این جنبش ادامه دارد
اجتماعی
بزرگنمایی:
یادداشت : بهنام فروتن نیا /کارشناس ارشد علوم اجتماعی
این روزها پخش کلیپی از رئیس شورای اسلامی شهر خرم آباددر فضای مجازی انتشار یافت اگر چه این تصاویر به ظاهر از سوی همکاران شورا جهت گرفتن اعتراف مخالفت با شهردار است، اما واکاوی این این حرکت نوعی رفتار تخریب گرایانه محسوب می شود. این مسئله موجب شد نگرشی دباره به انتخابات شورای شهر و حضور پدیده این انتخابات داشته باشیم.
انتخابات شورای شهر خرم آباد شاهدپدیده ای به نام ولی اله رستمی بود .جنبش، ولی با یک بنر آغاز شد نوشته ای به اندازه یک متر که روی آن نامش حک شده بود .همه ی قبیله سیاسی و نژادیش نامش بود و پیشه اش آرام و بدون حرف خیابان های خرم آباد را با پای پیاده می پیمود و گاه و بیگاه هم در معرض نیش سخنان مردم قرار می گرفت اما لبخندی آرام جواب ولی ا... به منتقدان و آنهایی که با طعنه به او می گفتند حتما رای خواهی آورد ؟!
روزهای بهاری ولی ا.. در سال 96 سپری شد و محبوبیت وی رقبا را به حاشیه برد ولی ا.. تاییدیه از هیئت عالی نظارت بر شوراها را گرفته بود،تلاش ها در آستانه برگزاری انتخابات برای سلب صلاحیت وی راه به جایی نبرد و در حالیکه خودش حتی تلفن همراه نداشت طرفداران در گروه های هزاران نفری مبلغش شدند،روز 29 اردیبهشت 96 جلوی نام ولی الله رستمی شماره 419 خطوط زیادی در تمام حوزه های اخذ رای که حاکی از انتخاب وی بود به چشم می خورد ،ولی بالغ بر 40هزار رای شهروندان را به خود اختصاص دادو به عنوان برگزیده اول در بین قریب 200 کاندیدا راهی شورای اسلامی شهر خرم آباد شد..ولی ا.. رستمی نژاد نماد یک جنبش اجتماعی در شهر خرم آباد است که بر خلاف پیش بینی و مهندسی انتخابات صرفا با اراده عده ای از طرفدارانش بدون کوچکترین اما و اگر 40 هزار رای پاک بدون حاشیه را به خود اخصاص داد آراء این عضو شورای شهر از سوی احزاب سیاسی و قبیله اجتماعی ونه خرید و فروش و هزینه های تبلیغاتی و دیگر راه های ملموس در انتخابات به دست نیامد ،آراء وی از دو قشر به این کاندیدا ی شورای شهر اخذ گردید بخش اعظمی از این آرا اقشار عامه مردم و طبقات محروم جوانان بیکار و...بودند که با یک همزاد پنداری به رقابت با گروه های سیاسی و افراد شناسنامه دار طبقات اجتماعی دارای منزلت مدیریتی و اقتصادی و اجتماعی نسبتا مرفه با هزینه های انتخاباتی بالا مورد حمایت قبیله های سیاسی بودند .و گروه دیگر بخشی از نخبگان سیاسی و اجتماعی که رای به ولی ا.. را رای اعتراض نامیدند. شاید اعتراضی به فضای مدیریتی و خدمات شهری که تا کنون نتوانسته پاسخگوی مطالبات شهروندان باشد؟؟؛ بدون قضاوت در مورد عملکرد این عضو شورای شهر و سایر اعضاء، ولی را باید نماد جنبش اجتماعی دانست که خواهان تغییر اساسی در شیوه های اجتماعی به ویژه انتخابات هستند . جنبشی که خواهان اجرای عدالت اجتماعی ، مبارزه با فساد ، مخالف رانت ،فراتر از قبیله گرایی سیاسی و نژادی است و این جنبش آغازی است برای تغییر در لایه های اجتماعی و ناکار آمد ساختار انتخابات در لرستان .
این جنبش ادامه دارد ....
بهنام فرو تن نیا