بزرگنمایی:
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان لرستان گفت: آتش زدن کاه و کلش به جای مانده از مزارع باعث از بین رفتن میکرو ارگانیسم های موجود در خاک شده و در بلندمدت خاک دچار آسیب می شود.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان لرستان گفت: آتش زدن کاه و کلش به جای مانده از مزارع باعث از بین رفتن میکرو ارگانیسم های موجود در خاک شده و در بلندمدت خاک دچار آسیب می شود.
به گزارش پایگاه خبری تمدن لر ، به منظور بررسی وضعیت ایجاد آلودگی های به وجود آمده در مناطق جنوبی شهرستان خرم آباد به دلیل آتش زدن کاه و کلش به جای مانده از مزارع برنج جلسهای به ریاست دکتر حسنی مقدم رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان لرستان و با حضور جانشین دادستان شهرستان خرم آباد ، مدیران کل حفاظت محیط زیست و منابع طبیعی ، معاون بهبود تولیدات گیاهی ، مدیر هماهنگی ترویج کشاورزی ، جانشین حراست سازمان و سایر اعضاء در محل سالن جلسات سازمان جهاد کشاورزی استان لرستان برگزار شد،
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان لرستان در خصوص آتش سوزی های پس چر مزارع برنج حومه شهرستان خرمآباد گفت:به زعم کشاورزان آتش زدن کاه و کلش دارای فواید است در صورتی که همه کارشناسان کشاورزی این مسئله را مطرود و مردود میدانند چرا که آتش سوزی باعث از بین رفتن میکروارگانیسم های موجود در خاک شده و در بلند مدت خاک دچار آسیب می شود.
دکتر اسفندیار حسنی مقدم ادامه داد برای اینکه کشاورزان بتوانند راحتتر کشت دوم را انجام دهند تسهیلاتی برای خرید ادوات مکانیزاسیون شامل کارنده ها و دستگاههایی که باعث خرد شدن کاه و کلش شده و حاصلخیزی خاک را در پی دارد ، در اختیار کشاورزان قرار میدهیم.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان لرستان ادامه داد کشاورزانی که مبادرت به آتش زدن بقایای مزارع نمایند قطعاً از دریافت کلیه تسهیلات بخش کشاورزی اعم از تسهیلات بانکی ، نهاده های یارانه دار مانند کود ، سم و بذر محروم می شوند و هیچ نهاده ای در اختیار آنان قرار نخواهد گرفت لذا توصیه اکید این است که مبادرت به آتش سوزی کاه و کلش مزارع خود برای انجام کشت دوم نکنند.
در ادامه این جلسه آقای علیپورمعاون دادستان شهرستان خرم آباد اعلام کرد آتش زدن کاه و کلش باقی مانده از مزارع کشاورزی نص صریح قانون بوده و جرم محسوب میشود در این راستا اداره کل حفاظت محیط زیست به عنوان متولی این امر نسبت به تشکیل پرونده برای متخلفین اقدام نموده و دستگاه قضایی با افراد متخلف برخورد قاطع و قانونی به عمل خواهد آورد.
در پایان مدیر کل حفاظت محیط زیست استان لرستان گفت متاسفانه طی چند سال گذشته شاهد آتشسوزی و کاه و کلش ناشی از برداشت محصولات کشاورزی در بعضی از شهرستانهای استان هستیم که این آتشسوزی باعث الودگی هوا و مزاحمت برای شهروندان شده است.
مهندس فتحی بیرانوند افزود با توجه به ماده 20 قانون هوای پاک اقدام به آتشسوزی کاه و کلش جرم محرز بوده و از همه کشاورزان درخواست داریم مبادرت به این کار نکند در غیر این صورت اداره کل حفاظت محیط زیست در راستای ایفای وظیفه قانونی خود حتماً با متخلفینی که مبادرت به این عمل نمایند نسبت به معرفی آنان به محاکم قضایی اقدام خواهد کرد و در همین راستا تعداد ٣٠ کشاورز متخلف شناسایی و به محاکم قضایی معرفی شده اند.
مهندس فتحی بیرانوند در پایان گفت بر اساس ماده 19 قانون مجازات اسلامی جرایم نقدی و حبس تا یکسال برای افرادی که اقدام به آتش سوزی کاه و کلش می نمایند پیشبینی شده است.