آخرین مطالب

15 هزار روستایی الیگودرز همچنان چشم‌انتظار تأمین آب گزارش

15 هزار روستایی الیگودرز همچنان چشم‌انتظار تأمین آب

  بزرگنمایی:
طرح انتقال آب «قمرود» هرچند برای مقصد برکات زیادی به همراه داشت اما در مبدا خسارات جدی برجا گذاشت، به طوری‌که هم اکنون ۱۵ هزار روستایی الیگودرز در محل اجرای پروژه با تنش آبی جدی مواجه هستند.

طرح انتقال آب «قمرود» هرچند برای مقصد برکات زیادی به همراه داشت اما در مبدا خسارات جدی برجا گذاشت، به طوری‌که هم اکنون 15 هزار روستایی الیگودرز در محل اجرای پروژه با تنش آبی جدی مواجه هستند.

به گزارش تمدن لر به نقل از خبرگزاری مهر ، هدف از اجرای طرح «قمرود» انتقال 181 میلیون مترمکعب آب در سال از سرشاخه‌های دز به سد «کوچری» و تصفیه خانه دو دهک جهت تأمین آب شرب و صنعت دراز مدت شهرهای خوانسار، خمین، گلپایگان، محلات، نیمور، سلفچگان، ساوه و قم برای جبران روزافزون کمبود آبی شهرهایی که از رشد جمعیت سریعی برخوردار است و این طرح عظیم برای افق 1420 در نظر گرفته شده است.

99 روستا همچنان تشنه!

با وجود اینکه پروژه «قمرود» برای مردم برخی از شهرها و استان‌های کشور پروژه‌ای حیات بخش بود ولی مردم شهرستان الیگودرز به عنوان یکی از پرآب‌ترین شهرستان‌های استان با اجرای این پروژه از کمبود آب به شدت رنج می‌برند.

این پروژه شاید در نگاه اول از سوی مسئولان وزارت نیرو به نام طرح انتقال آب از سرشاخه‌های دز به «قمرود» نام نهاده شده باشد، ولی در واقع این پروژه از روستاهای الیگودرز در استان لرستان آغاز می‌شود و به نوعی آبی که در تونل‌های این طرح انتقال جاری می‌شود، قبل از اینکه آب دز باشد، آب لرستان است.

روایتی از نیش و نوش یک طرح/ «قمرود» در مبدا چه خسارتی برجای گذاشت؟

گرچه از یک سو پروژه انتقال آب «قمرود» موجب خشکی زمین‌های کشاورزی و رودخانه‌های برخی از روستاهای الیگودرز و در نتیجه مهاجرت تعداد زیادی از ساکنان این روستاها شده است ولی از سوی دیگر انتقال آب لرستان به مرکز ایران را می‌توان یکی از پروژه‌های مهم و بزرگی دانست که دارای اهمیت ملی است ولی باید این دو زاویه به دقت و به موازات هم مورد توجه قرار می‌گرفت.

قرار بود بعد از اجرای این پروژه انتقال آب، روستاهای زیان دیده از اجرای آن نیز مورد توجه قرار بگیرند و پروژه آبرسانی به این روستاها در الیگودرز نیز عملیاتی شود، اما همچنان با وجود وعده‌های داده شده 99 روستای شهرستان الیگودرز به دلیل اجرای پروژه «قمرود» دچار تنش شدید آبی هستند و روز به روز شرایط برای زندگی در این روستاها سخت‌تر می‌شود.

15 هزار روستایی چشم انتظار تأمین آب پایدار

حمیدرضا کرموند مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب لرستان در رابطه با این طرح با مهر اظهار داشت: پروژه آب رسانی روستاهای خسارت دیده در طرح «قمرود» یک طرح ملی است که با هدف آبرسانی به روستاهای خسارت دیده در طرح انتقال آب به استان‌های مرکزی است.

وی ادامه داد: این پروژه در دو فاز بوده که فاز اول آن شامل تصفیه خانه آب، مخازن و اجرای شبکه 42 روستا است که در حال حاضر تصفیه خانه اجرا شده و همچنین 80 درصد در خطوط انتقال شبکه پیشرفت داشته‌ایم.

