آخرین مطالب

از شهرداری منطقه 4 خرم آباد چه خبر!!؟ یادداشت

از شهرداری منطقه 4 خرم آباد چه خبر!!؟

  بزرگنمایی:

پایگاه خبری تمدن لر-یادداشت-میرحسین شیخی بهاروند/ کارشناس ارشدروابط بین الملل- روند رو به رشد شهر نشینی در دهه‌های اخیر، همگام با مهاجرت‌های شدید روستا- شهری و همزمان با سیر تحولات اقتصادی - اجتماعی و سیاسی از مهم ترین عوامل ایجاد الگوی نظام نامتوازن شهری در ایران بوده که می‌توان ریشه آن را در نحوه توزیع منابع در سطح این مناطق جستجو کرد. منطقه زاگرس شامل استان‌های ایلام، کرمانشاه، کردستان، لرستان و همدان، با مسائلی همچون مهاجرت شدید روستا - شهری، پراکندگی سکونتگاهها و نارسایی توزیع تأسیسات و تجهیزات زیربنایی، عدم یکپارچگی فضایی و عدم وجود سلسله مراتب سکونتگاهی منظم و کارآمد دست به گریبان است. نتیجه این پیامد از نامناسب بودن توزیع جمعیت و تفاوت از سطح برخورداری شهرهااز امکانات زیربنایی شهری دارد. شهر خرم آباد بعنوان پرجمعیت ترین شهر لرنشین ایران با جمعیتی بیش از نیم میلیون نفر هم از این نارسایی رنج می برد .نگاهی به توزیع امکانات هرچند حداقل در سه منطقه شهرداری  نشان میدهد سزانه فضای سبز و آسفالت معابر و دسترسی به مراکز اداری و فرهنگی و تفریحی به گونه ای عادلانه توزیع نشده اند به نحوی که منطقه یک  شهرداری سرانه ای به مراتب بالاتر از دو منطقه دیگر دارد. دراین اطلاع رسانی هدف آماردهی دقیق کمی امکانات شهری نیست چرا که بر هر شهروند خرم آبادی مبرهن است که امکانات شمال و منطقه یک قابل قیاس با سایر مناطق شهری نیست.سخن از ایجاد مناطق دیگر شهرداری برای رسیدن به توسعه متوازن شهری خرم آباد است.چرا مسکن مهر همچنان جزء منطقه شهری نیست و چرا مناطق روستایی چسبیده به شهر که کاربری روستایی و کشاورزی خود را از دست داده و در آینده جزء لاینفک شهر میشوند برای آنها چاره اندیشی نمیشود.مناطقی  همچون پشته جزایری ده محسن و قلعه سنگی و چند روستای دیگر همه نوعی سطوح غیررسمی شهری را تجربه میکنند ولی شهرداری خرم آباد در خوابی عمیق فرو رفته است.

شهردار خرم آباد در سال 94 از ایجاد شهرداری منطقه 4 در ماسور خبرداده بود ولی با گذشت 7سال هنچنان خبری از منطقه 4 نیست.شهردارانی مانند عیدی بیرانوند و رشیدی و ... همه دم از افزایش مناطق شهرداری زدند و رفتند و اتفاقی هم نیفتاد!!

سخن با اهالی شورای شهر و شهرداری و مدیرکل امورشهری استانداری لرستان است که اگر میخواهیم خرم آباد به چرخه خرمی و آبادانی دهه های گذشته برگردد با این سطح امکانات و توزیع آن راه به جایی نخواهیم برد! چگونه در شهرمجاور در همین استان خودمان بدون دردسر یک منطقه شهرداری ایجاد میگردد و شهر به سه منطقه شهرداری تبدیل میشود  بعد خرم آبادی که هم جمعیت بیشتر و هم وسعت بیشتری دارد و قرار است شهرجدیدی در اطراف آن ایجاد شود آن هم با سه منطقه شهرداری اداره شود!!

چرا منطقه 4 خرم آباد به باد فراموشی سپرده شده است؟ چرا نباید شهر ما به سمت منافع کلانشهرشدن پیش برود؟ چرا از اضافه شدن روستاهای اطراف شهر که سکونتگاههای غیررسمی شهری شده اند ترس در دل اهالی شورای شهر و شهرداری افتاده است؟بالاخره دیر یا زود آنها به شهر ملحق خواهند شد آن وقت کوله بار مشکلات دیرجنبیدن شورای شهر و استانداری گریبان شهرداری خرم آباد را خواهد گرفت!

در شهر کرمانشاه قیل از کلانشهر شدن فقط 6 منطقه وجود داشت که با تصویب کلانشهری یه یکباره 4 منطقه دیگر ایجاد شد و هم اکنون کیفیت خدمات شهری در این شهر بسیار افزایش یافته است و در شهری مثل ماهشهر با جمعیت 200 هزاز 3 منطقه و یا نجف آباد با جمعیت 350 هزار 5 منطقه شهرداری وجود دارد.

مطالبه گری امری اجتناب ناپذیر است و اهالی این شهر حق خود می دانند که بدانند ایراد کار چیست و کجای کار میلنگد ؟

اگر شهرداری خرم آباد به این موضوع بی توجه است، اهالی مطبوعات و رسانه ای  پای کار هستند تا این مهم به سرانجام برسد.

