آخرین مطالب

مدیر انجمن سینمای جوان لرستان:

سینما زمینه‌ساز رشد فرهنگی جامعه است/ فیلمسازان در برزخ مشکلات مالی و کمبود تجهیزات فرهنگی

سینما زمینه‌ساز رشد فرهنگی جامعه است/ فیلمسازان در برزخ مشکلات مالی و کمبود تجهیزات

  بزرگنمایی:

همزمان با سراسر کشور هفته فیلم و عکس در استان لرستان نیز آغاز شده و انجمن سینمای جوانان دفتر خرم‌آباد با برپایی نمایشگاهی از تولیدات عکاسان و اکران فیلم‌های کوتاه فیلمسازان لرستانی در تلاش است تا با تولید محتوا از سوی کارگردانان جوان و با تجربه بار دیگر توانمندی‌های دیار فرهنگ و تمدن را به رخ فیلمسازان مطرح و جشنواره‌های معتبر ملی و بین‌المللی بکشاند.

به گزارش پایگاه خبری تمدن لر ، شمس‌الدین آروند، مدیر انجمن سینمای جوان لرستان گفت: سینما عرصه بسیار گسترده‌ای است که می‌تواند مخاطبان زیادی را جذب کند، این عرصه در صورت تقویت زمینه ساز رشد فرهنگی جامعه است.ا

آروند با بیان این‌که سینما در استان لرستان دارای یک سابقه طولانی در حوزه تولید فیلم کوتاه و بلند می‌باشد، افزود: فیلم کوتاه آینده سینمای دنیا را تشکیل می‌دهد و این روند به شکلی حرفه‌ای در حال حرکت است، در لرستان نیز سطح کیفی کار و عرضه و تقاضا در پروژه‌های فیلمسازی به صورت حرفه‌ای انجام می‌شود که همین مسأله می‌تواند زمینه‌ساز رشد و بالندگی فرهنگ و هنر این دیار باشد.

آروند در رابطه با برگزاری هفته فیلم و عکس در لرستان چنین گفت: انجمن سینمای جوان دفتر خرم‌آباد همزمان با سایر استان‌ها با هدف ارائه تولیدات فیلم کوتاه طی دو، سه سال اخیر با ارائه محصولات فیلمسازان آموزش دیده و فیلمسازان قدیمی‌تر در سه روز تولیدات خود را در محل مجتمع فرهنگی هنری ارشاد به نمایش می‌گذارد.

وی با اشاره به این‌که هفته فیلم و عکس در لرستان بخش‌های مختلفی دارد، اضافه کرد: در بخش نمایش فیلم‌های تولیدی دفتر انجمن سینمای جوانان خرم‌آباد، فیلم‌های منتخب و برگزیده سی و هشتمین جشنواره بین‌المللی فیلم کوتاه تهران برای نمایش و اکران آماده شده‌اند که در آخر هر سانس نشست نقد و بررسی فیلم‌های تولیدی فیلمسازان هم‌استانی نیز برگزار می‌گردد.

وی هم‌چنین با اشاره به برگزاری نمایشگاه عکس نیز گفت: در بخش عکس از میان حدود 185 عکس ارسالی از طرف عکاسان 36 اثر انتخاب و چاپ شده و طی یک نمایشگاهی در نگارخانه «شهید هُژَبر» واقع در مجتمع فرهنگی، هنری خرم‌آباد در معرض دید هنرمندان، عکاسان و علاقه‌مندان به این حوزه قرار گرفته است.

مدیر انجمن سینمای جوان لرستان با بیان این‌که برخی تولیدات فیلمسازان لرستانی که به جشنواره اسکار معرفی شده‌اند در هفته فیلم و عکس خرم‌آباد به نمایش گذاشته می‌شوند، اظهار داشت: در بین فیلم‌های منتخب و اکران شده در سی و هشتمین جشنواره بین‌المللی فیلم فجر فیلم «کپسول» به کارگردانی “امیر پذیرفته” امسال به جشنواره اسکار معرفی شده است.

آروند با اشاره به این‌که در میان فیلمسازان لرستانی افرادی هستند که اولین تجربه‌های فیلمسازی خود را می‌گذرانند و با انگیزه بالا مشتاق هستند که در هفته فیلم و عکس آثارشان را برای مخاطبان و علاقمندان به نمایش بگذراند، توضیح داد: علاوه‌بر فیلمسازانی که به عنوان هنرجویان تازه راه یافته به سینما حضور دارند، فیلمسازان شاخص‌تری نیز هستند که با تولیدات خود در جشنواره‌های معتبر خارجی و داخلی موفق به دریافت جایزه شده‌اند، از جمله تولیدات این فیلمسازان به فیلم «سایکو» به کارگردانی “مصطفی داوطلب”، فیلم «سکوت آوا» به کارگردانی “غلامرضا نعمت‌پور”، فیلم «خون مردگی» به کارگردانی “امین اناری” و فیلم «بمبئی» ساخته خانم «آمین صحرایی» که از فیلمسازان لرستانی مقیم تهران است می‌توان اشاره کرد.