روایتی از نیش و نوش یک طرح/ «قمرود» در مبدا چه خسارتی برجای گذاشت؟

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب لرستان عنوان کرد: فاز دوم این پروژه به قرارگاه امام حسن مجتبی (ع) واگذار شده است در این مرحله که شامل 25 روستا بوده ساخت تصفیه خانه و خطوط انتقال آب در دست اجرا است.

کرموند گفت: طرح آبرسانی به روستاهای خسارت دیده در طرح «قمرود» از مصوبات سفر رئیس جمهوری بوده و با اجرای آن 99 روستا با جمعیتی بالغ بر 15 هزار نفر دارای آب پایدار می‌شوند.

ابلاغ آبرسانی 42 روستا به قرارگاه امام حسن (ع)

محمد خدابخشی نماینده مردم الیگودرز در مجلس شورای اسلامی نیز در این رابطه با مهر اظهار داشت: تأمین آب این پروژه از طریق تونل «قمرود» انجام می‌شود.

 

وی عنوان کرد: قبلاً با پیگیری‌های صورت گرفته مجوز تخصیص آب این روستاها، نقاط جمعیتی آنها و دو شهر «چمن سلطان» و «شاپور آباد» اخذ شده است.

روایتی از نیش و نوش یک طرح/ «قمرود» در مبدا چه خسارتی برجای گذاشت؟

نماینده مردم الیگودرز در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: عملیات اجرای این پروژه به قرارگاه امام حسن (ع) و همچنین بسیج سازندگی در استان واگذار شده است.

خدابخشی با تاکید بر اینکه در فاز اول عملیات اجرایی در 42 روستا به قرارگاه امام حسن (ع) ابلاغ شده است افزود: تصفیه خانه اول ساخته شده، تصفیه خانه دوم نیز در حال اجرا است.

اهالی سرچشمه آب در تشنگی!

وی با بیان اینکه این پروژه تحت عنوان «قمرود» اجرا شد عنوان کرد: سالانه 181 میلیون متر مکعب آب از سرشاخه‌های دز واقع در شهرستان الیگودرز برای مصرف آب قم، دلیجان و محلات انتقال داده می‌شود.

نماینده مردم الیگودرز در مجلس شورای اسلامی بیان داشت: هزاران میلیارد تومان برای این پروژه انتقال آب هزینه شده است و مردمی که در سرچشمه و مبدا این پروژه هستند دچار تنش آبی هستند.

خدابخشی با تاکید بر اینکه بیش از 99 روستا دچار تنش آبی است و با تانکر آب رسانی می‌شوند افزود: این انصاف نیست، پروژه‌ای شروع شده برای آبرسانی به همین روستاهای زیان دیده از پروژه انتقال آب «قمرود»، هنوز یک روستا از طریق آن آبرسانی نشده است.

روایتی از نیش و نوش یک طرح/ «قمرود» در مبدا چه خسارتی برجای گذاشت؟

وی تاکید کرد: این امر جز مصوبات سفر رئیس جمهور به لرستان است، امیدواریم که وزارت نیرو یک برنامه زمانبندی برای تکمیل این پروژه آب رسانی به این 99 روستا تا پایان سال ارائه دهد.

نماینده مردم الیگودرز در مجلس شورای اسلامی بیان داشت: همه این روستاها دچار تنش آبی هستند و امیدواریم با اجرای این پروژه از آب شرب سالم برخوردار شوند.


نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield

lastnews

خودروی تخلیه‌کننده پسماند به رودخانه خرم‌آباد توقیف شد

660 میلیارد ریال برای درمان بیماران صعب العلاج لرستان هزینه شد

بررسی روند اسکان نوروزی 1404 و خدمات مراکز رفاهی فرهنگیان در لرستان

محکومیت قاچاقچی جاروبرقی در خرم‌آباد

157 مرکز تهیه و توزیع مواد غذایی در لرستان پلمب شد

افزایش 60 درصدی کشفیات مواد مخدر در لرستان

مدارس استان لرستان به فیبر نوری مجهز می‌شود

اجرای طرح کالابرگ الکترونیکی در 4300 فروشگاه لرستان

برخورد قانونی با برداشت گیاهان دارویی و خوراکی در لرستان

بیش از 50 میلیون راس دام سبک در لرستان واکسینه شدند

استاندارد لرستان 8000 نفر ساعت آموزش ارائه کرده است

5 استان رتبه‌های اول مرگ‌ومیر جاده‌ای در نوروز کدامند

بیش از 100 مورد بازدید از مجتمع های خدماتی رفاهی ، نماز خانه ها و مساجد بین راهی

دستگیری کلاهبردار 120 میلیاردی در خرم‌آباد

اعلام مبلغ زکات فطره در لرستان

انتصاب دکتر مجید دریکوند بعنوان رئیس مرکز آموزش و پژوهش شوراهای اسلامی شهر و روستای کشور

اسکان 107 هزار مسافر نوروزی در لرستان

افزون بر 15 میلیارد ریال صنایع دستی در لرستان به فروش رفت

فروش 15 میلیارد ریالی صنایع دستی در لرستان

بیانیه مشترک سازمان بسیج سازندگی سپاه لرستان و مجمع جهادگران استان بمناسبت روز جهانی قدس

عیدی آزادکاران جوان لرستانی در جام واردانیان؛

بازدید بیش از 12 هزار گردشگر نوروزی از فلک‌الافلاک/افزایش 57 درصدی بازدید از جاذبه‌های گردشگری لرستان

موزه باستان‌شناسی قلعه فلک‌الافلاک خرم‌آباد افتتاح شد

افزایش 19 درصدی تردد خودروها در جاده‌های لرستان طی اسفندماه 1403

آیین تجلیل و بدرقه ورزشکاران اعزامی به المپیک جهانی دانش آموزی صربستان 2025 در خرم آباد

غرق شدن پدر و پسر الیگودرزی در استخر کشاورزی

آغاز به کار پویش نوروزی «نه به تصادف» در استان لرستان

کشف کلاهبرداری 40 میلیاردی در بروجرد

توزیع 30 هزار بسته معیشتی بین نیازمندان لرستانی

آغاز طرح نوروزی پلیس در لرستان

انتصاب سرپرست جدید دانشگاه علوم پزشکی لرستان

اقامه نماز در مدارس، مساجد و ادارات مورد توجه باشد

افتتاح سایت همراه اول در روستای اسکین شهرستان خرم آباد

پلمب یک واحد قصابی در شهرستان بروجرد به دلیل کشتارغیرمجاز

حضور مدیر و کارکنان بانک سپه لرستان در آیین غبارروبی مزار شهدا

افتتاح سایت همراه اول در روستای چغلوند رود شهرستان خرم آباد

تقدیر توانیر از اجرای موفق «بچه برقی»/نقش مؤثر برق لرستان در آموزش مدیریت مصرف

ترویج عدالت در جامعه، حرکت در مسیر شهداست

کاشت 200 اصله نهال در آبشار طلایی خرم‌آباد+عکس

کشف شواهدی از سکونت 80 هزار سال پیش انسان در غار «قمری» خرم‌آباد

152 جایگاه سوخت رسانی لرستان آماده خدمت به مسافران نوروزی هستند

برگزاری محفل انس با قرآن کریم در بانک سپه لرستان

1800 لیتر سوخت قاچاق در پلدختر کشف شد

صادرات شیرخشک دامی از لرستان به ارمنستان

جریمه چهار میلیارد ریالی قاچاقچی "سقز" در لرستان

هشدار پلیس فتا لرستان به سکوهای خرید و فروش کالاهای دست دوم

دستگیری سارقان و کشف 11 فقره سرقت در خرم‌آباد

حفاران گوشه شهنشاه خرم‌آباد دستگیر شدند

اجرای پویش نوروزی شش دونگ برانیم در لرستان

ارسال پنج هزار اثر به مسابقات همیار گاز در استان /برگزیده شدن 30 اثر از این آثار در جشنواره کشوری