مدیرکل محیط زیست لرستان درنشست خبری با اصحاب رسانه مطرح کرد:
بزرگنمایی:
مدیرکل محیط زیست لرستان گفت: یکی از اصلیترین راهبردهای ما احیای تالابهاست که مطالعات لازم پیرامون علل خشکیدگی و راهکار احیای آنها انجامشده است.
مدیرکل محیط زیست لرستان گفت: یکی از اصلیترین راهبردهای ما احیای تالابهاست که مطالعات لازم پیرامون علل خشکیدگی و راهکار احیای آنها انجامشده است.
به گزارش تمدن لر ، مهرداد فتحی بیرانوند عصر امروز در نشست خبری با اصحاب رسانه لرستان اظهار داشت: در گذشته لرستان دارای تالابهای سرزندهای مثل تنوردر دورود، بیشه دالان، دریاچه گهر و تالابهای 11 گانه پلدختر داشت که امروز به خاطر مباحث موقت اقتصادی و توسعههای بدون برنامه، 90 درصد آنها خشکیده و تبدیل به زمین کشاورزی شده است.
وی افزود :اگر به بی توجهی محیط زیست ادامه دهیم قطعاً در آینده دچار مشکلاتی می شویم، باید این سطح فرهنگ به خانوادهها منتقل شود تا مسایل مربوط به این مهم فراگیر شود.
مدیرکل حفاظت محیط زیست لرستان بیان کرد: یکی از اصلیترین راهبردهای ما احیای تالابهاست که مطالعات لازم پیرامون علل خشکیدگی و راهکار احیای آنها انجامشده است؛ در سطح کشور نیز سازمان محیطزیست برنامه مدیریت زیست بومی حدود 11 تالاب کشور را در دستور کار خود قرارداد که دو برنامه آن مربوط به استان لرستان است.
فتحی بیرانوند تصریح کرد: اگر امروز با سیلاب ویرانگر مواجه هستیم به دلیل رفتار گذشتگان است .
ویبر حفظ سنبل های استان تاکید کرد و ادامه داد: قطع درختان باید با مجوزهای قانونی صورت گیرد.
مدیرکل حفاظت محیطزیست لرستان خاطرنشان کرد: منابع طبیعی پلاک بیشه دالان که حدود 700 هکتار است را به محیطزیست داده تا این تالاب احیا شود و برای حفاظت از این تالاب مبادرت به ایجاد یک پاسگاه برای جلوگیری از ورود شکارچیان متخلف به این منطقه کردهایم.
وی بیان کرد: وقتی این تالابها خشکیده شد یک حق ناحقی برای کشاورزان ایجاد شد و آنها با سندهایی که در دست دارند احساس مالکیت میکنند ولی خوشبختانه توانستیم آنها را راضی کنیم تا 90 درصد اراضی کشاورزی که در تصرفشان است را به ما بدهند و ما نیز در قالب یک کار مشارکتی منافع جوامع محلی را در آنجا تأمین کنیم یعنی با اقداماتی مانند ماهیگیری و اکوتوریسم به حفظ منافع آنها بپردازیم کما اینکه بدون مشارکت مردمی نمیتوانیم درزمینهٔ حفاظت از محیطزیست کارکنیم.
فتحی بیرانوند در رابطه با علل قطع درختان باغ گلستان، افزود: درخت هم یک موجود زنده است و یکعمر مفیدی دارد بنابراین قطع این درختان نیاز به نظر کارشناسی دارد.
وی عنوان کرد: درختان محوطه باغ گلستان حالت تاریخی و نوستالژیک برای مردم خرمآباد دارد و هر کس بدون مجوز اقدام به قطع این درختان کند ما بهعنوان دستگاه نظارتی ورود میکنیم البته گفتهشده که درختان باغ گلستان به خاطر بیماری قطعشدهاند که ما صحت این موضوع را بررسی میکنیم.
مدیرکل حفاظت محیطزیست لرستان با اشاره به ایجاد 18 آبشخور در پناهگاه حیاتوحش سفیدکوه ازنا و سفیدکوه خرمآباد، تصریح کرد: آبشخورها نقش مهمی در جلوگیری از خروج حیاتوحش از منطقه حفاظتشده داشته است.
فتحی بیرانوند گفت: سمندر لرستان به عنوان یک نماد محبوبیت دارد و نسبت به این موضوع حساسیت داریم خوشبختانه با اقدامات خوب هیچگونه قاچاق سازماندهی شده این گونه را نداشته ایم.
وی بیان کرد: کاهش آلاینده های پسماند، آسمان آب و زمین سبز شعار هفته محیط زیست میباشد که در استان پویشی شکل گرفته است که در آن عدم استفاده از ظروف یکبار مصرف مطرح است که باید به آن توجه کرد.
مدیرکل حفاظت محیطزیست لرستان مطرح کرد: در راستای پسماندها پرونده قضایی برای برخی از شهرداران استان تشکیل داده شده است و اکنون نسبت به گذشته در برخی نقاط وضعیت بهتر شده است.
فتحی بیرانوند بیان کرد: در 2 ماه اول امسال 232 پرونده که شامل 198 تخلف بوده برای متخلفان تشکیل شده است، در این مدت 12 سلاح مجاز و پنج قبضه سلاح غیرمجاز کشف شده، 544 مورد صید غیرمجاز، 14 مورد شکار غیرمجاز پرندگان، سه مورد شکار پستانداران و 199 مورد زنده گیری پرندگان بوده که همگی در طبیعت رها شدند و با متخلفان برخورد شده است.
درپایان این نشست مهندس فتحی بیرانوند ضمن تقدیر وتشکر از زحمات اصحاب رسانه به همراه معاونین واصحاب رسانه از موزه تاریخ طبیعی و تنوع زیستی لرستان بازدید نمودند.