بزرگنمایی:
به گزارش پایگاه خبری تمدن لر، ویروس کرونا ماهها است مهمان ناخوانده زمین شده و به این زودیها هم قصد رفتن ندارد؛ مهمانی که با خود ترس و اضطراب و مرگ آورده و منجر به تغییرات اساسی در سبک زندگی مردم شده است.
هر فردی در زندگی خود ممکن است با موارد استرس زا دچار ترس و نگرانی شود، اما مشخصه اصلی اختلال پانیک یا همان بیماری هراس و وحشتزدگی که یکی از مشکلات روانشناختی است، ممکن است خود به خود و غیرمنتظره به صورت تجربه و احساس ترس شدید بروز کند.
ترس از ابتلا به ویروس کرونا که در عین حال ویروسی ناشناخته است، بطور طبیعی نگرانی از وقوع حملهای دیگر و ترس از عواقب بیماری بویژه افراد دارای اختلال پانیک، باعث اضطراب انتظار و پیدایش علایم رفتار اجتنابی و اختلال عملکرد در زندگی فرد میشود.
ویروس کرونا علاوه بر ایجاد بحران سلامت به یک معضل و بحران اقتصادی در سطح جامعه تبدیل شده است و باعث شده بیکاری و رکود اقتصادی افزایش پیدا کند و این دغدغه ها در اقشار آسیب پذیرتری بیشتر خود را نشان داده است.
با گذشت ماهها از شیوع گسترده کرونا در کشور و پیامدهای اجتماعی-اقتصادی آن؛ وضعیت استان لرستان به لحاظ اشتغال دچار تزلزل شده است. تداوم خانهنشینی، فقر و بیکاری، بازار عرضه و تقاضا را آنچنان دچار تغییر کرده است که بازاریان برای تامین معیشت و پرداخت اجاره بهای محل کسب خود نیز ناتوان شدهاند.
زندگی کودکان به خاطر شیوع ویروس کرونا دگرگون شده، تعطیل شدن مدارس و نداشتن همبازی، روال عادی زندگی کودکان را به هم ریخته و در خانه ماندن سلامت جسمی و روانی آنها را با خطراتی مانند چاقی و اضافه وزن، بروز بیماریهای غیرواگیر در آینده، افسردگی، اضطراب و غیره مواجه می کند.
در حال حاضر دائما اشتغال ذهنی دارند که ممکن است مبتلا به کرونا بشوند و خودشان و عزیزانشان را از دست بدهند،
باوجود اینکه حضور طولانیمدت ویروس کرونا مردم را خسته و شاکی کرده و گاه موجب بیتفاوتی به رعایت پروتکلهای بهداشتی شده، باید پذیرفت تا زمان کشف واکسن و درمان قطعی و علمی برای این ویروس مرگبار، با تغییر سبک زندگی جدال با این ویروس را باید ادامه دهیم.
از کرونا شکایت نکنیم چراکه این ویروس تنها برای ما نیست و به هر خانه ای در هر گوشه ای از جهان سرک کشیده و عزیزان بسیاری را به زیرخاک برده است و شاکی شدن بی وقفه از ویروسی که رحم ندارد اضطراب کودکان و سالمندان را بالا می برد و بر سلامت جسم و روان بازماندگان اثر می گذارد.
هر روز که می آید و می رود، انتظار تازه ای برای خروج از بحران کرونا شکل می گیرد، این شوک بزرگ همه ابعاد زندگی انسان را تحت تاثیر خود قرار داده و برای سلامت جسم و روان خطرساز شده است.
سایه این ویروس مرگبار در زندگی، بسیاری از نگاه ها و تفکرات را تغییر داده، این روزها بیش از گذشته قدردان داشته ها، عزیزان و سلامتی مان هستیم و حضور ناخواسته این ویروس، بیش از قبل به ما فهماند که زندگی بدون عزیزان و دوستان تا چه اندازه سخت و ناگوار است.
کرونا سبک زندگی را تغییر داد، ارتباطات با بستگان و سالمندان را قطع و یا به شدت کاهش داد، بسیاری از کسب و کارها را به تعطیلی کشاند و بر نحوه هم افزایی، و درس خواندن نیز تاثیر گذاشت و ظرفیت تخت های بیمارستانی را پر کرد.
ردپای این ویروس در بسیاری از خصلت های معروف لرستانی ها همچون مهمان نوازی و رفتارهای گرم و دوستانه ای از قبیل آغوش گرفتن و دست دادن نیز پررنگ است و دیگر گوشی های هوشمند و فضای مجازی جایگزین این خصلت های گرم و دوستانه برای برقراری ارتباط شده است.
طرحهای دولت اعم از تاکید بر در خانه ماندن، فاصله گذاری اجتماعی و هوشمند برای کاهش تبعات و کنترل انتشار ویروس کووید 19 اگرچه تا حدودی به مدیریت این بیماری کمک کرد، اما درعمل اقشار آسیبپذیر با در خانه ماندن برای در مصون بودن از ویروس کرونا به شدت آسیب دیده اند و در این شرایط هیچگونه امیدی برای آینده خود متصور نیستند
سادهترین و کارآمدترین راه برای مقابله و زندگی در کنار ویروس، زدن ماسک، شستن دستها، تغذیه سالم و رعایت فاصله با دیگران است و از همه مهمتر اینکه ویروس را جدی بگیریم و فکر نکنیم فقط دیگران مبتلا میشوند.
یادداشت :
سمیه کردعلیوند /پایگاه خبری تمدن لر