آخرین مطالب

تجهیز56هزار و 600هکتار از اراضی کشاورزی لرستان به سامانه های نوین آبیاری اقتصادی

تجهیز56هزار و 600هکتار از اراضی کشاورزی لرستان به سامانه های نوین آبیاری

  بزرگنمایی:
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان لرستان در جلسه ستاد آبیاری گفت:۵۶ هزار و ۶۰۰ هکتار از اراضی کشاورزی استان به سامانه های نوین آبیاری مجهز شده اند.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان لرستان در جلسه ستاد آبیاری گفت:56 هزار و 600 هکتار از اراضی کشاورزی استان به سامانه های نوین آبیاری مجهز شده اند.

به گزارش پایگاه خبری تمدن لر ،  "دکتر اسفندیارحسنی مقدم" در جلسه ستاد آبیاری استان با اعلام این خبر  گفت :بر اساس آخرین آمار ، استان لرستان دارای 193 هزار هکتار اراضی آبی است که از این مقدار  56 هزار و 600 هکتار به سامانه های نوین آبیاری مجهز شده‌اند.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان لرستان افزود : متوسط اراضی تجهیز شده به سیستم‌های نوین آبیاری در استان لرستان 30 درصد و این نسبت در کشور 26 درصد می‌باشد.

وی افزود: در سال جاری نیز حدود 7 هزار هکتار از اراضی آبی استان به سیستمهای نوین آبیاری  تجهیز خواهد شد.

این مقام مسئول تصریح کرد  کشاورزان  میتوانند با مراجعه به مراکز خدمات جهاد کشاورزی و مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان ها با ارائه درخواست از اعتبارات بلاعوض که دولت به این امر اختصاص داده است استفاده کنند ،  اجرای سیستم های نوین آبیاری باعث ارتقاء راندمان و بهره وری آب و همچنین افزایش  تولید محصولات کشاورزی در واحد سطح می شود.

دکتر حسنی مقدم ادامه داد نظام بهره برداری از اراضی کشاورزی در کشور به چهار شکل کلی انجام می‌شود.

شکل اول آن کشاورزی خرده مالکی ، معیشتی ، دهقانی و نان شبی است که در استان لرستان بیش از ٩٠ درصد به این صورت  انجام می شود. در این نظام بهره‌برداری ، توسعه با چالش‌های جدی مواجه است .

دوم نظامی که مبتنی بر تعاونیهای‌ تولید می‌باشد. در این سیستم مدیریت تعاون روستایی استان لرستان موظف است و باید کمک کند تعاونیهای تولید که غیر فعال می باشند ساماندهی و فعال شوند.

یکی دیگر از نظام های بهره برداری مبتنی بر شرکت‌های سهامی زراعی است که چند سالی است به فراموشی سپرده شده‌اند ، این نظام نیز می‌تواند بخشی از مشکلات کشاورزی استان را حل کند.

و مهمترین نظامی که در استان خیلی کم به آن پرداخته شده است نظام کشت و صنعت است که اگر این سیستم راه‌اندازی شود بسیاری از مشکلات استان حل خواهد شد.

 وی تصریح کرد: تا زمانی که ما بر اساس نظام خرده مالکی ،معیشتی، دهقانی و نان شبی کار می‌کنیم نمی‌توانیم الگوی کشت مطلوبی داشته باشیم.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان لرستان افزود: برای برون رفت از این وضعیت باید به دنبال تجمیع و یکپارچه سازی اراضی باشیم که بی تردید باعث تامین منافع برای کشاورزی و رفع مشکلات بخش کشاورزی می شود و در این شرایط بهتر می توانیم سیستم های نوین آبیاری و الگوی کشت را اجرا کنیم.

وی بر لزوم اجرای سامانه های نوین آبیاری قطره ای در باغات استان تاکید کرد و گفت در این راستا مدیریت هماهنگی ترویج کشاورزی لازم است نسبت به فرهنگ سازی در بین باغداران بمنظور اجرای سیستم های نوین آبیاری در باغات اقدام نماید .

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان لرستان در پایان گفت در حوزه آب و خاک ضروری است پروژه های مشکل دار شناسایی و نسبت به رفع عیوب اقدام شود. همچنین طرح های نیمه تمام را به اتمام رسانده  و سپس پروژه های جدید را اجرایی نماییم.



نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield

lastnews

بررسی روند اسکان نوروزی 1404 و خدمات مراکز رفاهی فرهنگیان در لرستان

محکومیت قاچاقچی جاروبرقی در خرم‌آباد

157 مرکز تهیه و توزیع مواد غذایی در لرستان پلمب شد

افزایش 60 درصدی کشفیات مواد مخدر در لرستان

مدارس استان لرستان به فیبر نوری مجهز می‌شود

اجرای طرح کالابرگ الکترونیکی در 4300 فروشگاه لرستان

برخورد قانونی با برداشت گیاهان دارویی و خوراکی در لرستان

بیش از 50 میلیون راس دام سبک در لرستان واکسینه شدند

استاندارد لرستان 8000 نفر ساعت آموزش ارائه کرده است

5 استان رتبه‌های اول مرگ‌ومیر جاده‌ای در نوروز کدامند

بیش از 100 مورد بازدید از مجتمع های خدماتی رفاهی ، نماز خانه ها و مساجد بین راهی

دستگیری کلاهبردار 120 میلیاردی در خرم‌آباد

اعلام مبلغ زکات فطره در لرستان

انتصاب دکتر مجید دریکوند بعنوان رئیس مرکز آموزش و پژوهش شوراهای اسلامی شهر و روستای کشور

اسکان 107 هزار مسافر نوروزی در لرستان

افزون بر 15 میلیارد ریال صنایع دستی در لرستان به فروش رفت

فروش 15 میلیارد ریالی صنایع دستی در لرستان

بیانیه مشترک سازمان بسیج سازندگی سپاه لرستان و مجمع جهادگران استان بمناسبت روز جهانی قدس

عیدی آزادکاران جوان لرستانی در جام واردانیان؛

بازدید بیش از 12 هزار گردشگر نوروزی از فلک‌الافلاک/افزایش 57 درصدی بازدید از جاذبه‌های گردشگری لرستان

موزه باستان‌شناسی قلعه فلک‌الافلاک خرم‌آباد افتتاح شد

افزایش 19 درصدی تردد خودروها در جاده‌های لرستان طی اسفندماه 1403

آیین تجلیل و بدرقه ورزشکاران اعزامی به المپیک جهانی دانش آموزی صربستان 2025 در خرم آباد

غرق شدن پدر و پسر الیگودرزی در استخر کشاورزی

آغاز به کار پویش نوروزی «نه به تصادف» در استان لرستان

کشف کلاهبرداری 40 میلیاردی در بروجرد

توزیع 30 هزار بسته معیشتی بین نیازمندان لرستانی

آغاز طرح نوروزی پلیس در لرستان

انتصاب سرپرست جدید دانشگاه علوم پزشکی لرستان

اقامه نماز در مدارس، مساجد و ادارات مورد توجه باشد

افتتاح سایت همراه اول در روستای اسکین شهرستان خرم آباد

پلمب یک واحد قصابی در شهرستان بروجرد به دلیل کشتارغیرمجاز

حضور مدیر و کارکنان بانک سپه لرستان در آیین غبارروبی مزار شهدا

افتتاح سایت همراه اول در روستای چغلوند رود شهرستان خرم آباد

تقدیر توانیر از اجرای موفق «بچه برقی»/نقش مؤثر برق لرستان در آموزش مدیریت مصرف

ترویج عدالت در جامعه، حرکت در مسیر شهداست

کاشت 200 اصله نهال در آبشار طلایی خرم‌آباد+عکس

کشف شواهدی از سکونت 80 هزار سال پیش انسان در غار «قمری» خرم‌آباد

152 جایگاه سوخت رسانی لرستان آماده خدمت به مسافران نوروزی هستند

برگزاری محفل انس با قرآن کریم در بانک سپه لرستان

1800 لیتر سوخت قاچاق در پلدختر کشف شد

صادرات شیرخشک دامی از لرستان به ارمنستان

جریمه چهار میلیارد ریالی قاچاقچی "سقز" در لرستان

هشدار پلیس فتا لرستان به سکوهای خرید و فروش کالاهای دست دوم

دستگیری سارقان و کشف 11 فقره سرقت در خرم‌آباد

حفاران گوشه شهنشاه خرم‌آباد دستگیر شدند

اجرای پویش نوروزی شش دونگ برانیم در لرستان

ارسال پنج هزار اثر به مسابقات همیار گاز در استان /برگزیده شدن 30 اثر از این آثار در جشنواره کشوری

مراسم تجلیل از برگزیدگان مسابقات همیار گاز لرستان

وعده آسفالت و روکش آسفالت جاده‌های گردشگری قبل از نوروز