بزرگنمایی:
در مراسمی با حضور استاندار لرستان، معاونین و مدیران کل استانداری، مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی و برخی مدیران دستگاه های اجرایی لرستان، از کتاب " بانو و باروت " تالیف علویه طاهره موسوی رونمایی شد.
در مراسمی با حضور استاندار لرستان، معاونین و مدیران کل استانداری، مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی و برخی مدیران دستگاه های اجرایی لرستان، از کتاب " بانو و باروت " تالیف علویه طاهره موسوی رونمایی شد.
به گزارش پایگاه خبری تمدن لر، آیین رونمایی از کتاب " بانو و باروت " عصر یکشنبه یکم اسفند ماه با حضور فرهاد زیویار، استاندار لرستان، سیروس ابراهیمی؛ معاون هماهنگی امور اقتصادی، فریبا ولیپور؛ مدیرکل امور زنان وخانواده استانداری، احمد حسین فتایی؛ مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی، سرهنگ محسن رشیدی، مدیر کل بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس، محمود زرینجویی؛ مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران لرستان، و جمعی از بانوان فرهیخته لرستانی یکشنبه(یکم اسفند) در محل استانداری استان لرستان رونمایی شد.
استاندار لرستان در این مراسم با بیان این مطلب که کتاب «بانو و باروت» از مصادیق جهاد تبیین است، گفت: جلسه به مناسبت رونمایی از اثری است که درباره وقایع انقلاب، دفاع مقدس و جهاد است؛ رویکردی که در قالب جهاد تبیین قرار میگیرد که مقام معظم رهبری بر آن تأکید دارند.
فرهاد زیویار افزود: انقلاب اسلامی، شدن و رشد است، این رشد بیتردید مرهون درک و فهم زنان و مردانی است که در مبارزات خود دوشادوش هم پیش رفتند و نقشآفرینی کردند. نسلی که متفاوت با نسلهای قبل از خود، کاری با شکوه را بهمنصه ظهور گذاشت و دفاع مقدس را رقم زد.
وی تصریح کرد: کتاب «بانو و باروت» درباره شرح رشادت بانوان این دیار است، ایثارگرانی که همپای مردان لرستان و در برخی زمانها، جلوتر از مردان درخشیدند.
استاندار لرستان کتاب «بانو و باروت» را تلاشی در مسیر جهاد تببین دانست و افزود: این کتاب درخور تحسین و ستایش است؛ باید تلاش کنیم، مفاهیم این کتاب، الگوسازی شود و به شکلهای مختلف مورد استفاده دانشجویان و دانشآموزان قرار گیرد.
سرپرست امور بانوان و خانواده استانداری لرستان نیز در بخش دیگری از این مراسم گفت: زنان، نقش ماندگاری در دفاع مقدس داشتند که قابل تعمیم با زمان حال است. دفاع مقدس بیتردید حماسهای ماندگار در فرهنگ ایرانی اسلامی بود و هست و بدون شک اگر دختران نسل امروز با دختران دفاع مقدس آشنا شوند میتوانیم به سمت احیای زندگی ایرانی اسلامی حرکت کنیم.
فریبا ولی پور افزود: بانوان به اَشکال مختلف در دفاع مقدس حضور داشتهاند و نقش مؤثر آنان در این عرصه بر کسی پوشیده نیست. روحیه همدلی و وحدت در میان خانوادهها در دوران دفاع مقدس قابل تقدیر و مثال زدنی است؛ در تاریخ دفاع مقدس مادران شهیدی بودند که با وجود شهادت یکی از فرزندانشان فرزندان دیگرانشان را برای حضور در جبهه به خوبی بدرقه میکردند.
وی اظهار داشت: «بانو و باروت» روایت مستند حضور شیرزنان لرستان در برههای حساس از تاریخ این سرزمین است و نویسنده بابت ماندگار کردن روایت حضور زنان در این مقطع حساس تاریخی خدمتی بزرگ انجام داده است.
نویسنده کتاب «بانو و باروت» نیز در این مراسم گفت: در سالهای پُرالتهاب و حماسه انقلاب و دفاع مقدس، شاهد نقشآفرینی زنان و دختران لرستان، همگام با ملّت سرافراز ایران بودیم. زنان و مادران، با اعزام و پشتیبانی از مردان و پسران خود به جبهههای نبرد، به عناوین مختلف آنها را برای ادامه نبرد علیه دشمن تشویق میکردند و در عرصههای مختلف، از حمایت رزمندگان اسلام دست نکشیدند.
علویه طاهره موسوی با اشاره به نقش زنان انقلابی لرستان، در زمان بمباران رژیم بعثی افزود: زنان لرستان در حفاظت از اجساد مطهر شهداء، غسل و کفن آنها، کمکرسانی به مجروحین، بیوقفه مشغول به خدمت میشدند و بعضی از این بانوان حتی هنگام امدادرسانی، خود دچار آسیبهای فراوان گردیدند.
گفتنی است کتاب «بانو و باروت» نوشته علویه طاهره موسوی در 302 صفحه با قطع رقعی، شمارگان 500 نسخه به قیمت 80 هزار تومان از سوی نشر هاویر خرم آباد منتشر شده است.