وی با بیان این‌که هفته فیلم و عکس فضایی واقعی را فراهم می‌کند که هم تلاش‌های یکساله انجمن سینمای جوانان دفتر خرم‌آباد و هم فیلمسازان این انجمن طی چند روز اکران و به نمایش گذاشته شوند، اظهار کرد: انتظار می‌رود علاقه‌مندان به سینما با حضور فعال خود به تماشای فیلم‌های کوتاه تولید شده بنشینند چرا که امروزه فیلم کوتاه نقش بسیار عمده‌ای در تاریخ سینما دارد و به واسطه کوتاه بودن در زمانی که بشر امروزی واقعاً وقت کم می‌آورد این نوع فیلم‌ها به خوبی با مخاطب ارتباط برقرار می‌کنند به همین جهت تماشای آن‌ها می‌تواند برای عموم علاقه‌مندان جذاب باشد.

مدیر انجمن سینمای جوان لرستان با اشاره به این‌که هم در عرصه تکنیکی و هم در عرصه محتوایی مخصوصا از فیلمسازانی که فیلم‌های اول خود را می‌سازند رشد خوبی در فیلم‌ها می‌بینیم، گفت: از طرفی با نظارتی که از جانب انجمن سینمای جوان صورت می‌گیرد سطح کیفی کارها نسبت به چند سال گذشته خیلی بالاتر رفته است، هم‌چنین بودجه‌های تولیدی که توسط ستاد مرکزی در اختیار دفاتر سینمایی قرار گرفته موجب شده است از لحاظ کمی و کیفی تولیدات کل دفاتر سینمای جوان و بخصوص دفتر سینمای جوانان خرم‌آباد بالاتر برود.

وی با اشاره به این‌که در سال‌های اخیر تا حدودی نگاه‌ها به فیلم‌های کوتاه حرفه‌ای‌تر شده است، افزود: همانطور که این مساله موجب امیدواری است اما باز هم جای پیشرفت در سطح فیلم کوتاه وجود دارد و تازه در بخش‌های محتوایی در آغاز راه قرار داریم، اگر بتوانیم سطح کیفی فیلمنامه‌ها و ایده‌هایی که فیلمسازان ارائه می‌دهند را بالاتر ببریم و نویسندگان خوبی پا به عرصه بگذارند این حوزه می‌تواند پیشرفت خوبی در پی داشته باشد.

آروند هم‌چنین اضافه کرد: متاسفانه در سطح تکنیکی کار از لحاظ تجهیزات و امکانات کل استان و حتی موسسات خصوصی فیلم‌سازی به نوعی با بحران روبرو هستند چرا که با تجهیزات به روزی که همیشه وارد می‌شود از لحاظ تکنیکی سطح کیفی کارها در بخش صدا و تصویر بالا رفته اما متاسفانه نبود امکانات و تجهیزات به روز موجب پائین آمدن سطح تکنیکی تولیدات فیلمسازان مستعد و توانمند ما شده است.

مدیر انجمن سینمای جوان لرستان با بیان این که فیلمسازان در برزخ مشکلات مالی و کمبود امکانات و تجهیزات گرفتار شده‌اند، یادآور شد: پیشکسوتان قدری داریم که می‌توانند فیلم‌های خوبی تولید کنند اما متاسفانه از لحاظ مالی و امکانات حمایت چندانی از آن‌ها صورت نمی‌گیرد به همین خاطر به تهران مهاجرت کرده‌اند، هم‌چنین جوان‌هایی داریم که طی سال‌های اخیر آموزش دیده‌اند و فیلم‌های خیلی خوبی تولید کرده‌اند که حتی آثارشان به جشنواره‌های مختلف بین‌المللی راه یافته‌ و جایزه کسب کرده‌اند، «به طور مثال در جشنواره فیلم فجر سال گذشته از 40 فیلم کوتاه برگزیده در جشنواره فجر چهار فیلم برگزیده آن جشنواره مربوط به لرستان بودند» یعنی1٠ درصد فیلم‌های کوتاه به فیلمسازان لرستانی اختصاص داشته که اکثر این فیلم‌ها توسط جوانان آموزش دیده که طی چند سال اخیر کار فیلمسازی را آغاز کرده‌اند تولید شده‌اند، بنابراین فیلمسازان بسیار خوبی داریم اگر از لحاظ منابع مالی و تجهیزاتی حمایت شوند و به تهران مهاجرت نکنند، می‌توانند زمینه‌ رشد و توسعه سینمای فیلم کوتاه بیش از آن‌چه در استان وجود دارد را فراهم کنند.

آروند بار دیگر با اشاره به این‌که لرستان در زمینه تولید فیلم‌های کوتاه و بلند یک سابقه طولانی دارد، تصریح کرد: متاسفانه با این سابقه طولانی اما اکثر فیلمسازان فیلم‌های کوتاه از لحاظ درآمدی حمایت نمی‌شوند و حتی برای تولید فیلم از جیب خودشان نیز هزینه می‌کنند که بدین ترتیب گذران زندگی از این راه برای‌شان دشوار است، لذا انتظار می‌رود مسئولان استان، ستاد مرکزی انجمن سینمای جوان و سایر سازمان‌های مرتبط برای کمک به افزایش سطح تکنیکی فیلمسازان لرستانی را به صورت عینی و واقعی از لحاظ مالی و درآمدی حمایت نمایند.

