بزرگنمایی:
معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی لرستان گفت: از ابتدای سالجاری تاکنون سه خانه تاریخی ، یک حمام و کاروانسرای "میرزا سیدرضا" در خرمآباد مرمت شده اند.
معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی لرستان گفت: از ابتدای سالجاری تاکنون سه خانه تاریخی ، یک حمام و کاروانسرای "میرزا سیدرضا" در خرمآباد مرمت شده اند.
"به گزارش پایگاه خبری تمدن لر، زهرا بهاروند" بیان کرد: محدوده بافت تاریخی شهر خرم آباد در سال 88 توسط میراث فرهنگی مصوب و به استان ابلاغ شد و این اداره کل نیز آن را به دستگاه های اجرایی مربوطه از جمله شهرداری، مسکن و شهرسازی ابلاغ کرد.
وی با بیان اینکه در این راستا با توجه به اعتباراتی که سالانه در اختیار این اداره کل قرار می گیرد در جهت وظایف حفاظتی و مرمتی آثار و بافت تاریخی استان اقدام می شود، اظهار داشت: در 2 سال گذشته مرمت بخشی از خانه های تاریخی کشفی، ابوالقاسمی، بهرامی، رحیمی، خورشیدی، خانه آخوند ابو، مرکز محله باباطاهر و زورخانه طیب و کاروانسرای میرزا سید رضا انجام شده است.
بهاروند با بیان اینکه در سال جاری نیز برای ادامه عملیات مرمت پنج اثر تاریخی 500 میلیون تومان هزینه شده ،ادامه داد: با توجه به حجم کار و تعدد بناهای موجود در بافت های تاریخی استان و اعتبارات اندک این اداره کل تاکنون مرمت خانه های کشفی و ابوالقاسمی به اتمام رسیده و مرمت دیگر بناهای بافت تاریخی خرم آباد ادامه دار هستند.
وی عنوان کرد: براساس اعتبار اختصاص یافته سالانه بصورت فصل به فصل و اولویت بندی شده بناهای تاریخی استان مرمت می شوند.
بهاروند گفت: این اداره کل با توجه به تکمیل مرمت خانه های کشفی و ابوالقاسمی امادگی واگذاری این 2 بنا به بخش خصوصی جهت کاربری فرهنگی و ایجاد اشتغال و سرمایه گذاری متقاضیان را دارد.
وی با بیان اینکه اکنون 2 بافت تاریخی خرم آباد و بروجرد در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده است ادامه داد: در صورتیکه بافت تاریخی خرم آباد تبدیل به پایگاهی تاریخی شود امکان تامین اعتبار این بافت وجود دارد،اما متاسفانه تاکنون شهردار بافت تاریخی خرم آباد معرفی نشده است و به همین دلیل ردیف اعتباری برای بافت تاریخی خرم آباد اختصاص نیافته است.
بهاروند یادآور شد: برای حفظ بافت های تاریخی و به دلیل کمبود اعتبارات موجود مشارکت در مرمت بناهای تاریخی و واگذاری بناهای تاریخی به بخش خصوصی از اولویت های برنامه های این سازمان است.
به گفته وی در بناهای مشارکتی مالک اثر تمایل به حفظ بنای تاریخی دارد که میراث فرهنگی هم در این راستا کمک های بلاعوض 50 درصدی پرداخت می کند.
بهاروند گفت: همچنین تسهیلات کم بهره برای مرمت خانه های تاریخی و بهره برداری از آنها به نفع مالک و با حفظ فاکتورهای تاریخی برای بناهای تاریخی پرداخت می شود.
وی ادامه داد: واگذاری بناهای تاریخی استان از طریق مزایده به سرمایه گذاران انجام می شود که تاکنون حمام گپ خرم آباد به بخش خصوصی واگذار شده است.
معاون میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی لرستان گفت: اکنون 200 خانه تاریخی در 270 هکتار بافت تاریخی لرستان وجود دارد.