رییس سازمان جهاد کشاورزی لرستان گفت: 42.8 میلیون قطعه جوجهریزی طی سال گذشته در استان انجام و در مجموع 80 هزار تن گوشت مرغ در این استان تولید شده است.
به گزارش پایگاه خبری تمدن لر، اسفندیار حسنی مقدم با اعلام این خبر به خبرنگاران افزود: 78 هزار تن از این میزان گوشت مرغ صنعتی بوده و با احتساب دیگر ماکیان 80 هزار تن تولید صورت گرفته است.
وی با بیان اینکه جمعیت لرستان ٢.١ درصد کشور است اظهار داشت: با این وجود میزان تولید گوشت مرغ در این استان سه درصد مجموع تولیدی کشور و بر اساس سرانه مصرف 30 کیلوگرم به ازای هر شهروند لرستانی در سال حداکثر نیاز روزانه، 120 تا 140 تن است.
رییس سازمان جهادکشاورزی لرستان ادامه داد: با توجه به افزایش تقاضای بازار در آستانه نوروز، میزان کشتار مرغ در نیمه دوم اسفند 240 تن در روز بود که در برخی روزهای پایانی سال تا 390 تن نیز افزایش یافت.
حسنیمقدم در خصوص برخی کمبودها و صفهای خرید مرغ در لرستان تصریح کرد: به دلیل اختلاف قیمت محصول با دیگر استانهای همجوار، نوعی جذابیت اقتصادی ایجاد شد و برخی افراد با مشاغل غیرمرتبط، مبادرت به خرید مرغ و فروش در خارج از لرستان کردند.
وی افزود: باتوجه به اینکه در شبکه توزیع مرغ دارای نواقصی هستیم جلسات هماهنگی بین تمام دستگاههای ذیربط ستاد تنظیم بازار با محوریت سازمان صنعت، معدن و تجارت برگزار می شود و حل مشکل در دستور کار قرار دارد.
وی با اشاره به اینکه نهاده مورد نیاز مرغداریها با ارز دولتی و به شکل کامل توسط سامانه بازارگاه در اختیار متقاضیان قرار گرفته است اضافه کرد: پیشبینی شده است برای ماه جاری به طور متوسط 180 تن در روز مرغ تولید و وارد کشتارگاهها شود.
حسنیمقدم بر هوشمند کردن نحوه خروج مرغ از لرستان تاکید کرد و گفت: با تحقق این مهم، ضمن تسهیل دسترسی مردم به گوشت مرغ، بین 20 تا 30 درصد تولید مرغ مازاد بر نیاز استان به صورت هدفمند به استان های مجاور ارسال خواهد شد.
وی ادامه داد: وزن مرغ زنده استاندارد بین 1.8 تا 2.2 کیلوگرم و وزن کشتار شده بین 1.2 تا 1.4 کیلوگرم است و در مورد مرغ های با وزن بیش از٢.٥ کیلوگرم، درصد ضایعات و چربی های دورریختنی بیشتر است.
وی افزود: با افزایش دوره پرورش مرغ از 45 روز به بالاتر مصرف دان و هزینههای تولید نیز بیشتر می شود بنابراین فرهنگ سازی مصرف مرغ با اندازه استاندارد، یکی از برنامههای سازمان جهاد کشاورزی لرستان است.
حسنیمقدم با بیان اینکه مرغ طی 38 تا 45 روز به وزن استاندارد میرسد، گفت: با تحقق این موضوع، 20 درصد کاهش مصرف دان و افزایش بهرهوری را برای مرغداران خواهیم داشت.
وی با بیان اینکه تخلف احتمالی تعداد کمی از مرغداران استان را انکار نمیکنیم تصریح کرد: جوجه ریزی توسط 760 مرغداری در استان انجام و فعالیت آنها در 2 سامانه بازارگاه توسط مدیریت طیور و سامانه قرنطینه توسط ادارهکل دامپزشکی استان بررسی و راستیآزمایی میشود.