بی شک رسانه ها و اهالی دلسوز این شهر حق خود می دانند که اگر شهردار وقت وعده ای امیدوار کننده بر زبان آورد تا تحقق آن از هیچ کوششی دریغ ننمایند و دل در گرو آرزوهای مردم این دیار نهند.

 



نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield

lastnews

عبدی ناجی فوتبال لرستان/ فرشته نجات فوتبال لرستان ستودنی است

برد خانگی خیبر مقابل نساجی؛ لرتباران بقا در لیگ برتر را جشن گرفتند

هنر در لرستان رویکردی فلسفی به هستی است

مسیر سرنوشت ساز دانش آموزان را با آگاهی بخشی به خانواده ها هموار کنیم

چهره‌های شاخص هنر انقلاب اسلامی استان لرستان تجلیل شدند

دستگیری 75 تبعه خارجی غیرمجاز در لرستان

هشدار در خصوص مصرف قارچ‌های سمی

سفیر بلاروس: مراحل خواهرخواندگی "خرم‌آباد" ‌و "لیدا" در دست پیگیری است

طرح حمایت معیشتی مادران باردار و شیرده در لرستان آغاز شد

رئیس بنیاد نخبگان لرستان منصوب شد

افتخارآفرینی خبرنگاران لرستانی در دهمین جشنواره ملی رسانه‌ای ابوذر

درخشش خبرنگار پایگاه خبری تمدن لر در دهمین جشنواره ملی رسانه‌ای ابوذر

استاندار لرستان 20 حکم انتصاب جدید صادر کرد

افزایش 13 درصدی مصرف بنزین در لرستان

21 ماه حبس برای قصاب عرضه‌کننده گوشت غیربهداشتی در خرم‌آباد

6 گروه متخلف زیست‌محیطی در خرم‌آباد و سلسله دستگیر شدند

سامانه دوسویه برق بیمارستان شهید رحیمی خرم‌آباد راه‌اندازی شد

برق ادارات پرمصرف به طور کامل قطع می شود

هشدار محیط زیست همزمان با آغاز فصل زادآوری حیات وحش در مناطق طبیعی و حفاظت شده استان

جریمه 6 میلیارد ریالی قاچاقچیان در لرستان

لرستان میزبان مسابقات جهانی سوارکاری می‌شود

190 نوزاد با مشاوره مراکز نفس در لرستان متولد شدند

خودروی تخلیه‌کننده پسماند به رودخانه خرم‌آباد توقیف شد

660 میلیارد ریال برای درمان بیماران صعب العلاج لرستان هزینه شد

بررسی روند اسکان نوروزی 1404 و خدمات مراکز رفاهی فرهنگیان در لرستان

محکومیت قاچاقچی جاروبرقی در خرم‌آباد

157 مرکز تهیه و توزیع مواد غذایی در لرستان پلمب شد

افزایش 60 درصدی کشفیات مواد مخدر در لرستان

مدارس استان لرستان به فیبر نوری مجهز می‌شود

اجرای طرح کالابرگ الکترونیکی در 4300 فروشگاه لرستان

برخورد قانونی با برداشت گیاهان دارویی و خوراکی در لرستان

بیش از 50 میلیون راس دام سبک در لرستان واکسینه شدند

استاندارد لرستان 8000 نفر ساعت آموزش ارائه کرده است

5 استان رتبه‌های اول مرگ‌ومیر جاده‌ای در نوروز کدامند

بیش از 100 مورد بازدید از مجتمع های خدماتی رفاهی ، نماز خانه ها و مساجد بین راهی

دستگیری کلاهبردار 120 میلیاردی در خرم‌آباد

اعلام مبلغ زکات فطره در لرستان

انتصاب دکتر مجید دریکوند بعنوان رئیس مرکز آموزش و پژوهش شوراهای اسلامی شهر و روستای کشور

اسکان 107 هزار مسافر نوروزی در لرستان

افزون بر 15 میلیارد ریال صنایع دستی در لرستان به فروش رفت

فروش 15 میلیارد ریالی صنایع دستی در لرستان

بیانیه مشترک سازمان بسیج سازندگی سپاه لرستان و مجمع جهادگران استان بمناسبت روز جهانی قدس

عیدی آزادکاران جوان لرستانی در جام واردانیان؛

بازدید بیش از 12 هزار گردشگر نوروزی از فلک‌الافلاک/افزایش 57 درصدی بازدید از جاذبه‌های گردشگری لرستان

موزه باستان‌شناسی قلعه فلک‌الافلاک خرم‌آباد افتتاح شد

افزایش 19 درصدی تردد خودروها در جاده‌های لرستان طی اسفندماه 1403

آیین تجلیل و بدرقه ورزشکاران اعزامی به المپیک جهانی دانش آموزی صربستان 2025 در خرم آباد

غرق شدن پدر و پسر الیگودرزی در استخر کشاورزی

آغاز به کار پویش نوروزی «نه به تصادف» در استان لرستان

کشف کلاهبرداری 40 میلیاردی در بروجرد