آخرین مطالب

چرا شوراهای شهر محل فساد می‌شوند؟ یادداشت

چرا شوراهای شهر محل فساد می‌شوند؟

  بزرگنمایی:
شهروندان خواستار اشد مجازات بامتخلفان و دزدان در شوراها و شهرداریها هستند.

فاطمه کردعلیوند_ تمدن لر،در سال‌های اخیر بارها شاهد انتشار اخباری درباره بازداشت اعضای شورای‌شهر در نقاط مختلف کشور بوده‌ایم و هر چند وقت یکبار اعلام می‌شود یک عضو یا تعدادی از اعضای شورای‌اسلامی یک شهر به دلیل مسائل اقتصادی یا اخلاقی دستگیر شده‌اند.

شنیدن این‌گونه اخبار درباره تخلفات گسترده اعضای شوراها که طی چند سال اخیر روند رو به رشدی پیدا کرده برای مردم بسیار نگران‌کننده است. ضعف شورا در انجام وظایف محوله و همچنین انتشار اخبار گاه و بیگاه درباره تخلفات، زمینه را برای ایجاد حس بدبینی در جامعه نسبت به شوراها و متزلزل کردن جایگاه آن میان مردم فراهم خواهد آورد.

عملکردهایی که از شوراهای شهر در بسیاری از نقاط کشور شاهد بودیم، وجود مفسده هایی که هرازگاهی کشف می شود، شائبه هایی که گاها در مورد انتخاب شهردارها وجود دارد، تغییرات پی در پی شهرداران در شهرهای کوچک تر عموما به دلیل اختلاف شخصی با عضو یا اعضای شوراهای شهر، معطل ماندن چند ماهه و حتی گاهی چند ساله یک شهر حتی یک شهر کوچک برای انتخاب شهردار و مذاکرات پشت پرده برای انتخاب شهردار، کارشکنی های گسترده در انجام وظایف شهردار در صورت بروز کوچک ترین اختلاف، پاسخگو نبودن در برابر قانون، ناآشنایی با وظایف شورا، بی توجهی مطلق به نظارت شهروندانی که با رای آنها به شورا رفته اند تنها بخشی از آسیب هایی از که از سال های اخیر در گوشه به کنار کشور به عینه دیده شده است و موجب تضعیف جایگاه این نهاد مردمی شده است.

با تخلف اعضای شورای شهر علاوه بر سلب اعتماد عمومی ، کاهش مشارکت در انتخابات و تحت شعاع قرار گرفتن فعالیت‌های عمرانی و اخلال در اداره شهرداری‌ها را نیز بدنبال دارد.

برخی کارشناسان بزرگ‌ترین عامل ایجاد فساد در شوراهای شهر را ضعف و ناکارآمدی قانون در نظارت بر کار شوراهای شهر می‌دانند

طی هفته  گذشته همواره شاهد انتشار اخباری از دستگیری برخی از اعضای شورای شهر خرم آباد در بوده‌ایم.

در روز‌های گذشته دو عضو شورای شهر، شهردار یکی از مناطق و 2 کارمند شهرداری خرم آباد در ارتباط با فساد و رشوه در شهرداری دستگیر شده‌اند.

 علی حسنوند دادستان عمومی و انقلاب مرکز لرستان اظهار کرد: مدتی است که دستگاه قضایی استان لرستان موضوع فساد و رشوه در شهرداری و شورای شهر خرم‌آباد را به صورت جدی در دستور کار خود قرار داده است.

وی افزود: در همین راستا شاهد دستگیری سومین عضو از اعضای شورای شهر به جرم ارتشا و سوءاستفاده از موقعیت شغلی این فرد و 2 پیمانکار مجموعه شهرداری بودیم.

حسنوند بیان کرد: تلاش دستگاه قضایی در لرستان کمک به مدیران است، اما چنانچه مدیر یا مسئولی مرتکب جرایم و فساد مالی شود و موجبات بدبینی آحاد مردم به حاکمیت را فراهم کند، در راستای اجرای قانون با برخورد قاطع دستگاه قضایی مواجه خواهد شد.

وی با تاکید بر برخورد قاطع دستگاه قضایی با مفسدان، گفت: دستگاه قضایی در مسیر مبارزه با هرگونه فساد، با هیچ فرد یا گروهی مماشات نخواهد کرد و با متخلفین برخورد قانونی و قاطع صورت خواهد گرفت.

باید گفت، مردم با رای خود شورای شهر را تشکیل می‌دهند و انتظار دارند آثار رای خود را در زندگی روزمره‌شان ببینند،

مردم خواستار اشد مجازات بامتخلفان و دزدان در شوراها و شهرداریها و سایر دستگاهها هستند و پیشنهاد می کنند که این رشوه خوران و خائنان به بیت‌المال پس از محکو میت در شهر خود گردانده شوند و مردم به صورت این خائنان تف کنند تا دیگر کسی در شهرداری ها و شوراها جرات اخذ رشوه و مال های حرام نباشند .

 یکی از راهکارهای جلوگیری از بروز فساد در شهرداری‌ها، اعلان عمومی قراردادهای منعقد شده‌است و نظارت همگانی مردمی و دولتی، وجود قوانین شفاف و همچنین ارائه خدمات غیر‌‌حضوری و الکترونیک به شهروندان می‌تواند از بروز مفسده‌ها جلوگیری کند.

