به گزارش پایگاه خبری تمدن لر ، مهندس سعید بارانی رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان لرستان در واکنش به معضل دو نقشه ای در یادداشتی نوشت :
ما در دوران گذاری هستیم که خیلی از ابعاد زندگیمان بین سنت و تجدد در رفت و آمد است. در خیلی از رفتارها ، ارتباطات، شرایط گوناگون جامعه فعلی ایرانی نه سنتی صِرف هستیم و نه لزوما متجدد.
به نوعی نه می توانیم از سنت های خاص، نهادینه شده و مورد علاقه مان با توجه به خرده فرهنگی که با آن خو گرفته ایم دل بکنیم و اصلا توان دل کندن از آنها را نداریم و از سوی دیگر آنچنان شهامت، آزادی عمل ، ابزار و امکانات این را هم نداریم که رفتارهای سُنتیمان را به کناری نهیم و به تاریخ بسپاریم و این موضوع به اجبار هم بر نمی آید و مانند کرم ابریشمی که برای پروانه شدن زمان خود را می خواهد،وقتش باید برسد.
این تضاد ساختاری خاص دوران گذار ماست.دورانی که معلوم نمی کند چقدر طول می کشد و چند نسل را باید بازی دهد که ابعاد و لایه های مختلف جامعه ما را زمانی به یک ثبات برساند.
ثباتی که در آن، جامعه تکلیف خود را می داند،گذشته سنت گونه را کمتر با خود حمل می کند و آرمانهایش را بر منوال فرزند زمانه خویش میل دارد، پیش ببرد.
مهندسی ما در حوزه ساختمان نیز از ایده اولیه تا بهره برداری مستثنا از این قاعده کلی نیست و خودآگاه و ناخودآگاه نیز تحت تاثیر این فضای دوگانه و بِینابین سنت و تجدد است که در این چارچوب قرار می گیرد و طبیعی می نماید وضعیت قوانین، مطالعه ساختگاه، فضاسازی، فرم ،کالبد،طراحی،نظارت و اجرای ساختمان سازیمان اینگونه باشد که همگی کم و بیش از آن مطلع هستیم. وضعیتی که در مجموع هارمونی دلپذیری ندارد و هرچه طی سالیان برپا کرده ایم ""خوب ،بد و زشتیست"" که در وجود ما پرورش یافته است.
پس تا زمانی که نوع بینش ما به مقوله سرمایه ای ساختمان در این کلیت مهم محاط است،چالش دونقشه ای و یا بی نقشه ای هم چالش عجیبی نیست. چرا اگر عجیب می نمود، این همه ریشه دار نمی شد!
حال تا زمانی تفکر ما به مسائل اطرافمان تاثیرپذیری فراوانی از چندگانگی بین سنت و تجدد دارد و تاکنون راه حل و مفَری برای آن پیدا نکرده ایم و اگر هم در بخش هائی پیدا کرده ایم، جامعیتی در آن نداشته ایم، چالش بزرگ ساختمان سازی پابرجاست..