بزرگنمایی:
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق لرستان گفت: ۳۰درصد مشترکان تولید برق خورشیدی در لرستان مشترکان صنعتی هستند.
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق لرستان گفت: حدود 800 کیلو وات برق خورشیدی با مشارکت 100 مشترک در استان تولید میشود که 30 درصد آنها را مشترکان صنعتی تشکیل میدهند.
به گزارش پایگاه خبری تمدن لر، خودنیا گفت: تولید این میزان برق خورشیدی در لرستان موجب صرفه جویی 528 هزار لیتری مصرف آب، صرفه جویی در مصرف 673 مترمکعب سوخت فسیلی و گاز و کاهش تولید یک میلیون و 538 هزار و 469 کیلوگرم گاز گلخانهای شده است.
وی افزود: ظرفیت تولید برق خورشیدی حداکثر تا 2 برابر ظرفیت انشعاب متقاضیان و تا سقف 200 کیلووات مشخص شده و برای تولید هر کیلو وات حدود 15 میلیون تومان سرمایه نیاز است.
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق لرستان فضای مورد نظر برای تولید هر کیلووات انرژی برق خورشیدی را 10 مترمربع عنوان کرد و اظهار داشت: مدت زمانی که این طرح به تولید میرسد 2 تا سه روز است و بازگشت سرمایه متقاضی نیز حدود چهار سال برآورد میشود.
خودنیا با بیان اینکه شرکت توزیع نیروی برق صدور مجوز و خرید برق تولیدی از این مشترکان را بر عهده دارد، تصریح کرد: متقاضی این طرح باید حتما مشترک شرکت توزیع و مکان مورد نظر نیز بایستی یک پشت بام آفتابگیر باشد و از صبح تا عصر انرژی خورشید را دریافت کند.
وی با اشاره به اینکه هیچ محدودیتی برای صدور مجوز جدید وجود ندارد، گفت: تاکنون سه میلیارد و 400 میلیون تومان بابت خرید تضمینی برق به مشترکان خانگی لرستان پرداخت شده است و به عبارتی به ازای هر کیلو وات انرژی، یک هزار و 456 تومان به تولیدکنندگان پرداخت میشود.
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق لرستان تصریح کرد: علاوه بر این، هزینه نگهداری و تعمیر تجهیزات تولید برق از انرژی خورشید اندک است و بر خلاف باور عموم خطر هیچگونه اشعهای وجود ندارد، دوستدار محیط زیست و همیشه در دسترس است بنابراین در زمان کاهش بارندگیها و خشکسالی، منبع مطمنی برای تولید برق محسوب میشود.
به گفته خودنیا نیروگاههای خورشیدی با وجود 300 روز آفتابی و زاویه تابش مناسب، فرصت مناسبی برای استان و بهره وری این نیروگاهها 20 درصد بیشتر از کویر یزد است.
خودنیا با اشاره به بازگشت سرمایه چهار ساله و خرید تضمینی 20 ساله از نیروگاههای خورشیدی خانگی افزود: به ازای تولید هر پنج کیلو وات یک شغل ایجاد میشود.
وی افزود: سیستم تولید برق خورشیدی استهلاک ندارد.