جمعش کنید که ما تکلیف خود را بدانیم .
یه بحثی چند سال پیش شکل گرفت که گروه های نمایشی که دارند کار میکنند گروهشان را ثبت کنند ما مدارک خود را فرستادیم تهران تائیداولیه و ثبت موقت شد، اما متاسفانه اسم گروه ما رو از لیست گروه های ثبت شده در انجمن هنرهای نمایشی ایران حذف کردند و به فراخور اینکه اسم گروه ما در لیست نیست اجراهای عمومی که می رویم ساپورت مالی نمیشوند تمام هزینه های اجرا از صفر تا صد از جیب خودمان است ، امیدوارم که اونایی که باید این گفتگو و بخوانند و به خودشان بیایند اگر تئاتر نمیخواهید پس چرا دارید مدیریت میکنید چشمانتان رابینا کنید.
گفتگو: امین حاتمی / پایگاه خبری تمدن لر
http://tamadonlor.ir/fa/News/5753/گفتگو-صمیمانه-با-سرپرست-«گروه-مایم»-درباره-ی-تئاتر-لرستان