آخرین مطالب

رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان لرستان در دیدار با نماینده مجلس شورای اسلامی مطرح کرد:

پوشش بیمه تامین اجتماعی مهندسان از مطالبات به حق جامعه مهندسی است که باید در مجلس مطرح و پیگیری شود اجتماعی

پوشش بیمه تامین اجتماعی مهندسان از مطالبات به حق جامعه مهندسی است که باید در مجلس مطرح و پیگیری شود

  بزرگنمایی:

به گزارش  پایگاه خبری تمدن لر به نقل از روابط عمومی سازمان نظام مهندسی ساختمان لرستان، 4 مهرماه 1401 جلسه ای  در خصوص ماده 5 قانون بیمه تامین اجتماعی، برای بهره مندی مهندسان عضو سازمان نظام مهندسی ساختمان از بیمه تامین اجتماعی با حضور دکتر مهرداد ویسکرمی نماینده مردم خرم آباد و عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس در محل سازمان برگزار شد.

این جلسه با حضور دکتر مهرداد ویسکرمی نماینده مردم خرم آباد و چگنی و عضو کمیسیون آموزش وتحقیقات مجلس شورای اسلامی، دکتر علیرضا آریان مهر رییس سازمان  استان، مهندس مجید جی افرام عضو شورای مرکزی سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور، مهندس حسین بیرانوند و دکتر وحید امیری اعضاء هیات ‌مدیره سازمان، مهندس داود فولادوند نماینده اداره کل راه و شهرسازی، مهندس عبدالهی مشاور حقوقی سازمان، و مهندس پاپی پیگیری کننده طرح برگزار شد،که طرفین مشمول شدن صنف مهندسان ساختمان عضو سازمان نظام مهندسی را در ماده 5 بیمه تامین اجتماعی کارگران ساختمانی و امکان بهره مندی مهندسان از بیمه تامین اجتماعی را مورد بحث و بررسی قرار دادند.

در این دیدار دکتر آریان مهر ضمن تاکید بر اهمیت و الزام بیمه مهندسان از دکتر ویسکرمی و سایر نمایندگان محترم درخواست همکاری و حمایت لازم برای به نتیجه رسیدن این طرح را در صحن مجلس خواستار شد.

علیرضا آریان مهر، رییس سازمان نظام مهندسی ساختمان استان لرستان با تاکید بر اینکه اصلاح قانون بیمه تامین اجتماعی اعضای این سازمان در سطح کشور یکی از مهم‌ترین مطالبات جامعه مهندسی بوده و هست، گفت : یکی از دغدغه‌های مهندسان جوان نسبت به آینده شغلی و حرفه‌ای خود عدم ثبات شرایط اقتصادی حاکم بر جامعه است که انتظار ما از نمایندگان مجلس حمایت از بهبود نسبی این شرایط است ، و باپیگیری اصلاح قانون بیمه تامین اجتماعی ،یکی از مطالبات اساسی و مهم  جامعه مهندسی با تعامل و همکاری متقابل با منتخبین خانه ملت به صورت یک قانون به تصویب برسد تا از جامعه مهندسی حمایت شود.

وی همچنین گفت این طرح پیشنهادی طی نامه‌ای به  نمایندگان محترم مجلس شورای اسلامی استان ارسال شده  و همچنین رییس شورای مرکزی سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور وکلیه روسای سازمان‌های نظام مهندسی سراسر کشور نامه مشابه را به تمام نمایندگان مجلس در استان ها ارسال کرده و پیگیرهای لازمه از سمت سازمان در حال صورت گرفتن است.

رییس سازمان نظام مهندسی ساختمان لرستان از مجمع نمایندگان استان خواستار شد: با توجه به رقم بالای بیکاری و مهاجرت جوانان تحصیل کرده این استان به کلانشهرها، از منتخبین مردم استان لرستان در مجلس شورای اسلامی انتظار داریم مسائل مطروحه این سازمان را به منظورکمک و تسهیل در ابلاغ و اجرایی شدن قانون مرتبط با آن در جهت حمایت از مهندسان برای برطرف نمودن یکی از بزرگترین دغدغه‌ها و معضلات این جامعه یعنی بیمه تامین اجتماعی که این مطالبه جز اهداف و خط مشی‌های اصلی و مهم سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور بوده است را سرعت ببخشند تا بتوانیم با به نتیجه رساندن این مهم در بین جامعه مهندسی امیدآفرینی کنیم.

