بزرگنمایی:
مدیرکل غله و خدمات بازرگانی لرستان گفت: کیفیت نان بستگی به میزان سبوس گرفته شده از آرد دارد به طوری که هر چقدر آرد تیره تر باشد سبوس بیشتر ودر نتیجه نان سالم تر است.
مدیرکل غله و خدمات بازرگانی لرستان گفت: کیفیت نان بستگی به میزان سبوس گرفته شده از آرد دارد به طوری که هر چقدر آرد تیره تر باشد سبوس بیشتر ودر نتیجه نان سالم تر است.
به گزارش پایگاه خبری تمدن لر ، حجت اله بیرانوند عصر امروز یکشنبه بیست و هشتم اردیبهشتماه در جمع خبرنگاران، اظهار داشت: شرکت بازرگانی ایران در راستای تامین اقلام اساسی شامل برنج،شکر و روغن نباتی نیز فعالیت می کند، که مطابق با نیاز بازار با هدف کاهش تاثیر تورم توزیع می شوند.
وی ادامه داد: لرستان حدود 800 هزار تن ظرفیت استاندارد ذخیره سازی گندم شامل سیلوها و انبارهای مکانیزه را دارد و در بهترین شرایط 510 هزار تن گندم خرید میکند که این در حالیست که ما ظرفیت 800 هزار تن ذخیره سازی گندم را در استان داریم.
مدیرکل غله و خدمات بازرگانی لرستان بیان داشت: میزان خرید گندم در سالهای گذشته متغییر بوده است و در برخی از سالها 12 هزار تن گندم نیز خریداری کردهایم.
بیرانوند با بیان اینکه میزان گندم مورد نیاز در کشور 11 میلیون تن است و لرستان در سال 250 هزار تن گفت: سال گدشته در بحث تولید کاهش داشتیم و امسال پیشبینی خوبی شده است.
وی تصریح کرد: زیرساخت بعدی کارخانهها آرد است که 13 کارخانه آرد در استان داریم که سه برابر ظرفیت کارخانه داریم.
مدیرکل غله و خدمات بازرگانی لرستان با بیان اینکه گندم مناطق پلدختر، کوهدشت و الشتر از کیفیت بالایی برخوردار است، خاطرنشان کرد: در کنار تولید گندم، لرستان به ویژه شهرستان الشتر در بحث تولید دانههای روغنی کلزا و سویا فعال بوده اند.
وی اضافه کرد: در تنظیم بازار کالاهای اساسی سال گذشته که بحران شکر اتفاق افتاد تا فروردینماه امسال حدود 20 هزار تن شکر با قیمت دولتی تأمین کردیم.
مدیرکل غله و بازرگانی لرستان بیان کرد: از ابتدای سال تاکنون 3 هزار تن برنج، 1149 تن شکر و 1149 تن روغن نباتی در اختیار سیستم تنظیم بازار قرار دادهایم.
بیرانوند در رابطه با قیمت خرید گندم در سال جاری عنوان کرد: امسال وضعیت قیمت نسبت به سال قبل مناسبتر شده و با قیمت دو هزار و 500 تومان خریداری میشود و دانه روغنی کلزا نیز به قیمت چهار هزار و 360 تومان خریداری میشود.
وی با اشاره به کیفیت نان گفت: میزان سفیدی آرد بستگی به میزان سبوس گرفته شده از ان را دارد که هر چه سبوس کمتر باشد، آرد سفید تر میشود و کنترل میزان سبوس و رعایت سایر فاکتورهای سلامت نان فرآیندی چند وجهی است که فقط توسط اداره غله این نظارت ممکن نیست بلکه اداره کل استاندارد، تعزیزات و مرکز خدمات بهداشت باید نظارت بیشتری روی پخت نان داشته باشند و به سمتی پیش برویم گه سبوس نان حفظ شود.