بزرگنمایی:
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان لرستان گفت : استان رتبه سوم را در زمینه تولید جو دیم به خود اختصاص داده است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان لرستان گفت : استان رتبه سوم را در زمینه تولید جو دیم به خود اختصاص داده است.
به گزارش پایگاه خبری تمدن لر ، دکتراسفندیار حسنی مقدم در جلسه ویدیو کنفرانس رویداد ملی ترویج نوآوری و تجارب موفق کشت جو دیم در لرستان با اشاره به سطح زیر کشت جو در استان عنوان کرد: در سال زراعی جدید حدود 127 هزار هکتار سطح زیر کشت جو استان است که از این میزان 120 هزار هکتار دیم و هفت هزار دیگر آبی است، برآورد ما از این میزان برداشت 150 هزار تن است که 120 هزار تن مربوط به کشت دیم و سی هزار تن آبی است.
وی افزود: لرستان رتبه دوم را در سطح زیر کشت جو دیم و رتبه سه را در تولید به خود اختصاص داده است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی لرستان در ادامه به برخی اقدامات در خصوص بذور و ارقام جدید اشاره کرد و گفت: برای سال جاری حدود دو هزار و دویست تن انواع ارقام جو اصلاح شده کشت میشود.
دکترحسنی مقدم افزود: افزایش ظرفیت میزان تولید بذر جو از دیگر مواردی است که میتوان مطرح کرد، به طوری که در سال زراعی جدید سه هزار هکتار سطح زیر کشت مزارع جو داریم و پیش بینی ما برداشت شش هزار و هفتصد تن است.
وی ادامه داد: ورود شانزده رقم جو اصلاح شده به چرخه تولید از دیگر اقدامات قابل توجه است، از مهمترین ارقام دیم میتوان به ارقام آبیدر، سهند خرم ، ماهور، انصار، نادر ، سرا رود و ایذه اشاره کرد،از ارقام آبی نیز میتوان به بهمن، مهتاب ، جلگه نمیروز و گوهران اشاره کرد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی لرستان با اشاره به نیاز بذر جو استان گفت: نیاز استان 24 هزار تن است که از این میزان 21 هزار و پانصد تن دیم و 1500 آبی است، در صورت تحقق تولید بذر سال آتی سی درصد نیاز بذر اصلاح شده تامین میشود.
حسنی مقدم ادامه داد: یکی از مشکلات جوکاران استان این است که جو را به شکل خود مصرفی استفاده کرده و از ضدعفونی استفاده نمیکنند.
وی افزود: این موضوع خود عامل بروز بیماری اسکالد یا کچلی است که مدیریت مزرعه را با مشکل مواجه میکند.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی لرستان تأکید کرد: در صورت استفاده از بذرهای استاندارد و با کیفیت علاوه بر نابودی علفهای هرز شاهد از بین رفتن بیماریهای از جمله اسکالد در مزارع جو خواهیم بود.