بزرگنمایی:
جنگلهای بلوط سرمایهای بیبدیل برای لرستان و کشور محسوب میشوند و طی سالهای اخیر مورد آماج چالشهای متعددی از تغییر کاربری گرفته تا قطع و قاچاق چوب درختان قرار گرفتهاند.
ابر و باد و مه و خورشید و فلک در کارند تا جنگلهای قلب زاگرس یعنی استان لرستان هر روز حالشان وخیمتر شود، اینجا آتشسوزی، زوال، قاچاق چوب، تغییر کاربری و چرای بیرویه دام نیستی را در بلوطستان رقم زده است.
همه مصائب بلوطهای لرستان
جنگلهای لرستان با قرارگیری در قلب زاگرس اهمیت حیاتی برای این زیست بوم منحصر به فرد دارند چرا که از وسعت 5.8 میلیون هکتاری جنگلهای 11 استان زاگرسی 1.2 میلیون هکتار در لرستان قرار دارد تا این استان حائز رتبه دوم وسعت جنگلها باشد، عنوانی که وقوع مخاطرات مختلف طبیعی و انسانی آن را تهدید میکند.
استان لرستان به رغم دارا بودن ظرفیتهای منحصر به فرد در زمینه اراضی جنگلی و مرتعی با مخاطرات جدی مواجه است، مخاطراتی که میرود عرصههای طبیعی این دیار را به دشتهای بدون آب و علف تبدیل کند.
وقوع آتش سوزیهای گاه و بیگاه در عرصههای جنگلی و مرتعی، چرای بیرویه دام، تعرض به عرصههای طبیعی و تغییر کاربریها، اجرای پروژههای عمرانی غیرکارشناسی و… هر کدام زخمی را بر تن جنگلهای بلوط زدهاند تا سکتههای مختلف، قلب این اکوسیستم را هر روز ضعیفتر کند
تشکیل 2500 پرونده تخریب مراتع و جنگلها
شیرزاد نجفی مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری لرستان در این رابطه، اظهار داشت: امسال بیش از دو هزار و 500 فقره پرونده تخریب مراتع و جنگلها را در استان داشتهایم.
وی عنوان کرد: این پروندهها در حوزههای مختلف شخم اراضی مرتعی، قطع درختان، تهیه زغال از چوب درختان بلوط و… بوده است که متخلفان در این رابطه به محاکم قضائی معرفی شدهاند.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری لرستان بیان داشت: متأسفانه در حال حاضر روند تخریب جنگلها و مراتع در برخی از شهرستانهای استان زیاد است.
نجفی گفت: از هم استانیهای عزیز تقاضا داریم که بدون شناخت و نقشه دقیق اقدام به شخم مراتع نکنند چرا که جرایمی که برای متخلفان شخم مراتع در نظر گرفته میشود به ازای هر هکتار حدود هفت میلیون تومان است.
وی ادامه داد: بیش از 60 نفر در این رابطه دستگیر و به محاکم قضائی معرفی شدهاند.
مدیرکل منابع طبیعی لرستان تصریح کرد: همچنین 81 دستگاه خودروی حامل زغال و چوب جنگلی را از متخلفان توقیف کردهای/مهر .