بزرگنمایی:
مدیر کل بهزیستی استان لرستان گفت: بیش از ۳۰۰ پرونده برای افراد دارای اختلال اوتیسم دراستان تشکیل شده که از این تعداد بیش از نود نفر از آنها در دو مرکز غربالگری اوتیسم با نامهای یکتا در خرم آباد و حکمت در بروجرد نگهداری می شوند.
مدیر کل بهزیستی استان لرستان گفت: بیش از 300 پرونده برای افراد دارای اختلال اوتیسم دراستان تشکیل شده که از این تعداد بیش از نود نفر از آنها در دو مرکز غربالگری اوتیسم با نامهای یکتا در خرم آباد و حکمت در بروجرد نگهداری می شوند.
به گزارش پایگاه خبری تمدن لر، دکتر کرم یاری در روز جهانی اوتیسم که مصادف بود با 13 فروردین است، با بیان اینکه، اختلال اوتیسم در سه سال اول زندگی شایع تر است گفت: هسته مرکزی نقص در اوتیسم اختلال در ارتباط با دیگران است و یکی از اهدف سازمان ملل از این نامگذاری درک مشکلات افراد دارای اوتیسم و دعوت افکار عمومی به همیاری در فرایند رشد در پیوند با زندگی آنهاست.
وی در بخشی از سخنان خود با اشاره به اینکه افراد اوتیستیک دنیا را متفاوت تر از دیگران میبینند، میشنوند و حس میکنند گفت: اوتیسم یک اختلال پیچیده و چند وجهی رشد و شکلگیری سیستم عصبی است. اختلالی که پردازش اطلاعات و ادراک را مختل میکند و بر شکلگیری تعاملات اجتماعی، ارتباطگیری و رفتارهای انسانی اثر میگذارد. علائم اوتیسم تا پیش از سهسالگی آشکار میشوند در بخش مناسبات اجتماعی با اطرافیان و شکل ارتباط گیری و تکرار رفتارهای کلیشهای قابل مشاهده است
مدیر کل بهزیستی با اشاره به شعار امسال «فراگیری در محیط کار، چالش ها و فرصت ها در جهانی پسا همه گیر» تصریح کرد، فقدان ارتباط چشمی با مخاطب، تکان دادن مکرر دستها، بیقراری و اضطراب، ترس از صدا یا اشیاء، تاخیر در گفتار یا تکان دادن بدن در زمان نشستن و ایستادن از نشانههای عمومی اوتیسم هستند.
یاری ادامه داد: در لرستان بیش از سیصد پرونده برای افراد دارای اختلال اوتیسم تشکیل شده است که از این تعداد بیش از نود نفر از آنها در دو مرکز غربالگری اوتیسم با نامهای یکتا در خرم آباد و حکمت در بروجرد نگهداری می شوند.
وی تصریح کرد: اوتیسم از نظر چگونگی یا درجه ابتلاء، شدت و ضعف دارد و دارای طیف است با این توضیح که اوتیسم بیماری نیست درمان یا دارو ندارد اما توانبخشی و آموزش میتواند کمک بزرگی برای زندگی مستقل افراد اوتیستیک کند.