بزرگنمایی:
رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی لرستان گفت: ناوگان فرسوده حمل و نقل عمومی باعث معضل ترافیک شده است که در بیشتر مواقع مردم ناچار هستند از خودروی شخصی خود استفاده کنند.
به گزارش پایگاه خبری تمدن لر، سرهنگ مرتضی چغلوند رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی لرستان در نشست خبری با اصحاب رسانه استان با تاکید براینکه یکی از رایجترین علل وقوع تصادفات و حوادث رانندگی رعایت نکردن حق تقدم در هنگام عبور از میادین است اظهار داشت: رعایت حق تقدم در هنگام عبور از میادین می تواند تا حد زیادی از بروز خیلی از تصادفات جلوگیری کرده و تعداد حوادث را در میدان کاهش دهد .
وی از رانندگان خواست حق تقدم عبور را در رانندگی رعایت کرده و در حین رانندگی تمام حواس خود را صرفا به رانندگی معطوف دارند و از انجام هرگونه حرکاتی که تمرکز آنها را به هم بریزد و حواس راننده را مشغول کار دیگری کند، بپرهیزند.
وی با تاکید براینکه رفع نقاط حادثه خیز باید در دستور کار قرار بگیرد، گفت: 19 نقطه حادثه خیز در استان شناسایی شده است.
سرهنگ چغلوند افزود: در 9 ماه گذشته با همکاری شهروندان کاهش 24 درصدی تصادفات فوتی نسبت به مدت مشابه سال گذشته را داشتهایم که اتفاق خوبی است.
وی ادامه داد: در مجموع در حوزه تصادفات جرحی، فوتی و خسارتی 8 درصد کاهش داشتهایم، لرستان رتبه چهارم را به خود اختصاص داده است
سرهنگ چغلوند ادامه داد: امسال 29 هزار و 161 مورد گواهینامه رانندگی در لرستان صادر شده و 36 هزار و 81 مورد خدمات در زمینه گواهینامه توسط پلیس 10+ انجام گرفته است.
سامانه تلفنی 120 پلیس راهنمایی و رانندگی برای ارائه خدمات و اطلاع رسانی
وی در ادامه سامانه تلفنی120 را پل ارتباطی مناسب میان مردم و پلیس راهنمایی و رانندگی عنوان کرد و افزود: مردم و رانندگان می توانند از طریق ارتباط با این سامانه از خدمات مشاوره ای و همچنین از وضعیت مسیرها، تصادف ها، ممنوعیت و محدودیت های ترافیکی، بسته و باز بودن معابر و دیگر مسایل مرتبط با حوزه راهنمایی و رانندگی، بدون پرداخت هیچ هزینه ای مطلع شوند.
وی افزود: این سامانه در کاهش سفرهای درون شهری و اتلاف وقت شهروندان، کم شدن مراجعه ها به مقرهای پلیس راهور و کم نمودن بار ترافیک خطوط سامانه مرکز فوریت های پلیسی 110 بسیار اثربخش است و مردم می توانند به صورت رایگان از طریق خطوط ثابت و تلفن های همراه با سامانه 120 تماس حاصل کنند.
فرسودگی ناوگان عمومی چالش جدی ترافیکی در استان
رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی لرستان در بخشی دیگر از سخنانش به فرسودگی ناوگان عمومی اشاره کرد و گفت: ناوگان فرسوده حمل و نقل عمومی باعث معضل ترافیک شده است که در بیشتر مواقع مردم ناچار هستند از خودروی شخصی خود استفاده کنند .
وی ادامه داد: در حال حاضر معضل فرسودگی حمل و نقل شهر موجبات نارضایتی شهروندان وعدم تمایل آنها از ظرفیت حمل و نقل عمومی را رقم زده و منجر به گسترش حجم ترافیک در سطح شهر شده است.
سرهنگ مرتضی چغلوند اظهارکرد: با بازسازی ناوگان حمل و نقل عمومی و بهبود این وسایل نقلیه که مورد استفاده شهروندان است، از حجم سنگین ترافیک هم کاسته میشود و از طرفی بهبود وضعیت وسایل حمل و نقل عمومی مثل اتوبوسها مردم را به استفاده بیشتر از سامانههای حمل و نقل عمومی تشویق خواهد کرد.
برخورد با آموزشگاههای رانندگی متخلف
وی با اشاره به فعالیت 61 آموزشگاههای رانندگی در سطح استان اظهار داشت: پلیس راهنمایی و رانندگی وظیفه نظارت، کنترل و بررسی فعالیتهای آموزشگاهها را برعهده دارد. ما به طور سرزده از آموزشگاهها بازدید میکنیم و موارد متعددی از جمله برگزاری دورهها و آزمونها را مورد بررسی قرار میدهیم. در صورتی که تخلفی در آموزشگاهها صورت گرفته باشد، برخورد خواهد شد.
رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی لرستان افزود : مردم و مراجعان به آموزشگاههای راهنمایی و رانندگی در صورت مشاهده تخلف، به امور آموزشگاههای پلیس راهنمایی و رانندگی استان اعلام کنند.
برخورد شدید با خودروهای پلاک مخدوش و فاقد پلاک
وی با اشاره به طرح ویژه برخورد با خودروهای پلاک مخدوش و فاقد پلاک اظهار کرد: پلیس با متخلفان در این زمینه به صورت جدی برخورد میکند.
رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی استان تصریح کرد: مخدوش کردن و دستکاری پلاک جرم است و پس از اعمال قانون توسط گروههای گشتی، وسیله نقلیه متخلف توقیف و راننده خاطی پس از تشکیل پرونده تحویل مراجع قضائی میشود.
وی در خصوص برخورد با تردد خودروهای فاقد پلاک خاطرنشان کرد: هر وسیله نقلیهای باید دارای پلاک باشد و رانندگی با وسیله نقلیهای که پلاک نداشته باشد ممنوع است و در صورت تردد این گونه خودورها ضمن اعمال قانون به پارکینگ منتقل میشوند تا تکلیف پلاک مشخص شود.
وی در ادامه با اشاره به اینکه پنج مرکز شماره گذاری و 11مرکز معاینه فنی فعال در لرستان وجود دارد افزود: امسال بیش از 132 هزار و 929مورد انواع خدمات خودرویی به مردم ارائه شده است.
وی ادامه داد: حوزه اجراییات نیز چهار هزار و 528 پرونده اعتراضی در کمیسیون ماده پنج بررسی و نتیجه به مردم اعلام شده است.
خبرو عکس: هادی کردعلیوند