بزرگنمایی:
مدیرکل پزشکی قانونی استان از مراجعه بیش از ۱۱هزار مصدوم نزاع به پزشکی قانونی لرستان طی ۹ ماه خبرداد.
مدیرکل پزشکی قانونی استان از مراجعه بیش از 11هزار مصدوم نزاع به پزشکی قانونی لرستان طی 9 ماه خبرداد.
به گزارش پایگاه خبری تمدن لر، مدیرکل پزشکی قانونی استان گفت: یکی از وظایف پزشکی قانونی رسیدگی به شکایات نزاع و بررسی آسیب های مصدومان منازعات است . مصدومانی که در بسیاری موارد در پی یک درگیری ساده با موضوعی نه چندان مهم، دچار آسیب ها و صدمات جسمانی می شوند که گاه خسارات آن به مراتب بیشتر و جدی تر از دلیلی است که به خاطر آن با یکدیگر درگیر شده اند.
محمدرضا فارسی نژاد صبح یکشنبه 26 دیماه در محل سالن کنفرانس این اداره کل با اعلام این خبر افزود : مراجعین نزاع به مراکز پزشکی قانونی یکی از بیشترین موارد ارجاعات به پزشکی قانونی را به خود اختصاص می دهد به طوری که طی 9 ماهه منتهی به آذرماه امسال 11هزار و 93 مورد معاینه به دلیل نزاع (جسمانی) در پزشکی قانونی استان لرستان انجام شده است .
مطابق آمار از کل مراجعین نزاع، 7 هزار و 878 نفر مرد و 3 هزار215 نفر زن بوده اند.
این آمار در مقایسه با مدت مشابه سال قبل (99) که آمار مراجعین نزاع به پزشکی قانونی 12 هزار و 564 نفر بود، 12درصد کاهش را نشان می دهد.
یادآوری چند نکته به مراجعین نزاع و تصادفات:
در صورت وجود جراحات و صدمات عمده و تهدید کننده، فرد می تواند پس از انجام اقدامات درمانی به پزشکی قانونی مراجعه کند. سوابق اقدامات انجام شده از سوی پزشکی قانونی از مرجع درمان کننده اخذ خواهد شد تا حقی از فرد ضایع نشود.
صدمات ایجاد شده در نزاع و تصادفات (شامل آثار ضرب و جرح) یا مشمول دیه است یا ارش.
دیه "مقدار مالِ معینی است و در شرع مقدس به سبب جنایات غیرعمدی بر نَفس، عضو یا منفعت یا جنایات عمدی در مواردی که به هر جهت قصاص ندارد، مقرر شده است.
اَرش نیز "دیه غیر مقدر است و میزان آن در شرع تعیین نشده است و دادگاه با لحاظ نوع و کیفیت جنایت و تأثیر آن بر سلامت مجنی علیه و میزان خسارت وارده با در نظر گرفتن دیه مقدر و با جلب نظر کارشناس میزان آن را تعیین می کند."
لذا در مواردی که برای صدمه وارده دیه مقدر وجود نداشته باشد کارشناس پزشکی قانونی بر اساس نوع جراحت و کیفیت آن و میزان تأثیر آن بر سلامت فرد مصدوم و ایجاد یا عدم ایجاد نقص عضوی و میزان تأثیر صدمات در کارایی عضو یا اندام، اقدام به تعیین ارش می کند که میزان ارش نسبت به دیه کامل انسان تعیین می شود.
هدف از دادن زمان معاینه مجدد جهت تعیین سرنوشت جراحت است که آیا جراحت یا صدمه به صورت بدون عیب التیام می یابد و یا اینکه با التیام نامطلوب موجب ایجاد نقص عضو می شود. در صورتی که جراحت یا صدمه نقص عضوی برجای گذارد علاوه بر دیه مقدر (که در رأی دادگاه اعلام خواهد شد) پزشکی قانونی برای آن ارش تعیین می کند.