بزرگنمایی:
کرونا کرونا کرونا، همین روزهای گذشته اوج روزهای کرونایی را در 10 ماه گذشته به چشم دیدیم؛ اما دریغ از یک اقدام خوب و مناسب توسط ستاد مبارزه با کرونا...
ستاد ملی مبارزه با کرونا کشور بصورت غیر رسمی موضوع را سیاسی اقتصادی کرده و در استانها هم نسخههای بیارزش و فاقد پشتوانه باعث افزایش روزافزون تعداد مبتلایان و درگذشتگان کرونا میشود. (گواه این حرف، آمار افزایشی هفتههای گذشته)
تعطیلی بانکها و یا بکارگیری 50 درصدی نیروهای ادارات تنها یک گام از هزاران قدمیست که باید برای مهار این ویروس برداشته شود.
اگر یکی از همان 50 درصد نیروهای ادارات، مبتلا و یا ناقل باشد، همه نیروها و فضای موجود را مبتلا خواهد کرد، پس با این حساب بکارگیری 10 درصدی تا 50 درصدی و 100 درصدی هم میتواند مشکلساز باشد. ( آمار بالای کارکنان مبتلا در بسیاری از ادارات استان گواه این حرف است)
وقتی در خرمآباد و بروجرد ساعت پایان کار بازار را 18 اعلام میکنند و بسیاری از کسبه با مشاغل غیرضروری همچنان فعال بوده و مردم همچنان در خیابان هستند، این یعنی چرخش ویروس و بیماری؛ اینبار از مغازهها به پیادهروها و معابر عمومی و در نهایت به منزل و خانواده.
وقتی بیمارستانها به بیماران رسیدگی نمیکنند و خانواده بیماران برای تهیه دارو یا غذای بیمار و یا حتی رساندن یک بطری آب معدنی یا فلاکس آبجوش به بیمارستان مراجعه میکنند، این یعنی انتقال ویروس کرونا از بیمارستان به خودرو، داروخانه، مغازه، خیابان و در نهایت به منزل و ابتلای یک خانواده!
وقتی یک بیمار کرونایی از بیمارستان مرخص میشود، سیستمی برای پیگیری روند درمان، بهبود و یا جتی تردد بیمار وجود ندارد، و این یعنی تردد آزادانه بیمار با سطحی از بیماری در جامعه سالم.
در بسیاری موارد هم بیماران با سطحی از درگیریها و یا عوارض کرونا مرخص شدهاند، عدم اطلاعرسانی مناسب از تیم پزشکی به بیمار در ادامه روند درمان میتواند باعث بهبود و یا مرگ شود، که متاسفانه برخی از بیماران ترخیص شده به دلیل ایست قلبی فوت شدهاند و یا خانواده را به این بیماری مبتلا کردهاند.
این بیماری خواهناخواه اتمام و واکسنی خواهد داشت، اما عدم مدیریت آن و عدم معرفی دقیق آن توسط ستاد مدیریت کرونا در همه کارگروهها میتواند صدمات جبران ناپذیری را به جامعه و مبتلایان وارد کند
.
یادداشت:وحید آریافر/ پایگاه خبری تمدن لر