بزرگنمایی:
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی لرستان گفت: آثار 100 هنرمند کشور در نخستین جشنواره ملی اقوام ایران زمین به مدت پنج روز در خرمآباد برای بازدید و خرید عموم مردم به نمایش گذاشته شده است.
به گزارش پایگاه خبری تمدن لر ، سید امین قاسمی عصر امروز در آیین افتتاحیه این جشنواره در محل باغ گلستان قلعه تاریخی فلک الافلاک افزود: نمایشگاه این جشنواره با برپایی 80 غرفه صنایع دستی از 16 تا 20 آبان ماه برای بازدید عموم دایر است.
وی با اشاره به حضور هنرمندان 28 استان کشور در این جشنواره بیان کرد: آثار هنری در بخش های مختلف از جمله سنگ های قیمتی؛ زیور آلات سنتی؛ صنایع دستی و موسیقی در کنار برپایی 20 چادر عشایری به همراه پخت عذای سنتی عرضه می شود.
وی با تاکید بر معرفی سوغات و صنایع دستی لرستان در این جشنواره اضافه کرد: تلاش می شود حلوا؛ کلوا و جگروز به همراه آداب ورسوم فرهنگی استان معرفی شود.
به گفته وی نمایشگاه جشنواره اقوام هرروزه از ساعت 9.30 تا 18.30 در مجموعه فرهنگی تاریخی قلعه فلک الافلاک برپا است.
ظرفیت های لرستان برای وزارت میراث فرهنگی متمایز است
معاون صنایع دستی و هنرهای سنتی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گفت: ظرفیت های لرستان در حوزه این وزارتخانه بسیار زیاد بوده و همین امر استان را برای این نهاد متمایز کرده است.
پویا محمودیان روز در آیین افتتاحیه نخستین جشنواره اقوام ایران زمین در خرم آباد افزود: لرستان 2 هزار و 474 ثبت ملی در حوزه میراث فرهنگی دارد که قلعه با صلابت فلک الافلاک برای اعتبار بخشیدن به این استان کفایت می کند.
وی با اشاره به جاذبه های بی نظیر لرستان بیان کرد: 52 رشته فعال صنایع دستی؛ 32 نشان ملی صنایع و هشت نشان مهر اصالت بنام این استان ثبت شده و بروجرد شهر ملی ورشو ایران است که تمامی این موارد لرستان را برای وزاتخانه متمایز می نماید.
وی اظهار داشت: وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی نیز با تاکید بسیار بر مطرح شدن استانهای غرب در حوزه های مربوط به این وزارتخانه بر برگزاری رویدادهایی همچون جشنواره کنونی تاکید دارند.
محمودیان با اشاره به حضور 27 استان کشور در این جشنواره ادامه داد: لرستان علاوه بر توانمندی های تاریخی و فرهنگی مدیران قابلی در بخش های شهری؛ استانداری و میراث فرهنگی و ظرفیت برگزاری این جشنواره را در سطح بین المللی دارد.
وی افزود: زیرمجموعه های صنایع دستی قابلیت بالایی در اشتغال و کارآفرینی به ویژه برای بانوان دارند، که وزارت میراث فرهنگی با توجه به نامگذاری سال رونق تولید تلاش می کند به عنوان یکی از پیشران های اقتصادی برای برگزاری چنین برنامه هایی در استان ها برنامه ریزی؛ سیاست گذاری؛ نظارت و حمایت لازم را انجام دهد.
وی یادآور شد: همدلی و نگاه ویژه به جاذبه های گردشگری؛ فرهنگی و صنایع دستی به عنوان یکی از عوامل مهم در ارتقا جایگاه اقتصادی استان به شمار می رود که سرمایه گذاران این حوزه نسبت به همفکری و حمایت مدیریت ارشد استان ابراز رضایت کرده اند.
اقتصاد درونگرا با جشنوارههای داخلی تقویت میشود
استاندار لرستان گفت: برپایی جشنواره های مختلف در کشور منجر به معرفی توانمندی هر منطقه و در نهایت، تقویت اقتصاد درون گرا میشود.
سید موسی خادمی در آیین افتتاحیه نخستین جشنواره ملی اقوام ایران زمین در محوطه باغ گلستان قلعه تاریخی فلک الافلاک خرم آباد افزود: این جشنواره ها کارکردهای بزرگی در حوزه اقتصاد دارند و به داد و ستد اقتصادی که لازمه اقتصاد درون زا است، کمک قابل توجهی می کنند.
وی بیان کرد: برگزاری این رویدادها منجر به شناسایی نقاط قوت سایر استان ها می شود و می تواند زمینه را برای تبادل کالا و ارتقا اقتصاد و حتی صادرات فراهم نماید.
وی با تاکید بر تقویت استان ها برای برگزاری جشنواره های مشابه اظهارداشت: ایران کشوری پرظرفیت و متنوع با رنگین کمانی از اقوام مختلف است، که در عین وحدت و همدلی موارد متفاوت زیادی برای عرضه به یکدیگر دارند.
استاندار لرستان ادامه داد: جشنواره های فرهنگی باعث می شود استان ها و اقوام مختلف روش های همکاری با یکدیگر را کشف کنند که این تعامل در نهایت منجر به سربلندی و پیشرفت کشور می شود.
خادمی اضافه کرد: علاوه بر دستاورد اقتصادی و فرهنگی جشنواره ها، فضای نشاط در استان میزبان فرصتی برای حضور مردم در برنامه های متنوع از جمله موسیقی و گردشگری ایجاد می شود.
نخستین جشنواره ملی اقوام ایران زمین از 16 آبان ماه به مدت 5 روز با حضور 100 هنرمند و برپایی نمایشگاه آثار آنان در 80 غرفه به میزبانی خرم آباد در حال برگزاری است.