 

گفتگو: اکبر بابایی‌مفرد


نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield

lastnews

عبدی ناجی فوتبال لرستان/ فرشته نجات فوتبال لرستان ستودنی است

برد خانگی خیبر مقابل نساجی؛ لرتباران بقا در لیگ برتر را جشن گرفتند

هنر در لرستان رویکردی فلسفی به هستی است

مسیر سرنوشت ساز دانش آموزان را با آگاهی بخشی به خانواده ها هموار کنیم

چهره‌های شاخص هنر انقلاب اسلامی استان لرستان تجلیل شدند

دستگیری 75 تبعه خارجی غیرمجاز در لرستان

هشدار در خصوص مصرف قارچ‌های سمی

سفیر بلاروس: مراحل خواهرخواندگی "خرم‌آباد" ‌و "لیدا" در دست پیگیری است

طرح حمایت معیشتی مادران باردار و شیرده در لرستان آغاز شد

رئیس بنیاد نخبگان لرستان منصوب شد

افتخارآفرینی خبرنگاران لرستانی در دهمین جشنواره ملی رسانه‌ای ابوذر

درخشش خبرنگار پایگاه خبری تمدن لر در دهمین جشنواره ملی رسانه‌ای ابوذر

استاندار لرستان 20 حکم انتصاب جدید صادر کرد

افزایش 13 درصدی مصرف بنزین در لرستان

21 ماه حبس برای قصاب عرضه‌کننده گوشت غیربهداشتی در خرم‌آباد

6 گروه متخلف زیست‌محیطی در خرم‌آباد و سلسله دستگیر شدند

سامانه دوسویه برق بیمارستان شهید رحیمی خرم‌آباد راه‌اندازی شد

برق ادارات پرمصرف به طور کامل قطع می شود

هشدار محیط زیست همزمان با آغاز فصل زادآوری حیات وحش در مناطق طبیعی و حفاظت شده استان

جریمه 6 میلیارد ریالی قاچاقچیان در لرستان

لرستان میزبان مسابقات جهانی سوارکاری می‌شود

190 نوزاد با مشاوره مراکز نفس در لرستان متولد شدند

خودروی تخلیه‌کننده پسماند به رودخانه خرم‌آباد توقیف شد

660 میلیارد ریال برای درمان بیماران صعب العلاج لرستان هزینه شد

بررسی روند اسکان نوروزی 1404 و خدمات مراکز رفاهی فرهنگیان در لرستان

محکومیت قاچاقچی جاروبرقی در خرم‌آباد

157 مرکز تهیه و توزیع مواد غذایی در لرستان پلمب شد

افزایش 60 درصدی کشفیات مواد مخدر در لرستان

مدارس استان لرستان به فیبر نوری مجهز می‌شود

اجرای طرح کالابرگ الکترونیکی در 4300 فروشگاه لرستان

برخورد قانونی با برداشت گیاهان دارویی و خوراکی در لرستان

بیش از 50 میلیون راس دام سبک در لرستان واکسینه شدند

استاندارد لرستان 8000 نفر ساعت آموزش ارائه کرده است

5 استان رتبه‌های اول مرگ‌ومیر جاده‌ای در نوروز کدامند

بیش از 100 مورد بازدید از مجتمع های خدماتی رفاهی ، نماز خانه ها و مساجد بین راهی

دستگیری کلاهبردار 120 میلیاردی در خرم‌آباد

اعلام مبلغ زکات فطره در لرستان

انتصاب دکتر مجید دریکوند بعنوان رئیس مرکز آموزش و پژوهش شوراهای اسلامی شهر و روستای کشور

اسکان 107 هزار مسافر نوروزی در لرستان

افزون بر 15 میلیارد ریال صنایع دستی در لرستان به فروش رفت

فروش 15 میلیارد ریالی صنایع دستی در لرستان

بیانیه مشترک سازمان بسیج سازندگی سپاه لرستان و مجمع جهادگران استان بمناسبت روز جهانی قدس

عیدی آزادکاران جوان لرستانی در جام واردانیان؛

بازدید بیش از 12 هزار گردشگر نوروزی از فلک‌الافلاک/افزایش 57 درصدی بازدید از جاذبه‌های گردشگری لرستان

موزه باستان‌شناسی قلعه فلک‌الافلاک خرم‌آباد افتتاح شد

افزایش 19 درصدی تردد خودروها در جاده‌های لرستان طی اسفندماه 1403

آیین تجلیل و بدرقه ورزشکاران اعزامی به المپیک جهانی دانش آموزی صربستان 2025 در خرم آباد

غرق شدن پدر و پسر الیگودرزی در استخر کشاورزی

آغاز به کار پویش نوروزی «نه به تصادف» در استان لرستان

کشف کلاهبرداری 40 میلیاردی در بروجرد