بزرگنمایی:
در زمان بارش نزولات آسمانی احتمال بروز حوادث رانندگی به سبب کاهش میدان دید، خطر سرخوردن و کاهش توان ایستادن به دو برابر افزایش می یابد.
در زمان بارش نزولات آسمانی احتمال بروز حوادث رانندگی به سبب کاهش میدان دید، خطر سرخوردن و کاهش توان ایستادن به دو برابر افزایش می یابد.
به گزارش پایگاه خبری تمدن لر، از آنجاییکه در زمان بارش نزولات آسمانی احتمال بروز حوادث رانندگی به سبب کاهش میدان دید راننده، خطر سرخوردن و کاهش توان ایستادن به دو برابر افزایش می یابد، بنابراین جهت پیشگیری از هرگونه سوانح جانی و مالی احتمالی، موارد آموزشی و ایمنی زیر را مد نظر قرار دهیم.
1-در حین رانندگی به یکباره با بارش باران مواجه شدید لازمست از سرعت خود بکاهید و بیشترین احتیاط را معمول دارید.
2- در هوای بارانی و نمناک استفاده از فرمان، کلاچ، ترمز و پدال گاز به آرامی و با احتیاط صورت پذیرد.
3- مواظب کفش های خیس بر روی پدال ها بوده که امکان سر خوردن را دارد و قبل از روشن کردن خودرو اقدام به پاک کردن کفش های خود نمائید.
4- در زمان خرابی برف پاک کن، یک عدد سیب زمینی خام را از وسط بریده و از بیرون روی شیشه جلو بمالید.
5- درزمان رانندگی پدیده آب سواری ایجاد می شود (سر خوردن لاستیک بر روی سطح آب) که علائم آن نرم شدن فوق العاده فرمان که بایستی با کم کردن گاز سرعت را به آرامی کاهش داد تا فرمان به حالت نرمال حس شود.
6- استفاده صحیح از برف پاک کن در وضعیت های تعیین شده با توجه به شرایط بارندگی.
7- استفاده از گرم کن شیشه، بخاری، جریان هوای آزاد و یا پارچه مرطوب جهت بخار زدایی شیشه های خودرو.
8-توجه به محل تجمع آب در جاده و پستی بلندی های جاده که حرکت با سرعت از این محل ها موجب عدم تعادل خودرو که منجر به تصادف و یا واژگونی خودرو می گردد که لازمست با سرعت مطمئنه با نور بالا به حرکت ادامه داد و در صورت مشاهده موارد غیرطبیعی نسبت به کم کردن سرعت و توقف خودرو اقدام شود.
9- درزمانی که سطح آب تا وسط قالپاق چرخ می رسد عبور ازآن توصیه نمی شود.
10- در هوای برفی فاصله با خودروی جلویی از شرایط عادی بایستی دو و حتی سه برابر باشد و با یک دنده سبک تر از حالت عادی استفاده کرد.
11-درشرایط بارندگی جهت کاهش سرعت از کم کردن گاز و در نهایت به آرامی از ترمز استفاده شود در صورت تعویض دنده جهت کاهش سرعت منجر به قفل شدن چرخ ها می شود.
12- اطمینان از سالم بودن برف پاک کن قبل از حرکت در بارنندگی و جلوگیری از یخ بستن برف پاک کن با استفاده از هدایت گرمای لازم بر سطح شیشه جلو.
13- اطمینان از تنظیم بودن باد لاستیک ها.
14- وجود زنجیر چرخ و لاستیک یخ شکن درخودرو.
15- پس از عبور از جاده برفی، لاستیک ها را از نظر سنگ ریزه های تیز و غیره به دقت بازدید نمائید که احتمال نفوذ به لاستیک می باشد.
16- در زمان سرخوردن از ترمز ناگهانی خودداری شود، در سرخوردن چرخ عقب، عقب خودرو به همان سمتی که سر می خورد به همان سمت فرمان بگیرید، در سر خوردن چرخ جلو عدم استفاده از گاز و ترمز و چرخ های جلو را برگردانید تا در مسیر حرکت قرار گیرد.
17- قبل از شروع رانندگی لازمست از پر بودن رادیات (ضدیخ)، وجود تجهیزات ایمنی، سالم بودن لاستیک ها و بخاری و صاف نبودن آن و وجود زنجیر چرخ در خودرو اطمینان حاصل کرد.
اداره سوانح و ایمنی بازرسی استان لرستان