. در حال حاضر، نظارت‌های موجود غالباً با چالش‌هایی نظیر محدودیت‌های قانونی یا نبود شفافیت در اجرا مواجه هستند. برای مقابله با این مشکل، باید نظارت‌های دقیق‌تری به‌ویژه بر جنبه‌های مالی شوراها اعمال شود. همانطور که گفته شد هم دیوان محاسبات، سازمان بازرسی کل کشور و سایر دستگاه‌های نظارتی باید مسئولیت‌های خود را در این حوزه به‌طور مؤثرتر انجام دهند.

از سوی دیگر به نظر می‌رسد نیاز به مجازات‌های کیفری سنگین‌تر و مؤثرتری برای متخلفان وجود دارد. مجازات‌های سختگیرانه علاوه بر بازدارندگی، به عنوان یک پیام قوی به دیگر اعضای شوراها عمل می‌کند که هیچ‌گونه فسادی پذیرفته نخواهد شد و تمامی اقدامات مالی باید طبق قوانین و مقررات شفاف انجام شود.


نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield

lastnews

بیش از 100 مورد بازدید از مجتمع های خدماتی رفاهی ، نماز خانه ها و مساجد بین راهی

دستگیری کلاهبردار 120 میلیاردی در خرم‌آباد

اعلام مبلغ زکات فطره در لرستان

انتصاب دکتر مجید دریکوند بعنوان رئیس مرکز آموزش و پژوهش شوراهای اسلامی شهر و روستای کشور

اسکان 107 هزار مسافر نوروزی در لرستان

افزون بر 15 میلیارد ریال صنایع دستی در لرستان به فروش رفت

فروش 15 میلیارد ریالی صنایع دستی در لرستان

بیانیه مشترک سازمان بسیج سازندگی سپاه لرستان و مجمع جهادگران استان بمناسبت روز جهانی قدس

عیدی آزادکاران جوان لرستانی در جام واردانیان؛

بازدید بیش از 12 هزار گردشگر نوروزی از فلک‌الافلاک/افزایش 57 درصدی بازدید از جاذبه‌های گردشگری لرستان

موزه باستان‌شناسی قلعه فلک‌الافلاک خرم‌آباد افتتاح شد

افزایش 19 درصدی تردد خودروها در جاده‌های لرستان طی اسفندماه 1403

آیین تجلیل و بدرقه ورزشکاران اعزامی به المپیک جهانی دانش آموزی صربستان 2025 در خرم آباد

غرق شدن پدر و پسر الیگودرزی در استخر کشاورزی

آغاز به کار پویش نوروزی «نه به تصادف» در استان لرستان

کشف کلاهبرداری 40 میلیاردی در بروجرد

توزیع 30 هزار بسته معیشتی بین نیازمندان لرستانی

آغاز طرح نوروزی پلیس در لرستان

انتصاب سرپرست جدید دانشگاه علوم پزشکی لرستان

اقامه نماز در مدارس، مساجد و ادارات مورد توجه باشد

افتتاح سایت همراه اول در روستای اسکین شهرستان خرم آباد

پلمب یک واحد قصابی در شهرستان بروجرد به دلیل کشتارغیرمجاز

حضور مدیر و کارکنان بانک سپه لرستان در آیین غبارروبی مزار شهدا

افتتاح سایت همراه اول در روستای چغلوند رود شهرستان خرم آباد

تقدیر توانیر از اجرای موفق «بچه برقی»/نقش مؤثر برق لرستان در آموزش مدیریت مصرف

ترویج عدالت در جامعه، حرکت در مسیر شهداست

کاشت 200 اصله نهال در آبشار طلایی خرم‌آباد+عکس

کشف شواهدی از سکونت 80 هزار سال پیش انسان در غار «قمری» خرم‌آباد

152 جایگاه سوخت رسانی لرستان آماده خدمت به مسافران نوروزی هستند

برگزاری محفل انس با قرآن کریم در بانک سپه لرستان

1800 لیتر سوخت قاچاق در پلدختر کشف شد

صادرات شیرخشک دامی از لرستان به ارمنستان

جریمه چهار میلیارد ریالی قاچاقچی "سقز" در لرستان

هشدار پلیس فتا لرستان به سکوهای خرید و فروش کالاهای دست دوم

دستگیری سارقان و کشف 11 فقره سرقت در خرم‌آباد

حفاران گوشه شهنشاه خرم‌آباد دستگیر شدند

اجرای پویش نوروزی شش دونگ برانیم در لرستان

ارسال پنج هزار اثر به مسابقات همیار گاز در استان /برگزیده شدن 30 اثر از این آثار در جشنواره کشوری

مراسم تجلیل از برگزیدگان مسابقات همیار گاز لرستان

وعده آسفالت و روکش آسفالت جاده‌های گردشگری قبل از نوروز

کمک 24 میلیاردی لرستانی‌ها در جشن نیکوکاری

تمام اراضی پادگان 07 خرم‌آباد در راستای خواسته مردم و جهت اجرای طرحی فاخر توسط دولت تملک می‌شود

ضرورت مشارکت مردمی در نگهداری از درختان

13 میلیارد طرح ورزشی و عمرانی در لرستان افتتاح شد

غرس نهال به مناسبت روز درختکاری در بام خرم‌آباد

افتتاح حساب طرح نوآور کلید خورد / حضوری در شعب بانک کشاورزی و غیرحضوری از طریق سوپر اپلیکیشن باران

"بچه برقی" نماد مدیریت مصرف برق برای دانش‌آموزان لرستانی

دستگیری ١٣ گروه متخلف محیط‌زیستی طی یک‌هفته در لرستان

آغاز پویش «مثبت ماه» در لرستان

4678 مورد بازدید کنترل کیفیت در جایگاههای سوخت لرستان