 در ادامه مهندس مجید جی افرام عضو شورای مرکزی سازمان نظام مهندسی گفتند: یکی از اهدافی که در هیات مدیره و شورای مرکزی داریم بحث بیمه تامین اجتماعی مهندسین می‌باشد و بنابر بیانات رهبر معظم انقلاب اسلامی و تاکید ایشان بر دارا بودن همه اقشار جامعه از پوشش‌های بیمه‌ای درمان و بازنشستگی، برحسب وظیفه به دنبال حل مشکل بیمه مهندسی هستیم و با همکاری نمایندگان محترم مجلس این امر به جد پیگیری خواهد شد.

مهندس جی افرام با بیان اینکه: سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور دارای بیش از 640 هزار عضو مهندس جوان و پیشکسوت است و حدود 100هزار مهندس دارای پروانه اشتغال به کار  در ارائه خدمات مهندسی ساختمان مشغول به فعالیت بوده و اکثریت آنها به دلیل عدم اشتغال در سازمان‌های دولتی و شرکت‌های بخش خصوصی فاقد بیمه تأمین اجتماعی و یا خدمات درمانی می‌باشند، یکی از مطالبات به حق مهندسان در خصوص بیمه تامین اجتماعی است، که هیات مدیره های محترم استان ها و منتخبین آنها در شورای مرکزی سازمان نظام مهندسی ساختمان با برگزاری جلسات متعددی با حضور در ادارات کل،کار، تعاون و رفاه اجتماعی و  تأمین اجتماعی و وزارتخانه های متبوع ، نشست های مکرر داشته و با نمایندگان محترم مجلس دیدارهایی برای اقدام به تنظیم اصلاحیه پیشنهادی بیمه تأمین اجتماعی مهندسان و کارگران ساختمانی برگزار نموده و انتظار می‌رود طرح مذکور ضمن طی مراحل قانونی مورد تصویب مجلس شورای اسلامی قرارگرفته، تا جامعه مهندسین که تنها محل درآمدشان، ارائه خدمات مهندسی است تأمین گردد ومهندسان از بیمه تأمین اجتماعی بهره‌مندگردند.

جی افرام با اشاره به مفاد و قوانین مربوطه به بیمه در قانون اساسی بیان کرد: با توجه به  اجرای اصل یکصد و بیست و سوم قانون اساسی جمهموری اسلامی ایران و قانون بیمه تامین اجتماعی کارگران ساختمانی (مصوب 1386/08/09 با آخرین اصلاحات در مورخ 1393/09/16)، سازمان تامین اجتماعی متعهد شده است با اخذ 15% مجموع عوارض صدور پروانه ساختمانی از مالک(سازنده ساختمان)به عنوان سهم حق بیمه کارفرما، کارگران ساختمانی را تحت پوشش بیمه ای قرار دهند وکارگران ساختمانی، صرفا با پرداخت 7% حق بیمه از مزایای این بیمه بهرمند گردند، براساس ماده13 آیین نامه اجرایی این قانون، شناسایی کارگران ساختمانی منوط به ارائه کارت مهارت فنی صادر شده از سازمان آموزش فنی حرفه ای کشور می باشد، این مهم در حالی است که مهندسین طراح، ناظر و مجری دارای پروانه اشتغال به کار مهندسی پس از گذراندن حداقل سه سال از فارغ التحصیلی مقطع کارشناسی و قبولی در آزمون ورود به حرفه و گذراندن دوره های آموزشی متعدد، به عنوان یکی از عوامل اصلی فنی دخیل در ساخت و ساز، که اسامی ایشان در پروانه ساختمانی به عنوان یک سند رسمی قید می شود، از مزایای این قانون برخوردار نمی گردند، همانطور که مستحضر هستید مسئولیت های خطیر و سنگین جامعه مهندسی تا زمانی که ساختمان قابلیت بهره برداری داشته باشد پابرجاست.

