بزرگنمایی:
مدیرکل دیوان محاسبات لرستان از عقبماندگی بخش منابع بودجه سال جاری در استان خبر داد.
به گزارش تمدن لر، مظفر جمالینژاد در جریان بازدید استاندار لرستان دیوان محاسبات استان با بیان اینکه تلاش برای رفع کمبود منابع مالی و بودجهای در دستور کار و پیگیری همه دستگاههای اجرایی و نظارتی است، اظهار داشت: مسائل مهم استان در نشستها تخصصی دیوان با دستگاههای اجرایی ذیربط و سایر شوراها از جمله شورای دستگاههای نظارتی مورد رصد، بررسی و پیگیری قرار میگیرد.
وی با اشاره به مشکل جذب قیر در سنوات اخیر بهخصوص در شهرداریهای این استان، ادامه داد: با پیگیریها و کمک این دیوان قیر سنوات ماضی جذب و برای سال 1402 در دستور کار و پیگیری قرار دارد ضمن اینکه بعضی از شهرداریها در تأمین هزینههای تبدیل و جانبی برای اجرای آسفالت با کمبود منابع و نقدینگی مواجهاند که باید دراینخصوص چارهاندیشی شود.
مدیرکل دیوان محاسبات لرستان با اعلام رویکرد پیشگیرانۀ دیوان محاسبات، یادآور شد: برای اجرای این رویکرد، گزارشات برخط و ماهانه، تهیه گزارشات تحلیلی و کاربردی، ارتباطات مردمی با استفاده از سامانه 198، برگزاری نشستهای تخصصی و آموزشی را در دستور کار داریم و از دیماه سال قبل با تدابیر رئیسکل دیوان محاسبات کشور با برگزاری مجمع معاونین اداری مالی دستگاههای اجرایی، گزارشات ماهانه تحلیلی برای تصمیمات اقتصادی در اختیار مراجع و مسئولان قرار میگیرد.
جمالینژاد با تأکید بر لزوم برقراری ارتباط بیشتر با مردم، ادامه داد: مجمع ناظران مردمی در لرستان تشکیل شده است و نشستهای تخصصی بعدی را در دستگاههای اجرایی برگزار میکنیم.
وی با تأکید به بازدید میدانی از پروژههای عمرانی استان، افزود: منابع مالی این پروژهها در پایان سال مالی با رصد و نظارت دیوان محاسبات جذب شده و تذکرات لازم برای مصرف بهینه و بهموقع، به دستگاههای اجرایی داده شد.
مدیرکل دیوان محاسبات لرستان با تأکید بر لزوم اجرای درست سامانههای اطلاعاتی، بیان داشت: این سامانهها به تحقق شفافیت و انضباط مالی کمک و دسترسی و نظارت لازم را فراهم میکند، ضمن اینکه تثبیت داراییهای دولت و جلوگیری از دستاندازی به بیتالمال، کاهش هزینهها، حذف انحصار و افزایش رقابت از دیگر کارکردهای این سامانهها است که بهصورت مستمر در دستور کار دیوان محاسبات قرار دارد.
جمالینژاد با اشاره به عقبماندگی بخش منابع بودجه سال جاری در لرستان، ادامه داد: این منابع حدود 22 درصد نسبت به زمان پیشبینیشده عقبماندگی و کاهش نشان میدهد و باید با تلاش بیشتر دستگاههای اجرایی در ششماهه دوم جبران شود.
وی با اشاره به ناترازی در منابع و مصارف بودجه، یادآور شد: بیش از 2,300 میلیارد تومان از درآمدهای این استان در سال 1402 محقق شد، امّا میزان اعتبارات ورودی و ابلاغی به استان لرستان بیش از 21 هزار میلیارد تومان از محلهای مختلف در سال 1402 صورت پذیرفته است.
مدیرکل دیوان محاسبات لرستان با اشاره به راهاندازی سامانه 198، گفت: این سامانه باهدف نظارت مردمی بر عملکرد مالی دستگاههای اجرایی و شنیدن صدای مردم، راهاندازی شده است و مردم میتوانند هرگونه فساد و یا تخلف مالی در دستگاههای اجرایی را از طریق این سامانه به ما اطلاع دهند.