بزرگنمایی:
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی لرستان گفت: نرخ رشد جمعیت استان در سال ۱۴۰۰ معادل ۰/۷۴ درصد بوده است که این شاخص ال گذشته به دلیل کاهش مرگ و میر ها، به ۰/۸ درصد ارتقا یافته است.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی لرستان گفت: نرخ رشد جمعیت استان در سال 1400 معادل 0/74 درصد بوده است که این شاخص ال گذشته به دلیل کاهش مرگ و میر ها، به 0/8 درصد ارتقا یافته است.
به گزارش دیار مفرغ، دکتر مریم کوشکی اظهار داشت: تا پایان سال 1400 تعداد 25 هزار و 415 واقعه ولادت در استان ثبت شده است که این آمار طی سال گذشته به 24 هزار و 293 کاهش یافته اما با توجه به کاهش میزان فوتی ها، نرخ رشد جمعیت در استان روند افزایشی داشته است.
وی ادامه داد: در سال 1400 تعداد 15 هزار و 211 واقعه ازدواج در لرستان ثبت شده که این آمار در سال گذشته به 14 هزار و 612 مورد رسیده همچنین سال 1400 چهار هزار و 215 واقعه طلاق در استان ثبت شده است که این رقم طی سال گذشته با کاهش هفت درصدی به سه هزار و 963 نفر رسید.
کوشکی گفت: یکی از اولویت های دانشگاه علوم پزشکی لرستان طی 2 سال اخیر در راستای اهداف برنامه جوانی جمعیت، ارتقای کیفیت آموزش های حین ازدواج است به همین منظور اکنون 10 مرکز مشاوره ازدواج در سطح استان فعال می باشد و نظارت و پایش مستمر جهت برخورداری زوجین از 6 ساعت آموزش رایگان صورت میگیرد.
وی افزود: از آبان ماه سال 1400 که قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت توسط مجلس تصویب شد، دانشگاه علوم پزشکی لرستان با راه اندازی قرارگاه جوانی جمعیت دانشگاهی در راستای اجرایی سازی مفاد این قانون اقدام نموده است.
وی با تاکید بر موضوع تحکیم خانواده بیان کرد: در راستای اجرای طرح نفس نیز گام های موفقی برداشته شده که در این راستا با همکاری بسیج جامعه پزشکی و معاونت فرهنگی دانشگاه علوم پزشکی استان اقدامات عملیاتی و فرهنگی موثری در حال انجام است
کوشکی ادامه داد: مرکز نفس نیز به زودی در بیمارستان عسلیان خرم آباد و پس از آن با همکاری معاونت بهداشتی دانشگاه، بسیج جامعه پزشکی و معاونت فرهنگی دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی لرستان در تمام شهرستان های استان راه اندازی خواهد شد.
وی با بیان اینکه 70 درصد عملیات اجرایی مرکز ناباروری بیمارستان عسلیان خرم آباد در حال انجام است افزود: همچنین تاکنون 6 هزار زوج نابارور در استان شناسایی شده است که از این مجموع سه هزار و 500 مورد نازایی اولیه و 2 هزار و 500 مورد نیز نازایی ثانویه دارند و از طریق اداره کل بیمه سلامت نشان دار شده اند.
کوشکی اظهار داشت: در حال حاضر زوج های نابارور استان در 2 مرکز جهاد داشنگاهی و بیمارستان شفا تحت درمان قرار می گیرند که به زودی مرکز ناباروری عسلیان بصورت دولتی در استان فعال می شود و 90 درصد هزینه های درمان این زوج ها در این مرکز تقبل می شود.
وی عنوان کرد: همچنین 130 زوج نابارور جهت دریافت تسهیلات به ستاد اجرایی فرمان امام خمینی (ره) معرفی شده اند که تاکنون 100 پرونده در بانک مهر جهت دریافت تسهیلات 500 میلیون ریالی تشکیل شده است./ایرنا