مهندس جی افرام با ذکر اینکه: ماده4 قانون نظام مهندسی و کنترل ساختمان، اشتغال اشخاص حقیقی و حقوقی به امور فنی در بخش های ساختمان و شهرسازی را مستلزم داشتن صلاحیت حرفه ای دانسته، که در خصوص مهندسین با اخذ پروانه اشتغال به کار مهندسی احراز می گردد و از طرفی ارائه خدمات مهندسی درکارگاه های ساختمانی محقق می گردد و مهندسان در این کارگاه ها در قبال دریافت حق الزحمه، تحت عنوان ناظر، طراح و یا مجری (به صورت تمام وقت) به ارائه خدمات اشتغال دارند، بر اساس موارد بیان شده شغل مهندسی ساختمان را می توان از مصادیق بند الف ماده 4 قانون تامین اجتماعی برشمرد در همین راستا مجلس محترم شورای اسلامی از طریق تصویب قانون بیمه تامین اجتماعی کارگران ساختمانی مصوب 1386، موضوع بیمه تامین اجتماعی کارگران ساختمانی را که از حیث ماهوی مشابه شغل مهندسی است، تعیین تکلیف نموده، لکن همچنان موضوع بیمه تامین اجتماعی مهندسان بلاتکلیف است، باتوجه به  توضیحات ذکر شده به منظور احقاق حق جامعه مهندسین ساختمان پیشنهاد می شود یک تبصره به ماده 5 قانون بیمه های تامین اجتماعی کارگران ساختمانی  افزوده شود و در آن مهندسان ارائه دهنده خدمات در پروژه های ساختمانی موضوع قانون نظام مهندسی و کنترل ساختمان، منوط به تایید سازمان نظام مهندسی استان مشمول این ماده شوند.

 دکتر مهرداد ویسکرمی نماینده مردم خرم آباد و چگنی در مجلس شورای اسلامی گفت: بیمه تأمین اجتماعی مهندسان را یکی از امتیازات بزرگ برای جامعه مهندسی و خدمتی در خور شأن آنان دانست .

دکتر ویسکرمی در رابطه پیگیری‌های مطلوب و موثر انجام شده سازمان نظام مهندسی در فرآیند وضع قانون بیمه تأمین اجتماعی اشاره کرد: این فرآیند در ابتدا پس از تهیه و تدوین قانون بیمه تأمین اجتماعی مهندسان به کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی ارائه و پس از تصویب در این کمیسیون، در صحن علنی مطرح و تصویب شد و در حال حاضر نیز جزئیات اجرایی این پیشنهاد به کمیسیون ارجاع گردیده و این فرآیند در مرحله  بررسی و اعمال نظرات کارشناسی در کمیسیون اجتماعی قرار دارد که در تلاش هستیم با همکاری نمایندگان مجلس با در اولویت گذاشتن موضوع بتوانیم بخشی از مطالبات جامعه مهندسی را محقق سازیم.

دکتر مهرداد ویسکرمی در خصوص بحث بیمه تأمین اجتماعی، قول هرگونه همکاری و پیگیری در این مورد را اعلام کرد و خاطرنشان شد: در خصوص بیمه تأمین اجتماعی ویژه مهندسین، این یک مشکل استانی نیست بلکه یک مشکل کشوری است، پیگیری های لازم و مذاکرات مقتضی را در کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس صورت خواهند داد و برای این منظور در کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس طرحی برای بررسی و تصویب، تهیه و تدوین می نماید، ایشان  ابراز امیدواری کردند که این موضوع در ماه های آینده تصویب و سپس ابلاغ شود. برای به نتیجه رساندن این مهم، نیازمند اتحاد سازمان های نظام مهندسی کشور در این مقوله و حمایت دیگرمنتخبین مردم مجلس شورای اسلامی و دولت محترم به شکل منسجم تری هستیم.

هم‌چنین در این جلسه جناب مهندس داود فولادوند نماینده اداره کل راه و شهرسازی استان، مهندس عبدالهی مشاور حقوقی سازمان، مهندس حسین بیرانوند و دکتر وحید امیری از اعضای محترم هیات ‌مدیره سازمان، مهندس پاپی پیگیری کننده طرح، حضور داشتند که به بیان نظرات خود پرداختند.



نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield

lastnews

بررسی روند اسکان نوروزی 1404 و خدمات مراکز رفاهی فرهنگیان در لرستان

محکومیت قاچاقچی جاروبرقی در خرم‌آباد

157 مرکز تهیه و توزیع مواد غذایی در لرستان پلمب شد

افزایش 60 درصدی کشفیات مواد مخدر در لرستان

مدارس استان لرستان به فیبر نوری مجهز می‌شود

اجرای طرح کالابرگ الکترونیکی در 4300 فروشگاه لرستان

برخورد قانونی با برداشت گیاهان دارویی و خوراکی در لرستان

بیش از 50 میلیون راس دام سبک در لرستان واکسینه شدند

استاندارد لرستان 8000 نفر ساعت آموزش ارائه کرده است

5 استان رتبه‌های اول مرگ‌ومیر جاده‌ای در نوروز کدامند

بیش از 100 مورد بازدید از مجتمع های خدماتی رفاهی ، نماز خانه ها و مساجد بین راهی

دستگیری کلاهبردار 120 میلیاردی در خرم‌آباد

اعلام مبلغ زکات فطره در لرستان

انتصاب دکتر مجید دریکوند بعنوان رئیس مرکز آموزش و پژوهش شوراهای اسلامی شهر و روستای کشور

اسکان 107 هزار مسافر نوروزی در لرستان

افزون بر 15 میلیارد ریال صنایع دستی در لرستان به فروش رفت

فروش 15 میلیارد ریالی صنایع دستی در لرستان

بیانیه مشترک سازمان بسیج سازندگی سپاه لرستان و مجمع جهادگران استان بمناسبت روز جهانی قدس

عیدی آزادکاران جوان لرستانی در جام واردانیان؛

بازدید بیش از 12 هزار گردشگر نوروزی از فلک‌الافلاک/افزایش 57 درصدی بازدید از جاذبه‌های گردشگری لرستان

موزه باستان‌شناسی قلعه فلک‌الافلاک خرم‌آباد افتتاح شد

افزایش 19 درصدی تردد خودروها در جاده‌های لرستان طی اسفندماه 1403

آیین تجلیل و بدرقه ورزشکاران اعزامی به المپیک جهانی دانش آموزی صربستان 2025 در خرم آباد

غرق شدن پدر و پسر الیگودرزی در استخر کشاورزی

آغاز به کار پویش نوروزی «نه به تصادف» در استان لرستان

کشف کلاهبرداری 40 میلیاردی در بروجرد

توزیع 30 هزار بسته معیشتی بین نیازمندان لرستانی

آغاز طرح نوروزی پلیس در لرستان

انتصاب سرپرست جدید دانشگاه علوم پزشکی لرستان

اقامه نماز در مدارس، مساجد و ادارات مورد توجه باشد

افتتاح سایت همراه اول در روستای اسکین شهرستان خرم آباد

پلمب یک واحد قصابی در شهرستان بروجرد به دلیل کشتارغیرمجاز

حضور مدیر و کارکنان بانک سپه لرستان در آیین غبارروبی مزار شهدا

افتتاح سایت همراه اول در روستای چغلوند رود شهرستان خرم آباد

تقدیر توانیر از اجرای موفق «بچه برقی»/نقش مؤثر برق لرستان در آموزش مدیریت مصرف

ترویج عدالت در جامعه، حرکت در مسیر شهداست

کاشت 200 اصله نهال در آبشار طلایی خرم‌آباد+عکس

کشف شواهدی از سکونت 80 هزار سال پیش انسان در غار «قمری» خرم‌آباد

152 جایگاه سوخت رسانی لرستان آماده خدمت به مسافران نوروزی هستند

برگزاری محفل انس با قرآن کریم در بانک سپه لرستان

1800 لیتر سوخت قاچاق در پلدختر کشف شد

صادرات شیرخشک دامی از لرستان به ارمنستان

جریمه چهار میلیارد ریالی قاچاقچی "سقز" در لرستان

هشدار پلیس فتا لرستان به سکوهای خرید و فروش کالاهای دست دوم

دستگیری سارقان و کشف 11 فقره سرقت در خرم‌آباد

حفاران گوشه شهنشاه خرم‌آباد دستگیر شدند

اجرای پویش نوروزی شش دونگ برانیم در لرستان

ارسال پنج هزار اثر به مسابقات همیار گاز در استان /برگزیده شدن 30 اثر از این آثار در جشنواره کشوری

مراسم تجلیل از برگزیدگان مسابقات همیار گاز لرستان

وعده آسفالت و روکش آسفالت جاده‌های گردشگری قبل از نوروز