حمل انواع مواد معدنی در لرستان بدون بارنامه ممنوع است
پنجشنبه 20 آذر 1399 - 19:15:46

سرپرست سازمان صنعت، معدن و تجارت لرستان گفت: شناسایی 16 فقره برداشت غیرمجاز از معادن رودخانه‌ای استان طی امسال منجر به صدور جریمه یک میلیارد و 600 میلیون تومانی برای متخلفان شد.
به گزارش پایگاه خبری تمدن لر، بختیار رازانی با اشاره به انجام 80 فقره بازرسی از معادن رودخانه ای طی سالجاری افزود: نظارت بر فعالیت این معادن تشدید شده است.

وی اظهار داشت: 28 فقره مجوز برداشت معادن رودخانه ای و 56 مجوز پروانه بهره برداری معادن کوهی در لرستان صادر شده که نشان می‌دهد 65 درصد معادن استان کوهی و 35 درصد رودخانه ای است.

رازانی ادامه داد: به طور میانگین برداشت از معادن کوهی حدود 100 هزار تن است و مشکلی در این خصوص نداریم اما سنگ شکن های کارخانه فرآوری معادن رودخانه ای، مشکلاتی دارند.

وی افزود: یک سنگ شکن باید سالانه 100 هزار تن خوراک اولیه داشته باشد تا اقتصادی باشد اما آمارها نشان می دهد 28 معدن شن و ماسه رودخانه ای لرستان 320 هزار مترمکعب یا 600 هزار تن خوراک اولیه تولید می کنند که کفاف حدود 10 درصد معادن را می دهد.

وی اظهار داشت: بنابراین در این شرایط احتمال برداشت های غیرمجاز رودخانه ای برای جبران خسارت ها وجود دارد.

رازانی همچنین گفت: میزان نیاز به مصالح کوهی و رودخانه ای باید به طور دقیق برآورد شود چراکه بهره‌برداری از رودخانه بر اساس نیازسنجی، موجب حفظ منابع و جلوگیری از اضافه برداشت متخلفان می شود.

سرپرست سازمان صنعت، معدن و تجارت لرستان اضافه کرد: نظارت بر این معادن وظیفه امور آب و این سازمان است که به طور متناوب در دستور کار قرار دارد اما باید بهره برداران را به سمت مصالح کوهی سوق دهیم و واگذاری این معادن در اولویت باشد.

رازانی با بیان اینکه مصالح کوهی کیفیت بالاتری نسبت به مصالح رودخانه ای دارد تصریح کرد: هیچ کامیونی نباید موادمعدنی را بدون بارنامه حمل کند و هماهنگی پلیس راه و راهداری برای این مهم ضروری است.

268 پروانه بهره‌برداری معدنی در لرستان صادر شده است که بیش از 60 درصد این معادن فعال هستند که به طور میانگین سالانه حدود 9 میلیون تن استخراج واقعی دارند و یک هزار و 800 فرصت شغلی نیز ایجاد کرده اند.



http://tamadonlor.ir/fa/News/8180/حمل-انواع-مواد-معدنی-در-لرستان-بدون-بارنامه-ممنوع-است
بستن   چاپ